Kabeljauw met tuinbonen en bloemkool
😍 6Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Kabeljauw met tuinbonen en bloemkool

Zet een prachtig gerecht binnen een half uur op tafel. Misschien is deze kabeljauw met tuinbonen en bloemkool wel iets dat je wilt onthouden voor de kerst?

30 minuten
4 personen
Kabeljauw met tuinbonen en bloemkool ingrediënten

Recept kabeljauw met tuinbonen en bloemkool

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 10-09-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Om dit gerecht af te maken serveerden wij bloemkool puree, dit kan elk bijgerecht naar wens zijn. 

Vul een middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Schil ondertussen de aardappels en snijd deze vervolgens in blokjes van ongeveer 1 cm. Kook de blokjes aardappel gaar in ongeveer 5 minuten, afhankelijk van de grootte. 

Maak ondertussen kleine bloemkoolroosjes en zet opzij. Was de sla als dit nodig is en maak deze droog met een sla centrifuge. 

Kabeljauw met tuinbonen en bloemkool
Kabeljauw met tuinbonen en bloemkool

Kabeljauw met tuinbonen en bloemkool afmaken – 15 minuten

Haal de aardappelblokjes uit het water met een schuimspaan en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de kleine bloemkoolroosjes gaar in enkele minuten. Haal deze vervolgens ook uit het water en breng het nogmaals opnieuw aan de kook. 

Houd de aardappelblokjes en bloemkoolroosjes warm terwijl je het gerecht afmaakt. Kook de tuinbonen gaar in enkele minuten. 

Verhit boter en een beetje olijfolie in de grote bakpan en dep de kabeljauwfilets droog met keukenpapier. Breng de filets op smaak met peper en zout en bak de kabeljauw enkele minuten aan beide kanten, tot deze mooi goudbruin kleuren. 

Verdeel de bloemkoolpuree over de borden en plaats de kabeljauw bovenop. Breng de aardappelblokjes, bloemkoolroosjes en tuinbonen op smaak met peper en zout en verdeel over de borden.

Maak het gerecht af met de boter uit de bakpan, de roze garnalen en een paar kleine slablaadjes. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

6 waarderingen
😍
6
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
342.42 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
37.47 g
2.22 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
4.6 g
2.07 g
Eiwitten
33.87 g
Vezels
9.53 g
Natrium
479.4 mg
Mineralen
Ijzer
3.01 mg
Calcium
94.6 mg
Magnesium
106.27 mg
Kalium
106.27 mg
Fosfor
576.6 mg
Koper
0.46 mg
Zink
2.24 mg
Jodium
261.27 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
98.52 mg
Vitamine D
0.16 mg
Vitamine A
0.21 mg
Vitamine B1
0.42 mg
Vitamine B2
0.44 mg
Vitamine B6
1.37 mg
Vitamine B12
3.85 µg
Foliumzuur
147.7 µg
Vitamine E
0.08 mg
Vitamine K
2.86 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Kabeljauw met tuinbonen en bloemkool"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.