Gözleme
😍 28Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Gözleme vegetarisch

Een traditioneel en heerlijk Turkse pannenkoek/brood dat meestal gevuld wordt met allerlei lekkers. Deze gözleme zijn gevuld met spinazie en feta en daardoor het perfecte vegetarische brood.

1 uur
4 personen
Gözleme ingrediënten
Recept gözleme

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 08-02-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
1 uur

Het deeg maken – 15 minuten + wachttijd

Meng 500 gram bloem samen met droge gist en zout. Voeg geleidelijk 300 ml lauwwarm water en 2 eetlepels olie toe en meng tot een soepele deegbal. 

Verdeel de deegbal in 8 gelijke delen en rol hier balletjes van. Dek af met een vochtige theedoek en laat deze ongeveer een uur rijzen tot ze verdubbeld zijn.

Vulling maken – 15 minuten + wachttijd

Was de spinazie en verwijder overtollig water met een sla centrifuge. Verwijder eventueel de harde steeltjes van de spinazie. Pel de kleine ui en snijd deze fijn.

Verhit een beetje olie in een diepe bakpan en fruit hierin de ui een minuut lang. Voeg dan de verse spinazie in delen toe. Bak tot deze geslonken is en plaats de spinazie dan in een fijne zeef.

Knijp zoveel mogelijk vocht uit de spinazie en hak deze dan iets fijner. Breng de spinazie op smaak met 2 theelepels zout en een halve theelepel chilivlokken. Brokkel er de feta doorheen en laat de vulling volledig afkoelen.

Gözleme afmaken – 30 minuten

Bestuif het aanrecht en deegroller met bloem en rol elk bolletje uit tot een grote dunne plak deeg.

Zelf gözleme maken - stap 1
Zelf gözleme maken - stap 1

Vouw de zijkanten naar binnen, ze mogen elkaar een beetje overlappen maar niet teveel.

Zelf gözleme maken - stap 2
Zelf gözleme maken - stap 2

Verdeel 1/8e van het spinazie mengsel in het midden, laat de zijkanten een beetje vrij en druk de vulling plat.

Zelf gözleme maken - stap 3
Zelf gözleme maken - stap 3

Vouw de onderkant over de vulling heen om het pakketje te sluiten.

Zelf gözleme maken - stap 4
Zelf gözleme maken - stap 4

Druk dit goed aan en vouw dan ook de bovenkant dicht en druk opnieuw goed aan zodat de vulling opgesloten zit.

Zelf gözleme maken - stap 5
Zelf gözleme maken - stap 5

Druk de gözleme goed plat, zodat ze gelijkmatig gaar worden tijdens het bakken.

Zelf gözleme maken - stap 6
Zelf gözleme maken - stap 6

Besmeer beide kanten van de gözleme met olie, het beste kun je dit met een siliconen kwast doen.

Zelf gözleme maken - stap 7
Zelf gözleme maken - stap 7

Plaats de gözleme in een hete bakpan zonder extra olie of boter. Bak de pakketjes mooi goudbruin aan beide kanten.

Zelf gözleme maken - stap 8
Zelf gözleme maken - stap 8

Herhaal voor de resterende deegpakketjes en bewaar deze ondertussen in een theedoek. Ze zijn namelijk het lekkerste als ze nog warm zijn.

Gözleme
Gözleme
Tips!

Hoe lang kan ik gözleme bewaren?

Je kunt gözleme het beste warm of lauwwarm serveren. Als je ze langer wilt bewaren, kun je ze eventueel ook invriezen. Laat ze dan erna langzaam ontdooien en warm ze even op in een bakpan.

Kan ik ook diepvries spinazie gebruiken?

Diepvries spinazie is veel natter dan verse spinazie, dus het deeg zal een stuk vochtiger zijn waardoor het minder krokant zal worden. Verse spinazie is daarom aangeraden.

Wat vind je van dit recept?

28 waarderingen
😍
28
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
635.3 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
90.33 g
4.19 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
17.2 g
6.73 g
Eiwitten
22 g
Vezels
5.9 g
Natrium
2274.24 mg
Mineralen
Ijzer
4.8 mg
Calcium
286.95 mg
Magnesium
75.7 mg
Kalium
75.7 mg
Fosfor
308.3 mg
Koper
0.5 mg
Zink
3.12 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0.79 µg
Vitamines
Vitamine C
41.41 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
19.35 mg
Vitamine B1
0.28 mg
Vitamine B2
0.45 mg
Vitamine B6
0.56 mg
Vitamine B12
0.11 µg
Foliumzuur
107.38 µg
Vitamine E
1.52 mg
Vitamine K
360.38 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Gözleme"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.