Barbecue kabeljauw met walnotenpesto
😍 10Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Barbecue kabeljauw met walnotenpesto

Deze barbecue kabeljauw met walnotenpesto is perfect voor de aankomende lente. Een snelle en heerlijke vis, klaar binnen 20 minuten mét zelfgemaakte pesto

20 minuten
4 personen
Barbecue kabeljauw met walnotenpesto ingrediënten
Recept barbecue kabeljauw met walnotenpesto

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-03-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 01-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
20 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Als je kabeljauw uit de diepvries gebruikt, dien je deze eerst te ontdooien. Als je een kolen barbecue gebruikt, kun je deze alvast aanmaken. 

Maak dan de pesto met een blender, dit kan ook een klein model zijn. Meng het sap van een halve limoen met de blaadjes basilicum, walnoten, een flinke scheut olijfolie en peper en zout naar smaak. Pureer dit en zorg dat het smeuïg is door eventueel meer olijfolie toe te voegen. 

Barbecue kabeljauw met walnotenpesto
Barbecue kabeljauw met walnotenpesto

Barbecue kabeljauw met walnotenpesto – 10 minuten

Besprenkel beide kanten van de kabeljauw met olijfolie en grill beide kanten ongeveer 3 minuten. 

Draai voorzichtig om met een visschep om te voorkomen dat de vis uit elkaar zal vallen. Verdeel de pesto over de gegrilde kabeljauw en serveer direct. Smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

10 waarderingen
😍
10
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
159.33 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
2.41 g
0.44 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
6.77 g
0.77 g
Eiwitten
22.44 g
Vezels
1.02 g
Natrium
426.91 mg
Mineralen
Ijzer
0.95 mg
Calcium
41.74 mg
Magnesium
42.46 mg
Kalium
42.46 mg
Fosfor
369.83 mg
Koper
0.07 mg
Zink
0.82 mg
Jodium
247.54 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
5.65 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0.14 mg
Vitamine B1
0.19 mg
Vitamine B2
0.23 mg
Vitamine B6
0.23 mg
Vitamine B12
2.6 µg
Foliumzuur
13.13 µg
Vitamine E
0.08 mg
Vitamine K
2.86 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Barbecue kabeljauw met walnotenpesto"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.