Erg verfrissende Aziatische noodle en gamba salade. Rode peper, gember, knoflook en andere lekkernijen maken deze salade een goede start van het nieuwe jaar
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/aziatische-noodle-en-gamba-salade
Gebruik een lepel om de zaadlijsten uit de komkommer te halen. Dit zal voorkomen dat de salade te waterig zal worden. Snijd de komkommer vervolgens in kleine blokjes, dit gaat het makkelijkste als je eerst reepjes snijd en dan heb je zonder problemen mooie blokjes. Schil de wortel en snijd in dunne reepjes (julienne). Meng de komkommer met de 'dressing' en laat dit minimaal 15 minuten marineren.
Controleer of de gamba's goed gepeld en schoongemaakt zijn. Misschien moet je met een klein mesje het darmkanaal nog verwijderen. Dit doe je het makkelijkste door overdwars een sneetje te maken.
Kook de noodles gaar volgens de verpakking, sommige noodles hoeven enkel maar te wellen in kokend water. Giet de noodles af en spoel ze af onder koud stromend water.
Aziatische noodle en gamba salade
Verdeel de noedel salade over de borden of kommen, verdeel de gebakken gamba's en garneer met rode peper en munt blaadjes. Om het af te maken, kun je een beetje sesamolie of sesamzaadjes eroverheen strooien.
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.