Een snelle en makkelijke rijstsalade met zalm en koolvis. Te serveren als volledige avondmaaltijd of lunch. Met een sausje van o.a. sojasaus en gember.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 25-06-2017, dit recept is voor 2 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vul een middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Kook hierin eerst de edamame boontjes ongeveer 2 minuten, haal ze eruit met een schuimspaan.
Breng het water opnieuw aan de kook en kook hierin de rijst gaar volgens de verpakking van de soort rijst die je gebruikt.
Meng ondertussen sojasaus, honing, sambal en sesamolie in een middelgrote kom. Pel de knoflookteen en snijd deze fijn, pel de gember en rasp deze fijn en voeg de gember en knoflook toe aan de saus.
Was de Chinese kool en snijd deze in fijne reepjes, meng hier een beetje van de saus bij en zet opzij. Snijd de cherry tomaatjes door de helft, de komkommer in reepjes en zet ook deze opzij.
Snijd als laatste de zalm en koolvis in blokjes en meng dit met de rest van de saus.
Giet de rijst af en spoel deze een beetje af zodat de rijst lauwwarm zal zijn. Verhit een grote bakpan op middelhoog vuur.
Bak hier de vis enkele minuten in en verdeel deze samen met de edamame, tomaatjes, Chinese kool en komkommer door de rijst. Verdeel over 2 borden, smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.