Frisse rivierkreeft salade met ananas chutney
😍 5Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Frisse rivierkreeft salade met ananas chutney

Een frisse rivierkreeft salade met ananas chutney is een heerlijke tegenhanger met zoete, licht pittige en frisse smaken. Staat binnen een half uur op tafel

30 minuten
4 personen
Frisse rivierkreeft salade met ananas chutney ingrediënten
Recept frisse rivierkreeft salade met ananas chutney

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 15-05-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Bereid als eerste de ananas chutney. Meng hiervoor azijn, suiker, sambal en geraspte gemberwortel in een klein sauspannetje. Breng dit aan de kook, zet het vuur dan lager en laat het vervolgens een beetje indikken. Schil ondertussen de ananas, verwijder de harde kern en snijd de ananas vervolgens in kleine stukjes. Zodra het azijn mengsel een beetje is ingedikt, roer je de ananas erdoorheen. Laat het dan afkoelen terwijl je de salade maakt.

Frisse rivierkreeft salade met ananas chutney afmaken – 15 minuten

Meng de mayonaise samen met de crème fraîche en breng op smaak met peper en zout. Snijd de rivierkreeftjes in kleine stukjes. Was de komkommer en snijd deze dan in stukjes. Meng de rivierkreeftjes samen met de komkommer door het mayonaise mengsel. Snijd de bieslook fijn en voeg deze ook toe. Snijd op het laatste de appel in stukjes en meng deze samen met wat citroensap er ook doorheen. Als je de appel al meteen snijd zal deze namelijk verkleuren. Serveer de salade op een bedje van veldsla samen met de ananas chutney. Smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

5 waarderingen
😍
5
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
344.23 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
35.44 g
30.93 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
19.77 g
7.79 g
Eiwitten
6.19 g
Vezels
2.07 g
Natrium
508.51 mg
Mineralen
Ijzer
1.79 mg
Calcium
72.26 mg
Magnesium
20.37 mg
Kalium
20.37 mg
Fosfor
108.26 mg
Koper
0.09 mg
Zink
0.66 mg
Jodium
0.54 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
34.31 mg
Vitamine D
0.3 mg
Vitamine A
0.17 mg
Vitamine B1
0.1 mg
Vitamine B2
0.1 mg
Vitamine B6
0.08 mg
Vitamine B12
0.08 µg
Foliumzuur
14.88 µg
Vitamine E
0.08 mg
Vitamine K
2.86 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Frisse rivierkreeft salade met ananas chutney"
Anne-Marie Kuiper zegt op 29-05-2017
Heb het recept met de rivierkreeftjes gemaakt. Was heerlijk! Groot succes bij mijn gasten!?
Ohmydish zegt op 29-05-2017
Hallo Anne-Marie, fijn om te horen dat het in de smaak is gevallen!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.