Barbecue kabeljauw met walnotenpesto

(10)

Deze barbecue kabeljauw met walnotenpesto is perfect voor de aankomende lente. Een snelle en heerlijke vis, klaar binnen 20 minuten mét zelfgemaakte pesto

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-03-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 25-07-2023

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Barbecue kabeljauw met walnotenpesto

Ingrediënten


  • 4 kabeljauwfilets (diepvries of vers)
  • flinke bos verse basilicum
  • 1 grote knoflookteen
  • 1/2e limoen (sap)
  • klein handje walnoten
  • flinke scheut olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • barbecue
  • blender
  • visschep

Barbecue kabeljauw met walnotenpesto Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/barbecue-kabeljauw-met-walnotenpesto


Voorbereiding -- 10 minuten

Als je kabeljauw uit de diepvries gebruikt, dien je deze eerst te ontdooien. Als je een kolen barbecue gebruikt, kun je deze alvast aanmaken. 

Maak dan de pesto met een blender, dit kan ook een klein model zijn. Meng het sap van een halve limoen met de blaadjes basilicum, walnoten, een flinke scheut olijfolie en peper en zout naar smaak. Pureer dit en zorg dat het smeuïg is door eventueel meer olijfolie toe te voegen. 

Barbecue kabeljauw met walnotenpesto
Barbecue kabeljauw met walnotenpesto

Barbecue kabeljauw met walnotenpesto -- 10 minuten

Besprenkel beide kanten van de kabeljauw met olijfolie en grill beide kanten ongeveer 3 minuten. 

Draai voorzichtig om met een visschep om te voorkomen dat de vis uit elkaar zal vallen. Verdeel de pesto over de gegrilde kabeljauw en serveer direct. Smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-03-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 25-07-2023


Waardeer dit recept!
10 stemmen

0 reacties op Barbecue kabeljauw met walnotenpesto

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.