Romige tagliatelle met scampi's

(32)

Deze romige tagliatelle met scampi's is een beetje pittig, vol van smaak door het toevoegen van mascarpone en een beetje zuur door de citroen. Staat binnen 20 minuten op tafel.

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Romige tagliatelle met scampi's

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • ongeveer 300 gram tagliatelle
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 1 citroen (sap + rasp)
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 theelepel rode peper pasta, sambal of een verse rode peper
  • ongeveer 200 gram scampi's (gepeld)
  • 1 eetlepel paprika poeder
  • olijfolie
  • klein handjevol platte peterselie
  • 500 gram mascarpone
  • peper en zout naar smaak
Romige tagliatelle met scampi's Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • keukenpapier
  • snijplank & koksmes
  • grote pan
  • vork
  • citrusrasp en pers
  • vergiet
  • grote bakpan
  • houten lepel

Bereiding


Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/romige-tagliatelle-met-scampis


Voorbereiding -- 10 minuten

Ontdooi indien nodig de scampi's en dep deze droog met keukenpapier. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Vul een grote pan met water en zout en breng aan de kook.

Kook hierin de tagliatelle, zorg dat je de nestjes uit elkaar haalt met een vork. Hak de peterselie grof, rasp de schil van de citroen en pers het sap uit de citroen en zet opzij. 

Romige tagliatelle met scampi's
Romige tagliatelle met scampi's

Romige tagliatelle met scampi's afmaken -- 10 minuten

Verhit een scheut olijfolie in een bakpan en bak hierin de scampi's, voeg na een minuut ook de ui en knoflooktenen toe. Roer de tomatenpuree en paprikapoeder erdoor en bak dit nog kort mee. 

Voeg het citroensap en rasp toe. Roer er dan de mascarpone bij samen met een beetje kookwater van de pasta om het smeuïg te maken. Roer de sambal erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Giet de tagliatelle af en roer deze door de pasta saus. Verdeel over 4 borden en maak af met peterselie, smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

32 stemmen

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.