Houd je ook zo van paella? Alles in 1 grote pan, bij voorkeur in de open lucht, maar binnen kan natuurlijk ook. Het ziet er ook mooi uit, dus pak een vork! Laat een reactie achter
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/paella
Advies van Ohmydish: er zit weinig risico aan het eten van mosselen, zolang deze vers zijn. Controleer voor het koken altijd elke mossel. Geef de voorkeur aan mosselen die bijna of helemaal dicht zitten.
Verwijder elke mossel die gescheurd of gebroken is. Tik een open mossel tegen het keukenblad om te zien of deze weer dicht gaat. Het tikken veroorzaakt een reactie, levende mosselen zullen de schelp snel weer dicht doen.
Is dit niet het geval? Gooi de mossel dan weg, de mossel is namelijk al dood en daarom een verhoogd risico. Volg je instinct en herinner deze regels: Voor het koken: schelp dicht Na het koken: schelp open.
Sla de mosselen over die na het koken nog steeds dicht zitten.
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze zo fijn als je kunt. Verwijder de zaadlijsten van de paprika's en snijd de helft in blokjes en de andere helft in reepjes.
Verwijder overtollig vet en spieren van de kippendijen en snijd deze vervolgens in stukken die niet te klein zijn. Was de peterselie en hak deze fijn.
Verhit olijfolie in de paella pan en begin met de kipstukjes. Bak deze enkele minuten en zet deze opzij in een aparte kom. Als je gamba's gebruikt die nog rauw zijn, kun je deze ook even enkele minuten aanbakken.
Vul de middelgrote pan met een halve liter water en breng aan de kook. Verhit opnieuw olijfolie in de paella pan en fruit de ui en knoflook enkele minuten aan. Voeg de rode en groene paprika toe en bak nog enkele minuten langer.
Voeg de paella rijst toe en bak deze nog enkele minuten. Kook ondertussen de schoongemaakte mosselen in het kokende water voor enkele minuten, schud ze af en toe tot ze allemaal open zijn en zet ze dan opzij in een kom.
Laat de saffraan weken in het hete mosselvocht, dan zal het zijn kleur af gaan geven. Schenk het water van de mossels samen met de kippenbouillon en sap van een halve citroen bij de paella.
Breng aan de kook en verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden. Je kunt er ook voor kiezen de rijst verder te garen op laag vuur, voeg dan wel wat extra vocht toe en controleer ondertussen regelmatig.
Voeg 3/4e van de peterselie toe aan de rijst en breng op smaak met zout. Verdeel de mossels, gamba's, stukjes kabeljauw en kipstukjes bovenop.
Zet de paella pan in de oven, of op laag vuur, tot de rijst gaar is en het vocht is verdampt. Dat duurt ongeveer 10 minuten. Maak de paella af met citroen partjes en de rest van de peterselie. Eet smakelijk!
Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.