Zet een prachtig gerecht binnen een half uur op tafel. Misschien is deze kabeljauw met tuinbonen en bloemkool wel iets dat je wilt onthouden voor de kerst?
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kabeljauw-met-tuinbonen-en-bloemkool
Vul een middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Schil ondertussen de aardappels en snijd deze vervolgens in blokjes van ongeveer 1 cm. Kook de blokjes aardappel gaar in ongeveer 5 minuten, afhankelijk van de grootte.
Maak ondertussen kleine bloemkoolroosjes en zet opzij. Was de sla als dit nodig is en maak deze droog met een sla centrifuge.
Kabeljauw met tuinbonen en bloemkool
Verhit boter en een beetje olijfolie in de grote bakpan en dep de kabeljauwfilets droog met keukenpapier. Breng de filets op smaak met peper en zout en bak de kabeljauw enkele minuten aan beide kanten, tot deze mooi goudbruin kleuren.
Verdeel de bloemkoolpuree over de borden en plaats de kabeljauw bovenop. Breng de aardappelblokjes, bloemkoolroosjes en tuinbonen op smaak met peper en zout en verdeel over de borden. Maak het gerecht af met de boter uit de bakpan, de roze garnalen en een paar kleine slablaadjes. Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijkeĀ winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.