Forel met kruidenboter
😍 19Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Forel met kruidenboter

Een ontzettend makkelijk en overheerlijk forel recept. Super lekker uitziende forel met kruidenboter, klaar in minder dan een half uur.

30 minuten
2 personen
Forel met kruidenboter ingrediënten

Recept forel met kruidenboter

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-06-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 30 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Laten we beginnen met het maken van kruidenboter, je kunt er ook voor kiezen kant-en-klare kruidenboter te kopen. Was de peterselie en droog deze met een sla centrifuge of theedoek.

Hak deze vervolgens zo fijn mogelijk. Pel de sjalot en knoflooktenen en snijd deze ook zo fijn mogelijk. Meng de zachte boter met de elektrische mixer tot een luchtige boter.

Voeg dan de peterselie, sjalot, knoflook en rasp van 1 citroen toe. Breng op smaak met peper en zout. Makkelijk he? En veel smaakvoller dan kant-en-klaar! Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Gebruik een schaar om de vinnen van de forellen af te halen. Breng peper en zout aan op de gehele forellen, binnen en buitenkant. Verwarm de grote bakpan op middelhoog vuur en voeg een beetje boter toe.

Leg beide forellen voorzichtig in de pan en bak elke kant ongeveer 3 tot 4 minuten. Beweeg de vis niet, dan zal het vel namelijk aan de pan gaan plakken. Het vel van de forel is nu mooi krokant. 

Verplaats deze dan naar de ovenschaal en schep er de kruidenboter overheen. 

Forel met kruidenboter
Forel met kruidenboter

Forel met kruidenboter afmaken – 10 minuten

Bak de vis ongeveer 10 minuten in de oven. De forel is gaar zodra het vlees makkelijk van de graten afgaat (zie foto). Haal uit de oven en serveer direct, heerlijk met een fruitige witte wijn en een salade met bijvoorbeeld appel.

Je kunt forel ook heel makkelijk op de barbecue bereiden met hetzelfde recept, zet na het krokant bakken simpelweg het rooster hoger i.p.v. in de oven zodat deze verder gaat garen. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

19 waarderingen
😍
19
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
800.24 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
9.87 g
2.41 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
69.5 g
42.35 g
Eiwitten
35.86 g
Vezels
3.56 g
Natrium
839.5 mg
Mineralen
Ijzer
2.7 mg
Calcium
97.65 mg
Magnesium
62.06 mg
Kalium
62.06 mg
Fosfor
425.13 mg
Koper
0.09 mg
Zink
1.14 mg
Jodium
1.14 µg
Selenium
0.04 µg
Vitamines
Vitamine C
65 mg
Vitamine D
15.9 mg
Vitamine A
1.23 mg
Vitamine B1
0.28 mg
Vitamine B2
0.58 mg
Vitamine B6
1 mg
Vitamine B12
9 µg
Foliumzuur
36.93 µg
Vitamine E
0.16 mg
Vitamine K
5.73 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Forel met kruidenboter"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.