Ohmydish.nl


Barbecue kabeljauw met walnotenpesto

Deze barbecue kabeljauw met walnotenpesto is perfect voor de aankomende lente. Een snelle en heerlijke vis, klaar binnen 20 minuten mét zelfgemaakte pesto

Barbecue kabeljauw met walnotenpesto
20 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Barbecue kabeljauw met walnotenpesto

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 4 kabeljauwfilets (diepvries of vers)
  • flinke bos verse basilicum
  • 1 grote knoflookteen
  • 1/2e limoen (sap)
  • klein handje walnoten
  • flinke scheut olijfolie
  • peper en zout naar smaak
Barbecue kabeljauw met walnotenpesto ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • barbecue
  • blender
  • visschep

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

20 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/barbecue-kabeljauw-met-walnotenpesto


Voorbereiding -- 10 minuten

Als je kabeljauw uit de diepvries gebruikt, dien je deze eerst te ontdooien. Als je een kolen barbecue gebruikt, kun je deze alvast aanmaken.

Maak dan de pesto met een blender, dit kan ook een klein model zijn. Meng het sap van een halve limoen met de blaadjes basilicum, walnoten, een flinke scheut olijfolie en peper en zout naar smaak. Pureer dit en zorg dat het smeuïg is door eventueel meer olijfolie toe te voegen.

Barbecue kabeljauw met walnotenpesto Barbecue kabeljauw met walnotenpesto

Barbecue kabeljauw met walnotenpesto -- 10 minuten

Besprenkel beide kanten van de kabeljauw met olijfolie en grill beide kanten ongeveer 3 minuten. Draai voorzichtig om met een visschep om te voorkomen dat de vis uit elkaar zal vallen. Verdeel de pesto over de gegrilde kabeljauw en serveer direct. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.