Kersenflappen
😍 12Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Kersenflappen vegetarisch

Zelf kersenflappen maken is ontzettend makkelijk. Bladerdeeg gevuld met kersen, ze zijn een tikje zuur en zoet tegelijk. Ideaal als je eens iets anders wilt dan een standaard appelflap.

Kersenflappen ingrediënten

Recept kersenflappen

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 27-09-2022, dit recept is voor 8 personen en duurt 30 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
25 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 5 minuten

Zorg ervoor dat de bladerdeeg vierkantjes ontdooid zijn. Je kunt ook vers bladerdeeg gebruiken en dit zelf in vierkantjes snijden.

Laat de kersen uitlekken en meng deze met 2 eetlepels suiker. Als de kersen erg zuur zijn, kun je deze naar smaak zoeter maken met extra suiker. Laat ze erna nogmaals goed uitlekken.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Kersenflappen
Kersenflappen

Kersenflappen afmaken – 25 minuten

Plaats een 8e deel van de kersen op de helft van het bladerdeeg, in de hoek. Herhaal voor het resterende bladerdeeg en vulling.

Maak 2 randen van het bladerdeeg een beetje nat met water en vouw het deeg dan schuin dicht. Druk goed aan en gebruik een vork om de randjes goed dicht te drukken.

Bestrijk de kersenflappen met een losgeklopte ei en bestrooi met grove suiker. Als je geen grove suiker hebt, kun je ook kristalsuiker gebruiken.

Ongebakken kersenflappen
Ongebakken kersenflappen

Bak de kersenflappen mooi goudbruin in ongeveer 15 tot 20 minuten. Geniet van deze heerlijke zelfgemaakte kersenflappen!

Tips!

Hoe kun je kersenflappen het beste bewaren?

Je kunt kersenflappen kersenflappen het beste zo snel mogelijk eten, het liefst als ze nog lauwwarm zijn. Als je ze langer wilt bewaren, kun je deze maximaal 2 dagen in een afgesloten bak of zak bewaren.

Kan ik kersenflappen met verse kersen maken?

Je kunt voor kersenflappen eventueel ook verse kersen gebruiken, ontpit deze dan eerst en verwijder de steeltjes. Je kunt deze dan het beste eerst kort koken samen met een klein scheutje water en suiker.

Zodra de verse kersen iets zachter zijn, kun je ze verdelen over het bladerdeeg.

Wat is het verschil tussen kersenflappen en kriekenflappen?

Krieken is de Belgische benaming voor kersen, beide zijn dus hetzelfde!

Wat vind je van dit recept?

12 waarderingen
😍
12
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
236.75 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
32.48 g
18.78 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
10.01 g
4.27 g
Eiwitten
3.45 g
Vezels
1.42 g
Natrium
149 mg
Mineralen
Ijzer
0.52 mg
Calcium
14 mg
Magnesium
8.8 mg
Kalium
8.8 mg
Fosfor
56.25 mg
Koper
0.07 mg
Zink
0.24 mg
Jodium
2.63 µg
Selenium
2.3 µg
Vitamines
Vitamine C
3.13 mg
Vitamine D
0.34 mg
Vitamine A
0.06 mg
Vitamine B1
0.14 mg
Vitamine B2
0.16 mg
Vitamine B6
0.07 mg
Vitamine B12
0.17 µg
Foliumzuur
9 µg
Vitamine E
0.08 mg
Vitamine K
0.02 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Kersenflappen"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.