Deze vegetarische filodeeg pakketjes zijn heerlijk als lunch, snack of als avondeten met een salade erbij. Extra lekker met wortel, nootjes, kaas en meer.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 19-05-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Schil de wortelen en snijd deze door de helft. Snijd de wortelen in dunne halve plakjes.
Pel de sjalotjes en knoflooktenen en snijd deze fijn. Hak de walnoten fijn, maar niet te fijn.
Verhit een scheutje olijfolie in een middelgrote bakpan en bak hierin de wortel ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de sjalotjes en knoflook toe en bak nog enkele minuten langer.
Voeg een eetlepel rijstazijn en 2 eetlepels honing toe en zet het vuur laag. Laat de wortel zacht worden en snijd ondertussen de salieblaadjes fijn.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden Celsius.
Roer de salie en walnoten door de vulling en zet opzij. Smelt een flinke klont boter en snijd de filodeegvellen door de helft. Besmeer beide helften met gesmolten boter en plak deze op elkaar.
Verdeel de vulling in vieren en plaats ¼e op het filodeeg.
Plaats een plak brie bovenop de vulling en vouw de zijkanten eroverheen.
Rol het deeg dan over de vulling heen en gebruik gesmolten boter om het pakketje dicht te plakken.
Herhaal voor het resterende deeg en vulling en besmeer dan alle pakketjes met gesmolten boter.
Verdeel een laagje sesamzaadjes bovenop en bak de pakketjes mooi goudbruin in ongeveer 15 tot 20 minuten.
De exacte baktijd is afhankelijk van de oven en grootte van de pakketjes. Eet smakelijk!
Welk filodeeg kan ik het beste gebruiken?
Vers filodeeg uit diepvries filodeeg, je kunt beide soorten gebruiken. Ontdooi de vellen dan wel vooraf.
Als de vellen klein zijn maak je kleinere pakketjes. Plak wel altijd vellen op elkaar zodat deze dikker zijn, anders zal de vulling er doorheen gaan tijdens het bakken.
Kan ik de salie vervangen?
Je kunt de salie eventueel vervangen door verse peterselie of voor een spannendere smaak door verse munt.
Kan ik de walnoten vervangen?
Je kunt de walnoten eventueel vervangen door hazelnoten of amandelen. Ook pistache nootjes combineren goed met de honing en wortel.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.