Deze couscous met kip en groenten is een ideale doordeweekse maaltijd bomvol kruiden, amandelen en rozijntjes. Je kunt de groenten en kip in de airfryer of oven bereiden.
Couscous met kip en groenten is extra lekker door de verschillende texturen en smaken. Perfect in balans voor een heerlijke doordeweekse maaltijd. Je kunt de couscous eventueel vervangen door rijst of pasta, want daar smaken deze geroosterde groenten en kippenpoten ook fantastisch bij.
Je kunt de kruidenmix een beetje pittig maken door te kiezen voor pittig gerookt paprikapoeder, of voeg een snuf chilipeper of cayennepeper toe. De lichtpittige smaak zal ook heerlijk passen bij het zoete van de rozijnen en de overige kruiden.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 25-11-2024, dit recept is voor 2 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 25-11-2024
Meng 1 theelepel gerookte paprikapoeder samen met een halve theelepel van elk: komijn, kurkuma, zout en zwarte peper. Meng hier 2 eetlepels olijfolie doorheen en meng dit door de kippenpoten. Zorg dat ze volledig bedekt zijn en laat dit ongeveer een uur marineren.
Pel ondertussen de rode ui en knoflooktenen en snijd de rode ui in grove stukken en laat de knoflooktenen heel.
Verwijder de zaadlijsten van de paprika's en snijd deze in grove stukken. Verwijder de uiteindes van de courgette en snijd deze in stukken.
Rooster het amandelschaafsel in een kleine bakpan, zonder olie of boter, tot het mooi goudbruin is en zet opzij.
Meng 2 eetlepels olijfolie en 1/4e theelepel zwarte peper en zout door de paprika en courgette en plaats deze in een ovenschaal die past in de airfryer. Mocht je airfryer te klein zijn, kun je deze ook in de oven plaatsen.
Plaats de kippenpoten en de stukken rode ui en knoflooktenen op de groenten en rooster het geheel 20 tot 30 minuten in een airfryer op 200 graden Celsius. Draai de kippenpoten halverwege een keer om.
Meng ondertussen de rozijnen samen met couscous, een halve theelepel gerookte paprikapoeder, 1 theelepel kurkuma, halve theelepel komijn, 1/4e theelepel zwarte peper en 1 eetlepel olijfolie.
Schenk 300 ml hete kippenbouillon over de couscous en dek af met huishoudfolie. Laat de couscous ongeveer 10 minuten staan en roer deze dan los met een vork.
Roer het amandelschaafsel door de couscous. Controleer of de kip gaar is en serveer de couscous met de geroosterde groenten en kippenpoten, eet smakelijk!
Welke groenten bij couscous?
Je kunt veel soorten groenten bij couscous serveren, zoals courgette, paprika, wortel, pompoen, aubergine, tomaat, sperziebonen, erwtjes, broccoli en nog veel meer.
Hoe lang kan ik couscous bewaren?
Je kunt bereidde couscous tot wel 3 dagen in de koelkast bewaren.
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.