Erg verfrissende Aziatische noodle en gamba salade. Rode peper, gember, knoflook en andere lekkernijen maken deze salade een goede start van het nieuwe jaar
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 12-01-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel en snijd 1 knoflookteen en het stukje gember zo fijn mogelijk, je kunt het eventueel ook raspen. Snijd 1/4e van een rode peper zo fijn mogelijk en het andere stuk in ringetjes voor de garnering.
Meng knoflook, gember en rode peper met sojasaus, basterdsuiker en rasp en sap van de halve limoen. Pel en snijd de andere knoflookteen grof en zet opzij. Gebruik een lepel om de zaadlijsten uit de komkommer te halen.
Dit zal voorkomen dat de salade te waterig zal worden. Snijd de komkommer vervolgens in kleine blokjes, dit gaat het makkelijkste als je eerst reepjes snijd en dan heb je zonder problemen mooie blokjes.
Schil de wortel en snijd in dunne reepjes (julienne). Meng de komkommer met de 'dressing' en laat dit minimaal 15 minuten marineren.
Controleer of de gamba's goed gepeld en schoongemaakt zijn. Misschien moet je met een klein mesje het darmkanaal nog verwijderen. Dit doe je het makkelijkste door overdwars een sneetje te maken.
Kook de noodles gaar volgens de verpakking, sommige noodles hoeven enkel maar te wellen in kokend water. Giet de noodles af en spoel ze af onder koud stromend water.
Meng de gemarineerde komkommer en wortel met de koude noedels. Verhit een beetje boter in een grote bakpan op middelhoog vuur en voeg de grof gesneden knoflook toe. Op deze manier zal de boter de knoflooksmaak absorberen.
Voeg de gamba's toe en bak deze kort op hoog vuur. Breng de gamba's op smaak met zout en veel zwarte peper. De peperige smaak combineert goed met deze salade, dus wees gerust royaal.
Verdeel de noedel salade over de borden of kommen, verdeel de gebakken gamba's en garneer met rode peper en munt blaadjes.
Om het af te maken, kun je een beetje sesamolie of sesamzaadjes eroverheen strooien.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.