Wat is hors d'oeuvre?

Wat is hors d'oeuvre? Het is een Franse term die steeds minder gebruikt wordt.

Een Franse benaming voor een van origine Russisch begrip. Een Hors d'oevre is een buffet dat uitgestald is met een grote verscheidenheid aan (koude) gerechten. Hors d'oeuvre worden voor het diner genuttigd. Het is een onderdeel voor het hoofdgerecht en lijkt op een voorgerecht. Het zijn lichtere gerechten dan voorgerechten over het algemeen zijn. Denk aan asperges met ham, garnalen met mayonaise, kaviaar, oesters enzovoorts.


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/wat-is-hors-doeuvre


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen
← Vorig blog
Wat is sous vide?

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.