Krokante kabeljauw met tartaarsaus
😍 18 Geweldig
😋 0 Lekker
😲 0 Verrassend
😕 0 Matig

Krokante kabeljauw met tartaarsaus

Krokante kabeljauw met tartaarsaus is een heerlijk doordeweekse maaltijd, omdat deze op tafel staat binnen 20 minuten. Er gaat niets boven zelfgemaakte saus.

20 minuten
2 personen
Krokante kabeljauw met tartaarsaus ingrediënten

Recept krokante kabeljauw met tartaarsaus

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Recept krokante kabeljauw met tartaarsaus allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 05-11-2017, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
20 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Kook één ei ongeveer 8 minuten en pel deze dan. Snijd ondertussen de augurken en bieslook fijn. Pel de sjalot en snijd deze ook fijn.

 Hak de peterselie fijn en meng deze met augurk, bieslook, sjalot, citroensap en mayonaise. Prak het ei fijn met een vork en roer dit door de saus. Breng op smaak met peper en zout. 

Krokante kabeljauw met tartaarsaus
Krokante kabeljauw met tartaarsaus

Krokante kabeljauw met tartaarsaus afmaken – 10 minuten

Bestrooi de vis met peper en zout. Paneer de kabeljauw filets door deze eerst door de bloem te halen, dan door ei en als laatste door paneermeel. 

Verhit olie in een bakpan en bak hierin de gepaneerde kabeljauw enkele minuten per kant. Exacte baktijd is afhankelijk van de dikte van de vis. 

Serveer direct met tartaarsaus, salade en frietjes of pasta. Smakelijk!

Wat vind je hiervan?

18 waarderingen
😍
18
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie / stuk:

Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
Algemeen
Kcal
781.97 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
60.07 g
4.24 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
41.24 g
6.76 g
Eiwitten
40.14 g
Vezels
4.73 g
Natrium
1206.47 mg
Toon vitamines & mineralen
Handig! Scroll deze tabel horizontaal om alle voedingswaarden per ingrediënt te zien
Hoeveelheid Ingrediënt Allergenen Kcal Koolhydraten Koolhydraten waarvan suikers Vet Vet waarvan verzadigd Eiwit Vezels Natrium Ijzer Calcium Magnesium Kalium Fosfor Koper Zink Jodium Seleen Vitamine C Vitamine D Vitamine A Vitamine B1 Vitamine B2 Vitamine B6 Vitamine B12 Vitamine B11 Vitamine E Vitamine K Vitamine K1
1 stuk kabeljauw vis 93.60 - - 0.91 g 0.13 g 21.32 g - 87.10 mg 0.52 mg 20.80 mg 32.50 mg 494.00 mg 344.50 mg - 0.65 mg 247.00 µg - - - 0.14 mg 0.16 mg 0.20 mg 0.20 mg 2.60 µg 10.40 µg - - -
1 eieren ei 86.40 0.66 g 0.12 g 6.00 g 1.50 g 7.50 g - 72.00 mg 1.08 mg 30.00 mg 6.00 mg 78.00 mg 108.00 mg 0.05 mg 0.78 mg 21.00 µg 18.42 µg - 1.08 mg 0.12 mg 0.06 mg 0.18 mg 0.09 mg 1.38 µg 36.00 µg 0.66 mg 0.15 µg -
2 eetlepel mayonaise ei, mosterd, selderij 296.40 1.00 g 1.00 g 32.80 g 4.80 g 0.68 g - 120.00 mg - 4.00 mg 8.00 mg 8.00 mg 16.00 mg 0.01 mg 0.09 mg - - - 0.08 mg 0.01 mg 0.01 mg 0.01 mg - 0.08 µg 1.20 µg - - -
0.5 sjalot 4.00 0.91 g - 0.03 g - 0.23 g 0.33 g - 0.19 mg 9.00 mg - - - - - - - 2.35 mg - - - - - - - - - -
0.5 eetlepel citroensap sulfiet 3.20 0.80 g 0.25 g - - - - 0.20 mg 0.01 mg 1.00 mg 0.70 mg 14.00 mg 1.50 mg 0.03 mg 0.01 mg - - 5.00 mg - - - - - - 1.00 µg - - -
0.5 eetlepel gehakte peterselie 1.36 0.06 g - 0.01 g - 0.18 g 0.18 g 1.20 mg 0.30 mg 1.60 mg 2.00 mg 34.00 mg 5.20 mg - 0.04 mg - - 6.40 mg - 0.04 mg 0.01 mg 0.01 mg 0.01 mg - 4.80 µg - - -
0.5 eetlepel fijngesneden bieslook 2.90 0.43 g - 0.03 g - 0.18 g 0.09 g 0.15 mg 0.10 mg 6.50 mg 1.50 mg 21.50 mg 3.75 mg - - - - 2.35 mg - - 0.01 mg 0.01 mg - - - - - -
1.5 augurken mosterd 6.30 0.90 g 0.90 g - - 0.50 g 0.54 g 157.50 mg 2.03 mg 9.00 mg 4.50 mg 67.50 mg 11.25 mg 0.02 mg 0.09 mg - - 0.99 mg - - - - 0.01 mg - 1.80 µg - - -
peper en zout 8.79 2.27 g 0.02 g 0.11 g 0.05 g 0.36 g 0.89 g 678.27 mg 0.18 mg 8.00 mg 2.66 mg 22.17 mg 3.03 mg 0.02 mg 0.02 mg 1.03 µg 0.04 µg 2.67 mg - - - - 0.01 mg - 0.35 µg 0.16 mg 5.73 µg -
bloem gluten 236.60 45.37 g 0.98 g 0.98 g 0.13 g 7.41 g 1.82 g 1.30 mg 0.65 mg 13.00 mg 13.00 mg 117.00 mg 65.00 mg 0.20 mg 0.72 mg - - - - - 0.08 mg 0.07 mg 0.18 mg - 22.75 µg - - -
paneermeel ei, gluten, soja 38.30 7.30 g 0.60 g 0.30 g 0.15 g 1.30 g 0.40 g 85.00 mg 0.12 mg 2.00 mg 1.00 mg 30.00 mg 10.00 mg 0.03 mg 0.09 mg - - 0.60 mg - - 0.05 mg 0.02 mg - - - - - -
salade en friet of pasta 4.13 0.38 g 0.38 g 0.08 g - 0.49 g 0.49 g 3.75 mg 0.41 mg 15.00 mg 3.75 mg 82.50 mg 12.38 mg 0.02 mg 0.08 mg - - 5.63 mg - 0.06 mg 0.02 mg 0.03 mg 0.02 mg - 15.00 µg - - -
    781.97 60.07 g 4.24 g 41.24 g 6.76 g 40.14 g 4.73 g 1206.47 mg 5.58 mg 119.90 mg 75.61 mg 968.67 mg 580.60 mg 0.37 mg 2.57 mg 269.03 µg 18.46 µg 25.99 mg 1.16 mg 0.37 mg 0.39 mg 0.53 mg 0.53 mg 4.06 µg 93.30 µg 0.82 mg 5.88 µg -
0 reacties op "Krokante kabeljauw met tartaarsaus"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recepten
Feestdagen
Diëten
Ingrediënten
Thema's
Seizoen
Keuken
Apparaat
Vlees, vis, vega(n)

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.