Een traditioneel en heerlijk Turkse pannenkoek/brood dat meestal gevuld wordt met allerlei lekkers. Deze gözleme zijn gevuld met spinazie en feta en daardoor het perfecte vegetarische brood.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 08-02-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 18-11-2024
Meng 500 gram bloem samen met droge gist en zout. Voeg geleidelijk 300 ml lauwwarm water en 2 eetlepels olie toe en meng tot een soepele deegbal.
Verdeel de deegbal in 8 gelijke delen en rol hier balletjes van. Dek af met een vochtige theedoek en laat deze ongeveer een uur rijzen tot ze verdubbeld zijn.
Was de spinazie en verwijder overtollig water met een sla centrifuge. Verwijder eventueel de harde steeltjes van de spinazie. Pel de kleine ui en snijd deze fijn.
Verhit een beetje olie in een diepe bakpan en fruit hierin de ui een minuut lang. Voeg dan de verse spinazie in delen toe. Bak tot deze geslonken is en plaats de spinazie dan in een fijne zeef.
Knijp zoveel mogelijk vocht uit de spinazie en hak deze dan iets fijner. Breng de spinazie op smaak met 2 theelepels zout en een halve theelepel chilivlokken. Brokkel er de feta doorheen en laat de vulling volledig afkoelen.
Bestuif het aanrecht en deegroller met bloem en rol elk bolletje uit tot een grote dunne plak deeg.
Vouw de zijkanten naar binnen, ze mogen elkaar een beetje overlappen maar niet teveel.
Verdeel 1/8e van het spinazie mengsel in het midden, laat de zijkanten een beetje vrij en druk de vulling plat.
Vouw de onderkant over de vulling heen om het pakketje te sluiten.
Druk dit goed aan en vouw dan ook de bovenkant dicht en druk opnieuw goed aan zodat de vulling opgesloten zit.
Druk de gözleme goed plat, zodat ze gelijkmatig gaar worden tijdens het bakken.
Besmeer beide kanten van de gözleme met olie, het beste kun je dit met een siliconen kwast doen.
Plaats de gözleme in een hete bakpan zonder extra olie of boter. Bak de pakketjes mooi goudbruin aan beide kanten.
Herhaal voor de resterende deegpakketjes en bewaar deze ondertussen in een theedoek. Ze zijn namelijk het lekkerste als ze nog warm zijn.
Hoe lang kan ik gözleme bewaren?
Je kunt gözleme het beste warm of lauwwarm serveren. Als je ze langer wilt bewaren, kun je ze eventueel ook invriezen. Laat ze dan erna langzaam ontdooien en warm ze even op in een bakpan.
Kan ik ook diepvries spinazie gebruiken?
Diepvries spinazie is veel natter dan verse spinazie, dus het deeg zal een stuk vochtiger zijn waardoor het minder krokant zal worden. Verse spinazie is daarom aangeraden.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.