Ohmydish.nl


Aziatische noodle en gamba salade

Erg verfrissende Aziatische noodle en gamba salade. Rode peper, gember, knoflook en andere lekkernijen maken deze salade een goede start van het nieuwe jaar

Aziatische noodle en gamba salade
25 minuten 4 personen Lunch
Aziatische noodle en gamba salade

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 24 gamba's (of andere grote garnalen naar keuze) 6 p.p.
  • ongeveer 150 gram noodles naar keuze
  • een halve komkommer
  • een halve wortel
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel sojasaus
  • een halve limoen (sap + rasp)
  • een halve rode peper
  • 2 knoflooktenen
  • ongeveer een halve duimdikte verse gember
  • 1 theelepel boter
  • zwarte peper en zout naar smaak
  • klein handjevol verse munt blaadjes
  • optional: sesamzaadjes of sesamolie
Aziatische noodle en gamba salade ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • middelgrote pan
  • snijplank & koksmes
  • middelgrote kom
  • dunschiller
  • vergiet
  • grote bakpan

Bereiden

25 minuten 4 personen Lunch

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/aziatische-noodle-en-gamba-salade


Voorbereiding -- 20 minuten

Pel en snijd 1 knoflookteen en het stukje gember zo fijn mogelijk, je kunt het eventueel ook raspen. Snijd 1/4e van een rode peper zo fijn mogelijk en het andere stuk in ringetjes voor de garnering.

Meng knoflook, gember en rode peper met sojasaus, basterdsuiker en rasp en sap van de halve limoen. Pel en snijd de andere knoflookteen grof en zet opzij. Gebruik een lepel om de zaadlijsten uit de komkommer te halen.

Dit zal voorkomen dat de salade te waterig zal worden. Snijd de komkommer vervolgens in kleine blokjes, dit gaat het makkelijkste als je eerst reepjes snijd en dan heb je zonder problemen mooie blokjes.

Schil de wortel en snijd in dunne reepjes (julienne). Meng de komkommer met de 'dressing' en laat dit minimaal 15 minuten marineren.

Controleer of de gamba's goed gepeld en schoongemaakt zijn. Misschien moet je met een klein mesje het darmkanaal nog verwijderen. Dit doe je het makkelijkste door overdwars een sneetje te maken.

Kook de noodles gaar volgens de verpakking, sommige noodles hoeven enkel maar te wellen in kokend water. Giet de noodles af en spoel ze af onder koud stromend water. 

Aziatische noodle en gamba salade
Aziatische noodle en gamba salade

Aziatische noodle en gamba salade afmaken -- 5 minuten

Meng de gemarineerde komkommer en wortel met de koude noedels. Verhit een beetje boter in een grote bakpan op middelhoog vuur en voeg de grof gesneden knoflook toe. Op deze manier zal de boter de knoflooksmaak absorberen.

Voeg de gamba's toe en bak deze kort op hoog vuur. Breng de gamba's op smaak met zout en veel zwarte peper. De peperige smaak combineert goed met deze salade, dus wees gerust royaal. 

Verdeel de noedel salade over de borden of kommen, verdeel de gebakken gamba's en garneer met rode peper en munt blaadjes.

Om het af te maken, kun je een beetje sesamolie of sesamzaadjes eroverheen strooien.


Wat vind jij van dit recept?
3 stemmen

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.