Gerechtsoort: deeg

167 Recepten

 


Turkse börek

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Turkse börek is gemaakt van knapperig deeg gevuld met spinazie en feta. Een heerlijke rol met een makkelijke vulling die lekker is als hapje of lunch.


Filodeegrolletjes met olijventapenade

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Heerlijk knapperig filodeeg met een simpele vulling van olijventapenade en walnoten, verras je gasten tijdens de borrel met deze simpele filodeegrolletjes.


Vegetarische filodeeg pakketjes

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Deze vegetarische filodeeg pakketjes zijn heerlijk als lunch, snack of als avondeten met een salade erbij. Extra lekker met wortel, nootjes, kaas en meer.


Turkse thee koekjes

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Deze Turkse thee koekjes zijn lekker bros en ideaal voor bij een kopje thee. Je kunt ze in Turkije in verschillende vormen en maten vinden, maak ze makkelijk zelf thuis met dit recept!


Siu Mai - Dim Sum

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 10 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Siu Mai worden ook wel varkenspasteitjes genoemd, ze worden namelijk meestal gevuld met varkensgehakt. Deze gestoomde dim sum zijn makkelijk en snel te maken.


Spanakopita

Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (17)

De spanakopita is inmiddels een bekende Griekse spinazietaart of pastei. Heerlijk vegetarisch met een vulling van spinazie en een krokante buitenkant van filodeeg.


Pangsit goreng

Kooktijd 1 uur Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (17)

Deze pangsit goreng zijn dé ideale snack. Gemaakt met een makkelijke vulling van gehakt en heerlijk knapperig gebakken in hete olie.


Gözleme

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (28)

Een traditioneel en heerlijk Turkse pannenkoek/brood dat meestal gevuld wordt met allerlei lekkers. Deze gözleme zijn gevuld met spinazie en feta en daardoor het perfecte vegetarische brood.


Zuid-Afrikaanse melktert (melktaart)

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 12 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (35)

Een Zuid-Afrikaanse melktert, ofwel een melktaart, is een makkelijke taart met een simpele bodem, een romige vulling en een vleugje kaneel.


Filodeeg bonbons met kaas en walnoten

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (1)

Deze filodeeg bonbons met kaas en walnoten zijn klaar binnen een half uur. Een heerlijk en makkelijk hapje tijdens een feestje.


Chocolade pepernoten

Kooktijd 1 uur Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Chocolade pepernoten, ofwel chocolade kruidnoten, zijn makkelijk zelf te maken. Heerlijke kruidnootjes omhuld met chocolade.


Tamales

Kooktijd 1 uur 25 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Tamales bestaan uit een maïsdeegrol en een vulling waarbij keuze is uit vlees, groenten, kaas en meer. Een traditioneel gerecht uit Latijns-Amerika.


Pierogi

Kooktijd 1 uur 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Deze Poolse pierogi zijn ontzettend lekker, ze zijn traditioneel gevuld met zuurkool en champignons. Een soort Poolse dumplings, zelfgemaakt met een simpel deeg.


Turkse manti

Kooktijd 1 uur 35 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (31)

Turkse manti zijn te vergelijken met dumplings, maar dan heel klein en dus meer werk. Heerlijke deegbuideltjes gevuld met lamsgehakt en geserveerd met heerlijke saus.


Luikse wafels

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 14 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (41)

Je kent ze vast wel, die heerlijk geurende Luikse wafels die je regelmatig op de markt kunt vinden vers uit het wafelijzer. Een wafel met parelsuiker, zó lekker!



Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.