Filodeegrolletjes met olijventapenade

(6)

Heerlijk knapperig filodeeg met een simpele vulling van olijventapenade en walnoten, verras je gasten tijdens de borrel met deze simpele filodeegrolletjes.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-06-2022, dit recept is voor 8 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 18-08-2022

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Hapjes en snacks
Filodeegrolletjes met olijventapenade

Ingrediënten


  • 1 pak filodeeg
  • tapenade van zwarte olijven
  • flinke handvol walnoten
  • optioneel: Serrano ham
  • flinke klont gesmolten boter

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • kleine sauspan
  • siliconen kwast
  • kleine lepel
  • oven
  • bakplaat bekleed met bakpapier

Filodeegrolletjes met olijventapenade Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Hapjes en snacks

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/filodeegrolletjes-met-olijventapenade


Voorbereiding – 5 minuten

Hak de walnoten vrij fijn en smelt de boter in een kleine sauspan.

Filodeegrolletjes met olijventapenade afmaken – 35 minuten

Verdeel grote filodeeg vellen in vieren en leg deze recht voor je met de korte kant naar je toe. Besmeer een stukje met olijventapenade en strooi hier walnoten over.

Filodeegrolletjes met olijventapenade oprollen - stap 1
Filodeegrolletjes met olijventapenade oprollen - stap 1

Als je wilt kun je er een half plakje ham op leggen.

Filodeegrolletjes met olijventapenade oprollen - stap 2
Filodeegrolletjes met olijventapenade oprollen - stap 2
Filodeegrolletjes met olijventapenade oprollen - stap 3
Filodeegrolletjes met olijventapenade oprollen - stap 3
Filodeegrolletjes met olijventapenade oprollen - stap 4
Filodeegrolletjes met olijventapenade oprollen - stap 4

Rol het filodeeg dan strak op en plak dicht met gesmolten boter. Herhaal voor het resterende filodeeg en plaats alle rolletjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.

Verwarm de oven op 180 graden Celsius.

Besmeer alle rolletjes met gesmolten boter en bak de rolletjes mooi goudbruin in ongeveer 15 minuten. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven en dikte van de rolletjes.

Filodeegrolletjes met olijventapenade
Filodeegrolletjes met olijventapenade

Deze rolletjes zijn het allerlekkerste als ze nog een beetje warm zijn, dan zijn ze ook heerlijk krokant. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-06-2022, dit recept is voor 8 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 18-08-2022


Waardeer dit recept!
6 stemmen

Filodeegrolletjes met olijventapenade: Veel gestelde vragen

Hoe lang kan ik filodeeg rolletjes bewaren?

De rolletjes zijn het lekkerste als ze vers gemaakt zijn, maar mits goed bewaard zijn ze een dag later ook nog lekker. Zorg ervoor dat je ze niet warm afdekt, want dan zullen ze zacht worden.

Welke tapenade kan ik gebruiken?

Je kunt verschillende soorten tapenade gebruiken zoals tapenade van zwarte olijven, groene olijven of bijvoorbeeld een mix met zongedroogde tomaten of truffel.

0 reacties op Filodeegrolletjes met olijventapenade

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.