Gerechtsoort: zee

22 Recepten

 


Romige tagliatelle met scampi's

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (37)

Deze romige tagliatelle met scampi's is een beetje pittig, vol van smaak door het toevoegen van mascarpone en een beetje zuur door de citroen. Staat binnen 20 minuten op tafel.


Krokante kabeljauw met tartaarsaus

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (18)

Krokante kabeljauw met tartaarsaus is een heerlijk doordeweekse maaltijd, omdat deze op tafel staat binnen 20 minuten. Er gaat niets boven zelfgemaakte saus.


Rijstsalade met zalm en koolvis

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Een snelle en makkelijke rijstsalade met zalm en koolvis. Te serveren als volledige avondmaaltijd of lunch. Met een sausje van o.a. sojasaus en gember.


Frisse rivierkreeft salade met ananas chutney

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Een frisse rivierkreeft salade met ananas chutney is een heerlijke tegenhanger met zoete, licht pittige en frisse smaken. Staat binnen een half uur op tafel


Risotto met erwtjes en gamba's

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Risotto met erwtjes en gamba's is extra lekker door de toevoeging van salie. De gamba's zijn gebakken in knoflookolie, nóg lekkerder dus!


Barbecue kabeljauw met walnotenpesto

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Deze barbecue kabeljauw met walnotenpesto is perfect voor de aankomende lente. Een snelle en heerlijke vis, klaar binnen 20 minuten mét zelfgemaakte pesto


Pan bagnat

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (17)

Een klassiek Frans broodje met o.a. tonijn, ei, groenten en vinaigrette. Makkelijk vooraf te maken, want het behoort heerlijk smeuïg te zijn.


Zalmrolletjes

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (18)

Deze zalmrolletjes met mierikswortel zijn heerlijk als tapas tijdens een feestje, maar je kunt ze ook serveren als onderdeel van een voorgerecht of salade.


Gerookte zalmsalade met mierikswortel

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (14)

Een zachte en lichte gerookte zalmsalade met mierikswortel, venkel, rode biet en meer. Heerlijke combinaties, te serveren als voorgerecht of lunch.


Coquilles St. Jacques met karamel en balsamico

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (30)

Een perfect boterzacht hapje om het jaar goed af te sluiten. Of om het jaar goed te beginnen, want deze coquilles kun je ook op een salade serveren.


Bisque de homard - kreeftensoep

Kooktijd 1 uur 20 minuten Aantal personen 12 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Bisque de homard is de franse benaming voor een heerlijke kreeftensoep gemaakt van kreeftenschalen, groenten en meer. Dé ideale soep tijdens de kerstdagen!


Dorade met verse pasta en zeekraal

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Dorade met verse pasta en zeekraal is een heerlijk warm tussengerecht, maar ook makkelijk in grotere porties als hoofdgerecht. Met boterzachte vis!


Salade met kreeft en groene appel

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Een salade met kreeft en groene appel klinkt chic. Het hele jaar door heerlijk als voorgerecht, maar met de kerst extra goed verkrijgbaar bij de supermarkt.


Paella

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Houd je ook zo van paella? Alles in 1 grote pan, bij voorkeur in de open lucht, maar binnen kan natuurlijk ook. Het ziet er ook mooi uit, dus pak een vork!


Kabeljauw met tuinbonen en bloemkool

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Zet een prachtig gerecht binnen een half uur op tafel. Misschien is deze kabeljauw met tuinbonen en bloemkool wel iets dat je wilt onthouden voor de kerst?



Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.