Ohmydish.nl


Frisse rivierkreeft salade met ananas chutney

Een frisse rivierkreeft salade met ananas chutney is een heerlijke tegenhanger met zoete, licht pittige en frisse smaken. Staat binnen een half uur op tafel

Frisse rivierkreeft salade met ananas chutney
30 minuten 4 personen Salades
Frisse rivierkreeft salade met ananas chutney

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 100 gram rivierkreeftvlees
  • 1/2 Granny Smith appel (of andere frisse soort)
  • half bakje crème fraîche
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1/2 komkommer
  • handvol bieslook
  • peper en zout naar smaak
  • 1 zak veldsla
  • 1 citroen

Ingrediënten ananas chutney

  • 1/2e rijpe ananas
  • scheutje azijn
  • 100 gram suiker
  • kneepje sambal of verse rode peper
  • 1 cm geraspte verse gemberwortel
  • 1 teentje knoflook
  • mespunt kerrie
Frisse rivierkreeft salade met ananas chutney ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • middelgrote kom
  • kleine sauspan

Recept printen Bekijk reacties (2) Opslaan in collectie

Bereiden

30 minuten 4 personen Salades

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/frisse-rivierkreeft-salade-met-ananas-chutney


Voorbereiding -- 15 minuten

Bereid als eerste de ananas chutney. Meng hiervoor azijn, suiker, sambal en geraspte gemberwortel in een klein sauspannetje. Breng dit aan de kook, zet het vuur dan lager en laat het vervolgens een beetje indikken.

Schil ondertussen de ananas, verwijder de harde kern en snijd de ananas vervolgens in kleine stukjes. Zodra het azijn mengsel een beetje is ingedikt, roer je de ananas erdoorheen. Laat het dan afkoelen terwijl je de salade maakt.

Frisse rivierkreeft salade met ananas chutney afmaken -- 15 minuten

Meng de mayonaise samen met de crème fraîche en breng op smaak met peper en zout. Snijd de rivierkreeftjes in kleine stukjes. Was de komkommer en snijd deze dan in stukjes. Meng de rivierkreeftjes samen met de komkommer door het mayonaise mengsel. Snijd de bieslook fijn en voeg deze ook toe.

Snijd op het laatste de appel in stukjes en meng deze samen met wat citroensap er ook doorheen. Als je de appel al meteen snijd zal deze namelijk verkleuren. Serveer de salade op een bedje van veldsla samen met de ananas chutney. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem
Volgend recept →
Gerookte makreelsalade

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.