Filodeegrolletjes met olijventapenade

(6)

Heerlijk knapperig filodeeg met een simpele vulling van olijventapenade en walnoten, verras je gasten tijdens de borrel met deze simpele filodeegrolletjes.

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Airfryer recepten
Filodeegrolletjes met olijventapenade

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 pak filodeeg
  • tapenade van zwarte olijven
  • flinke handvol walnoten
  • optioneel: Serrano ham
  • flinke klont gesmolten boter
Filodeegrolletjes met olijventapenade Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • kleine sauspan
  • siliconen kwast
  • kleine lepel
  • oven
  • bakplaat bekleed met bakpapier

Bereiding


Kooktijd 40 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Airfryer recepten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/filodeegrolletjes-met-olijventapenade


Voorbereiding – 5 minuten

Hak de walnoten vrij fijn en smelt de boter in een kleine sauspan.

Filodeegrolletjes met olijventapenade afmaken – 35 minuten

Verdeel grote filodeeg vellen in vieren en leg deze recht voor je met de korte kant naar je toe. Besmeer een stukje met olijventapenade en strooi hier walnoten over.

Filodeegrolletjes met olijventapenade oprollen - stap 1
Filodeegrolletjes met olijventapenade oprollen - stap 1

Als je wilt kun je er een half plakje ham op leggen.

Filodeegrolletjes met olijventapenade oprollen - stap 2
Filodeegrolletjes met olijventapenade oprollen - stap 2
Filodeegrolletjes met olijventapenade oprollen - stap 3
Filodeegrolletjes met olijventapenade oprollen - stap 3
Filodeegrolletjes met olijventapenade oprollen - stap 4
Filodeegrolletjes met olijventapenade oprollen - stap 4

Rol het filodeeg dan strak op en plak dicht met gesmolten boter. Herhaal voor het resterende filodeeg en plaats alle rolletjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.

Verwarm de oven op 180 graden Celsius.

Besmeer alle rolletjes met gesmolten boter en bak de rolletjes mooi goudbruin in ongeveer 15 minuten. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven en dikte van de rolletjes.

Filodeegrolletjes met olijventapenade
Filodeegrolletjes met olijventapenade

Deze rolletjes zijn het allerlekkerste als ze nog een beetje warm zijn, dan zijn ze ook heerlijk krokant. Geniet ervan!

Filodeegrolletjes met olijventapenade: Veel gestelde vragen

Hoe lang kan ik filodeeg rolletjes bewaren?

De rolletjes zijn het lekkerste als ze vers gemaakt zijn, maar mits goed bewaard zijn ze een dag later ook nog lekker. Zorg ervoor dat je ze niet warm afdekt, want dan zullen ze zacht worden.

Welke tapenade kan ik gebruiken?

Je kunt verschillende soorten tapenade gebruiken zoals tapenade van zwarte olijven, groene olijven of bijvoorbeeld een mix met zongedroogde tomaten of truffel.

Wat vind jij van dit recept?
6 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Groenten curry
Volgend recept →
Piña colada

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!