Forel met kruidenboter

(18)

Een ontzettend makkelijk en overheerlijk forel recept. Super lekker uitziende forel met kruidenboter, klaar in minder dan een half uur. Laat een reactie achter

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-06-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 27-07-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten
Forel met kruidenboter

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 forellen
  • 1 sjalot
  • 2 knoflooktenen
  • kleine bosje verse (platte) peterselie
  • 150 gram roomboter op kamertemperatuur + extra
  • 1 citroen
  • peper en zout naar smaak
Forel met kruidenboter Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • sla centrifuge
  • elektrische mixer
  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan
  • schaar
  • oven of barbecue
  • ovenschaal

Bereiding


Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/forel-met-kruidenboter


Voorbereiding – 20 minuten

Laten we beginnen met het maken van kruidenboter, je kunt er ook voor kiezen kant-en-klare kruidenboter te kopen. Was de peterselie en droog deze met een sla centrifuge of theedoek.

Hak deze vervolgens zo fijn mogelijk. Pel de sjalot en knoflooktenen en snijd deze ook zo fijn mogelijk. Meng de zachte boter met de elektrische mixer tot een luchtige boter.

Voeg dan de peterselie, sjalot, knoflook en rasp van 1 citroen toe. Breng op smaak met peper en zout. Makkelijk he? En veel smaakvoller dan kant-en-klaar! Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Gebruik een schaar om de vinnen van de forellen af te halen. Breng peper en zout aan op de gehele forellen, binnen en buitenkant. Verwarm de grote bakpan op middelhoog vuur en voeg een beetje boter toe.

Leg beide forellen voorzichtig in de pan en bak elke kant ongeveer 3 tot 4 minuten. Beweeg de vis niet, dan zal het vel namelijk aan de pan gaan plakken. Het vel van de forel is nu mooi krokant. 

Verplaats deze dan naar de ovenschaal en schep er de kruidenboter overheen. 

Forel met kruidenboter
Forel met kruidenboter

Forel met kruidenboter afmaken – 10 minuten

Bak de vis ongeveer 10 minuten in de oven. De forel is gaar zodra het vlees makkelijk van de graten afgaat (zie foto). Haal uit de oven en serveer direct, heerlijk met een fruitige witte wijn en een salade met bijvoorbeeld appel.

Je kunt forel ook heel makkelijk op de barbecue bereiden met hetzelfde recept, zet na het krokant bakken simpelweg het rooster hoger i.p.v. in de oven zodat deze verder gaat garen. Eet smakelijk!


Waardeer dit recept!
18 stemmen

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.