Een voedzame havermoutcake met amandelen en rozijnen is een heerlijke start van de dag. Ook lekker bij een kopje koffie of thee, een smeuïge cake zonder toegevoegde suikers.
Deze havermoutcake met amandelen is een ontbijtcake zonder suiker, ofwel zonder geraffineerde suiker, wat hierin het verschil is kun je hier lezen. Een voedzame cake met havermout, noten, rozijnen en havermelk. De havermelk in deze cake zorgt ervoor dat deze heerlijk smeuïg is, maar deze kun je eventueel vervangen door yoghurt.
Mocht je liever geen amandelmeel willen gebruiken, bijvoorbeeld doordat deze soms prijzig kan zijn, kun je deze vervangen door bloem. De amandelen kun je eventueel vervangen door andere soorten noten, net wat je voor handen hebt.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 23-10-2024, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 04-11-2024
Je kunt de havermout eerst vermalen, of laat de havermout heel.
Hak de amandelen grof en prak de bananen met een vork.
Vet een cakevorm in met boter of olie en bekleed deze met bakpapier. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
Klop de zachte boter tot deze luchtig is, dit kun je het beste met elektrische mixer doen.
Voeg de geprakte bananen toe en vervolgens één voor één de eieren toe.
Voeg geleidelijk de havermout, bloem, bakpoeder en het amandelmeel toe.
Schenk de amandelmelk erbij en als laatste de amandelen en rozijnen.
Verdeel het beslag over de cakevorm en verdeel eventueel havermout over de bovenkant van het beslag.
Bak de havermoutcake gaar en mooi goudbruin in ongeveer 1 uur. De exacte baktijd is afhankelijk de oven. Je kunt met een prikker controleren of de cake gaar is, zodra de prikker er schoon uitkomt is de cake gaar. Geniet ervan!
Welke amandelmelk voor het maken van cake?
Voor het maken van een havermoutcake met amandelen is het toevoegen van amandelmelk een aanrader voor een extra volle amandelsmaak. Gebruik hiervoor een amandelmelk waarin de smaak van amandel goed naar voren komt, zoals bijvoorbeeld amandelmelk gemaakt van geroosterde amandelen.
Kan ik minder boter gebruiken?
Je kunt minder boter gebruiken in deze cake, je zult de cake dan op een andere manier smeuïg en zacht moeten maken door bijvoorbeeld een deel van de boter te vervangen door yoghurt.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.