Heerlijk knapperig filodeeg met een simpele vulling van olijventapenade en walnoten, verras je gasten tijdens de borrel met deze simpele filodeegrolletjes.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 02-06-2022, dit recept is voor 8 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Hak de walnoten vrij fijn en smelt de boter in een kleine sauspan.
Verdeel grote filodeeg vellen in vieren en leg deze recht voor je met de korte kant naar je toe. Besmeer een stukje met olijventapenade en strooi hier walnoten over.
Als je wilt kun je er een half plakje ham op leggen.
Rol het filodeeg dan strak op en plak dicht met gesmolten boter. Herhaal voor het resterende filodeeg en plaats alle rolletjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Verwarm de oven op 180 graden Celsius.
Besmeer alle rolletjes met gesmolten boter en bak de rolletjes mooi goudbruin in ongeveer 15 minuten. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven en dikte van de rolletjes.
Deze rolletjes zijn het allerlekkerste als ze nog een beetje warm zijn, dan zijn ze ook heerlijk krokant. Geniet ervan!
Hoe lang kan ik filodeeg rolletjes bewaren?
De rolletjes zijn het lekkerste als ze vers gemaakt zijn, maar mits goed bewaard zijn ze een dag later ook nog lekker. Zorg ervoor dat je ze niet warm afdekt, want dan zullen ze zacht worden.
Welke tapenade kan ik gebruiken?
Je kunt verschillende soorten tapenade gebruiken zoals tapenade van zwarte olijven, groene olijven of bijvoorbeeld een mix met zongedroogde tomaten of truffel.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.