Zelf kersenflappen maken is ontzettend makkelijk. Bladerdeeg gevuld met kersen, ze zijn een tikje zuur en zoet tegelijk. Ideaal als je eens iets anders wilt dan een standaard appelflap.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 27-09-2022, dit recept is voor 8 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Zorg ervoor dat de bladerdeeg vierkantjes ontdooid zijn. Je kunt ook vers bladerdeeg gebruiken en dit zelf in vierkantjes snijden.
Laat de kersen uitlekken en meng deze met 2 eetlepels suiker. Als de kersen erg zuur zijn, kun je deze naar smaak zoeter maken met extra suiker. Laat ze erna nogmaals goed uitlekken.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Plaats een 8e deel van de kersen op de helft van het bladerdeeg, in de hoek. Herhaal voor het resterende bladerdeeg en vulling.
Maak 2 randen van het bladerdeeg een beetje nat met water en vouw het deeg dan schuin dicht. Druk goed aan en gebruik een vork om de randjes goed dicht te drukken.
Bestrijk de kersenflappen met een losgeklopte ei en bestrooi met grove suiker. Als je geen grove suiker hebt, kun je ook kristalsuiker gebruiken.
Bak de kersenflappen mooi goudbruin in ongeveer 15 tot 20 minuten. Geniet van deze heerlijke zelfgemaakte kersenflappen!
Hoe kun je kersenflappen het beste bewaren?
Je kunt kersenflappen kersenflappen het beste zo snel mogelijk eten, het liefst als ze nog lauwwarm zijn. Als je ze langer wilt bewaren, kun je deze maximaal 2 dagen in een afgesloten bak of zak bewaren.
Kan ik kersenflappen met verse kersen maken?
Je kunt voor kersenflappen eventueel ook verse kersen gebruiken, ontpit deze dan eerst en verwijder de steeltjes. Je kunt deze dan het beste eerst kort koken samen met een klein scheutje water en suiker.
Zodra de verse kersen iets zachter zijn, kun je ze verdelen over het bladerdeeg.
Wat is het verschil tussen kersenflappen en kriekenflappen?
Krieken is de Belgische benaming voor kersen, beide zijn dus hetzelfde!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.