Een ontzettend makkelijk en overheerlijk forel recept. Super lekker uitziende forel met kruidenboter, klaar in minder dan een half uur.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 02-06-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Laten we beginnen met het maken van kruidenboter, je kunt er ook voor kiezen kant-en-klare kruidenboter te kopen. Was de peterselie en droog deze met een sla centrifuge of theedoek.
Hak deze vervolgens zo fijn mogelijk. Pel de sjalot en knoflooktenen en snijd deze ook zo fijn mogelijk. Meng de zachte boter met de elektrische mixer tot een luchtige boter.
Voeg dan de peterselie, sjalot, knoflook en rasp van 1 citroen toe. Breng op smaak met peper en zout. Makkelijk he? En veel smaakvoller dan kant-en-klaar! Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Gebruik een schaar om de vinnen van de forellen af te halen. Breng peper en zout aan op de gehele forellen, binnen en buitenkant. Verwarm de grote bakpan op middelhoog vuur en voeg een beetje boter toe.
Leg beide forellen voorzichtig in de pan en bak elke kant ongeveer 3 tot 4 minuten. Beweeg de vis niet, dan zal het vel namelijk aan de pan gaan plakken. Het vel van de forel is nu mooi krokant.
Verplaats deze dan naar de ovenschaal en schep er de kruidenboter overheen.
Bak de vis ongeveer 10 minuten in de oven. De forel is gaar zodra het vlees makkelijk van de graten afgaat (zie foto). Haal uit de oven en serveer direct, heerlijk met een fruitige witte wijn en een salade met bijvoorbeeld appel.
Je kunt forel ook heel makkelijk op de barbecue bereiden met hetzelfde recept, zet na het krokant bakken simpelweg het rooster hoger i.p.v. in de oven zodat deze verder gaat garen. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.