Filodeegrolletjes met olijventapenade

(6)

Heerlijk knapperig filodeeg met een simpele vulling van olijventapenade en walnoten, verras je gasten tijdens de borrel met deze simpele filodeegrolletjes. Laat een reactie achter

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-06-2022, dit recept is voor 8 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 18-08-2022

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Hapjes en snacks
Filodeegrolletjes met olijventapenade

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 pak filodeeg
  • tapenade van zwarte olijven
  • flinke handvol walnoten
  • optioneel: Serrano ham
  • flinke klont gesmolten boter
Filodeegrolletjes met olijventapenade Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • kleine sauspan
  • siliconen kwast
  • kleine lepel
  • oven
  • bakplaat bekleed met bakpapier

Bereiding


Kooktijd 40 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Hapjes en snacks

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/filodeegrolletjes-met-olijventapenade


Voorbereiding – 5 minuten

Hak de walnoten vrij fijn en smelt de boter in een kleine sauspan.

Filodeegrolletjes met olijventapenade afmaken – 35 minuten

Verdeel grote filodeeg vellen in vieren en leg deze recht voor je met de korte kant naar je toe. Besmeer een stukje met olijventapenade en strooi hier walnoten over.

Filodeegrolletjes met olijventapenade oprollen - stap 1
Filodeegrolletjes met olijventapenade oprollen - stap 1

Als je wilt kun je er een half plakje ham op leggen.

Filodeegrolletjes met olijventapenade oprollen - stap 2
Filodeegrolletjes met olijventapenade oprollen - stap 2
Filodeegrolletjes met olijventapenade oprollen - stap 3
Filodeegrolletjes met olijventapenade oprollen - stap 3
Filodeegrolletjes met olijventapenade oprollen - stap 4
Filodeegrolletjes met olijventapenade oprollen - stap 4

Rol het filodeeg dan strak op en plak dicht met gesmolten boter. Herhaal voor het resterende filodeeg en plaats alle rolletjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.

Verwarm de oven op 180 graden Celsius.

Besmeer alle rolletjes met gesmolten boter en bak de rolletjes mooi goudbruin in ongeveer 15 minuten. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven en dikte van de rolletjes.

Filodeegrolletjes met olijventapenade
Filodeegrolletjes met olijventapenade

Deze rolletjes zijn het allerlekkerste als ze nog een beetje warm zijn, dan zijn ze ook heerlijk krokant. Geniet ervan!


Waardeer dit recept!
6 stemmen

Filodeegrolletjes met olijventapenade: Veel gestelde vragen

Hoe lang kan ik filodeeg rolletjes bewaren?

De rolletjes zijn het lekkerste als ze vers gemaakt zijn, maar mits goed bewaard zijn ze een dag later ook nog lekker. Zorg ervoor dat je ze niet warm afdekt, want dan zullen ze zacht worden.

Welke tapenade kan ik gebruiken?

Je kunt verschillende soorten tapenade gebruiken zoals tapenade van zwarte olijven, groene olijven of bijvoorbeeld een mix met zongedroogde tomaten of truffel.


Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.