Krokante kabeljauw met tartaarsaus
😍 18Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Krokante kabeljauw met tartaarsaus

Krokante kabeljauw met tartaarsaus is een heerlijk doordeweekse maaltijd, omdat deze op tafel staat binnen 20 minuten. Er gaat niets boven zelfgemaakte saus.

20 minuten
2 personen
Krokante kabeljauw met tartaarsaus ingrediënten

Recept krokante kabeljauw met tartaarsaus

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 05-11-2017, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
20 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Kook één ei ongeveer 8 minuten en pel deze dan. Snijd ondertussen de augurken en bieslook fijn. Pel de sjalot en snijd deze ook fijn.

 Hak de peterselie fijn en meng deze met augurk, bieslook, sjalot, citroensap en mayonaise. Prak het ei fijn met een vork en roer dit door de saus. Breng op smaak met peper en zout. 

Krokante kabeljauw met tartaarsaus
Krokante kabeljauw met tartaarsaus

Krokante kabeljauw met tartaarsaus afmaken – 10 minuten

Bestrooi de vis met peper en zout. Paneer de kabeljauw filets door deze eerst door de bloem te halen, dan door ei en als laatste door paneermeel. 

Verhit olie in een bakpan en bak hierin de gepaneerde kabeljauw enkele minuten per kant. Exacte baktijd is afhankelijk van de dikte van de vis. 

Serveer direct met tartaarsaus, salade en frietjes of pasta. Smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

18 waarderingen
😍
18
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
781.97 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
60.07 g
4.24 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
41.24 g
6.76 g
Eiwitten
40.14 g
Vezels
4.73 g
Natrium
1206.47 mg
Mineralen
Ijzer
5.58 mg
Calcium
119.9 mg
Magnesium
75.61 mg
Kalium
75.61 mg
Fosfor
580.6 mg
Koper
0.37 mg
Zink
2.57 mg
Jodium
269.03 µg
Selenium
18.46 µg
Vitamines
Vitamine C
25.99 mg
Vitamine D
1.16 mg
Vitamine A
0.37 mg
Vitamine B1
0.39 mg
Vitamine B2
0.53 mg
Vitamine B6
0.53 mg
Vitamine B12
4.06 µg
Foliumzuur
93.3 µg
Vitamine E
0.82 mg
Vitamine K
5.88 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Krokante kabeljauw met tartaarsaus"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.