Kersenflappen

(9)

Zelf kersenflappen maken is ontzettend makkelijk. Bladerdeeg gevuld met kersen, ze zijn een tikje zuur en zoet tegelijk. Ideaal als je eens iets anders wilt dan een standaard appelflap.

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Hapjes en snacks
Kersenflappen

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 8 bladerdeeg vierkantjes
  • 500 gram kersen uit blik
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 ei
  • handvol grove suiker
Kersenflappen Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • vergiet of zeef
  • oven
  • ovenplaat bekleed met bakpapier
  • kleine kom
  • lepel
  • siliconen kwast

Bereiding


Kooktijd 30 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Hapjes en snacks

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kersenflappen


Voorbereiding – 5 minuten

Zorg ervoor dat de bladerdeeg vierkantjes ontdooid zijn. Je kunt ook vers bladerdeeg gebruiken en dit zelf in vierkantjes snijden.

Laat de kersen uitlekken en meng deze met 2 eetlepels suiker. Als de kersen erg zuur zijn, kun je deze naar smaak zoeter maken met extra suiker. Laat ze erna nogmaals goed uitlekken.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Kersenflappen
Kersenflappen

Kersenflappen afmaken – 25 minuten

Plaats een 8e deel van de kersen op de helft van het bladerdeeg, in de hoek. Herhaal voor het resterende bladerdeeg en vulling.

Maak 2 randen van het bladerdeeg een beetje nat met water en vouw het deeg dan schuin dicht. Druk goed aan en gebruik een vork om de randjes goed dicht te drukken.

Bestrijk de kersenflappen met een losgeklopte ei en bestrooi met grove suiker. Als je geen grove suiker hebt, kun je ook kristalsuiker gebruiken.

Ongebakken kersenflappen
Ongebakken kersenflappen

Bak de kersenflappen mooi goudbruin in ongeveer 15 tot 20 minuten. Geniet van deze heerlijke zelfgemaakte kersenflappen!

Wat vind jij van dit recept?

9 stemmen

Kersenflappen: Veel gestelde vragen

Hoe kun je kersenflappen het beste bewaren?

Je kunt kersenflappen kersenflappen het beste zo snel mogelijk eten, het liefst als ze nog lauwwarm zijn. Als je ze langer wilt bewaren, kun je deze maximaal 2 dagen in een afgesloten bak of zak bewaren.

Kan ik kersenflappen met verse kersen maken?

Je kunt voor kersenflappen eventueel ook verse kersen gebruiken, ontpit deze dan eerst en verwijder de steeltjes. Je kunt deze dan het beste eerst kort koken samen met een klein scheutje water en suiker.

Zodra de verse kersen iets zachter zijn, kun je ze verdelen over het bladerdeeg.

Wat is het verschil tussen kersenflappen en kriekenflappen?

Krieken is de Belgische benaming voor kersen, beide zijn dus hetzelfde!

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.