Deze romige tagliatelle met scampi's is een beetje pittig, vol van smaak door het toevoegen van mascarpone en een beetje zuur door de citroen. Staat binnen 20 minuten op tafel.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 27-01-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Ontdooi indien nodig de scampi's en dep deze droog met keukenpapier. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Vul een grote pan met water en zout en breng aan de kook.
Kook hierin de tagliatelle, zorg dat je de nestjes uit elkaar haalt met een vork. Hak de peterselie grof, rasp de schil van de citroen en pers het sap uit de citroen en zet opzij.
Verhit een scheut olijfolie in een bakpan en bak hierin de scampi's, voeg na een minuut ook de ui en knoflooktenen toe. Roer de tomatenpuree en paprikapoeder erdoor en bak dit nog kort mee.
Voeg het citroensap en rasp toe. Roer er dan de mascarpone bij samen met een beetje kookwater van de pasta om het smeuïg te maken. Roer de sambal erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Giet de tagliatelle af en roer deze door de pasta saus. Verdeel over 4 borden en maak af met peterselie, smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.