Deze barbecue kabeljauw met walnotenpesto is perfect voor de aankomende lente. Een snelle en heerlijke vis, klaar binnen 20 minuten mét zelfgemaakte pesto Laat een reactie achter
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/barbecue-kabeljauw-met-walnotenpesto
Als je kabeljauw uit de diepvries gebruikt, dien je deze eerst te ontdooien. Als je een kolen barbecue gebruikt, kun je deze alvast aanmaken.
Maak dan de pesto met een blender, dit kan ook een klein model zijn. Meng het sap van een halve limoen met de blaadjes basilicum, walnoten, een flinke scheut olijfolie en peper en zout naar smaak. Pureer dit en zorg dat het smeuïg is door eventueel meer olijfolie toe te voegen.
Besprenkel beide kanten van de kabeljauw met olijfolie en grill beide kanten ongeveer 3 minuten.
Draai voorzichtig om met een visschep om te voorkomen dat de vis uit elkaar zal vallen. Verdeel de pesto over de gegrilde kabeljauw en serveer direct. Smakelijk!
Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.