Zet een prachtig gerecht binnen een half uur op tafel. Misschien is deze kabeljauw met tuinbonen en bloemkool wel iets dat je wilt onthouden voor de kerst?
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 10-09-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Om dit gerecht af te maken serveerden wij bloemkool puree, dit kan elk bijgerecht naar wens zijn.
Vul een middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Schil ondertussen de aardappels en snijd deze vervolgens in blokjes van ongeveer 1 cm. Kook de blokjes aardappel gaar in ongeveer 5 minuten, afhankelijk van de grootte.
Maak ondertussen kleine bloemkoolroosjes en zet opzij. Was de sla als dit nodig is en maak deze droog met een sla centrifuge.
Haal de aardappelblokjes uit het water met een schuimspaan en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de kleine bloemkoolroosjes gaar in enkele minuten. Haal deze vervolgens ook uit het water en breng het nogmaals opnieuw aan de kook.
Houd de aardappelblokjes en bloemkoolroosjes warm terwijl je het gerecht afmaakt. Kook de tuinbonen gaar in enkele minuten.
Verhit boter en een beetje olijfolie in de grote bakpan en dep de kabeljauwfilets droog met keukenpapier. Breng de filets op smaak met peper en zout en bak de kabeljauw enkele minuten aan beide kanten, tot deze mooi goudbruin kleuren.
Verdeel de bloemkoolpuree over de borden en plaats de kabeljauw bovenop. Breng de aardappelblokjes, bloemkoolroosjes en tuinbonen op smaak met peper en zout en verdeel over de borden.
Maak het gerecht af met de boter uit de bakpan, de roze garnalen en een paar kleine slablaadjes. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.