Een ontzettend makkelijk en overheerlijk forel recept. Super lekker uitziende forel met kruidenboter, klaar in minder dan een half uur.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/forel-met-kruidenboter
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Gebruik een schaar om de vinnen van de forellen af te halen. Breng peper en zout aan op de gehele forellen, binnen en buitenkant. Verwarm de grote bakpan op middelhoog vuur en voeg een beetje boter toe. Leg beide forellen voorzichtig in de pan en bak elke kant ongeveer 3 tot 4 minuten. Beweeg de vis niet, dan zal het vel namelijk aan de pan gaan plakken. Het vel van de forel is nu mooi krokant. Verplaats deze dan naar de ovenschaal en schep er de kruidenboter overheen.
Forel met kruidenboter
Je kunt forel ook heel makkelijk op de barbecue bereiden met hetzelfde recept, zet na het krokant bakken simpelweg het rooster hoger i.p.v. in de oven zodat deze verder gaat garen. Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijkeĀ winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.