Ohmydish.nl


Rijstsalade met zalm en koolvis

Een snelle en makkelijke rijstsalade met zalm en koolvis. Te serveren als volledige avondmaaltijd of lunch. Met een sausje van o.a. sojasaus en gember.

Rijstsalade met zalm en koolvis
25 minuten 2 personen Hoofdgerechten
Rijstsalade met zalm en koolvis

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 zalmfilet (vers of diepvries)
  • 2 koolvis filets (vers of diepvries)
  • 1/4e komkommer
  • 1/4e Chinese kool
  • handvol cherry tomaatjes
  • handvol edamame boontjes
  • 100 gram rijst
  • 1,5 eetlepel sesamolie
  • 3 eetlepels (glutenvrije) sojasaus
  • 1/2e eetlepel sambal oelek
  • eetlepel honing
  • ongeveer 2 cm gemberwortel
  • 1 knoflookteen
  • peper en zout naar smaak
Rijstsalade met zalm en koolvis ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • 2 middelgrote kommen
  • lepel
  • middelgrote pan
  • vergiet
  • schuimspaan
  • rasp
  • grote bakpan

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

25 minuten 2 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/rijstsalade-met-zalm-en-koolvis


Voorbereiding -- 15 minuten

Vul een middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Kook hierin eerst de edamame boontjes ongeveer 2 minuten, haal ze eruit met een schuimspaan, breng het water opnieuw aan de kook en kook hierin de rijst gaar volgens de verpakking van de soort rijst die je gebruikt.

Meng ondertussen sojasaus, honing, sambal en sesamolie in een middelgrote kom. Pel de knoflookteen en snijd deze fijn, pel de gember en rasp deze fijn en voeg de gember en knoflook toe aan de saus.

Was de Chinese kool en snijd deze in fijne reepjes, meng hier een beetje van de saus bij en zet opzij. Snijd de cherry tomaatjes door de helft, de komkommer in reepjes en zet ook deze opzij. Snijd als laatste de zalm en koolvis in blokjes en meng dit met de rest van de saus.

Rijstsalade met zalm en koolvis Rijstsalade met zalm en koolvis

Rijstsalade met zalm en koolvis afmaken -- 10 minuten

Giet de rijst af en spoel deze een beetje af zodat de rijst lauwwarm zal zijn. Verhit een grote bakpan op middelhoog vuur. Bak hier de vis enkele minuten in en verdeel deze samen met de edamame, tomaatjes, Chinese kool en komkommer door de rijst. Verdeel over 2 borden, smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem
← Vorig recept
Spekkoek

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.