Een frisse rivierkreeft salade met ananas chutney is een heerlijke tegenhanger met zoete, licht pittige en frisse smaken. Staat binnen een half uur op tafel
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 15-05-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 28-12-2024
Bereid als eerste de ananas chutney. Meng hiervoor azijn, suiker, sambal, een fijngesneden knoflookteen en geraspte gemberwortel in een klein sauspannetje.
Breng aan de kook, zet het vuur dan lager en laat het vervolgens een beetje indikken.
Schil ondertussen de ananas, verwijder de harde kern en snijd de ananas in kleine stukjes.
Zodra het azijn mengsel een beetje is ingedikt, roer je de ananas erdoorheen. Laat de ananas chutney afkoelen terwijl je de salade maakt.
Meng de mayonaise samen met de crème fraîche en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de rivierkreeftjes in kleine stukjes. Was de komkommer en snijd deze dan in stukjes. Meng de rivierkreeftjes samen met de komkommer door het mayonaise mengsel.
Snijd de bieslook fijn en voeg deze ook toe. Snijd op het laatste de appel in stukjes en meng deze samen met wat citroensap er ook doorheen. Als je de appel al meteen snijd zal deze namelijk verkleuren.
Serveer de salade op een bedje van veldsla samen met de ananas chutney. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.