Laatst aangepast: 16-01-2022 | 3 keer bewaard
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/receptenboekje/recept/61e419f469d0c
Maak boemboe van de pepers, 1 ui, 2 t. knoflook, ketoembar, djinten, koenjit,
Trasi, 1 theel. Paprika, zoete en scherpe.
Maak een bouillon van water met een ui, 2 t. knoflook, schijfje citroen,laos , djahe, salemblad, pandanblad, gedroogde lombok, tamarinde zout.
1 theel.djinten, ketoembar, koenjit en kerrie
kook hierin het vlees tot het goed gaar is.
Haal het vlees uit de bouillon en snij dit in stukken (niet te fijn)
Zeef de bouillon en zet apart.
Doe in de wadjan, olie 1 sch. djahe 1 sch. laos , 2 poeroetblaadjes. Stukje sereh,
Even aanbakken dan de boemboe met de sambal erbij doen, en goed doorbakken tot het mengsel droog wordt.
Het in stukken gesneden vlees erbij doen en goed doorbakken,
Afblussen met +/- ½ ltr van de bouillon,
Aan de kook brengen, kokosmelk toevoegen en laten inkoken tot +/- ¼ van de hoeveelheid.(af en toe roeren)
Sri Owen de Regionale Indonesische keuken (met wat eigen aanpassingen)
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Aan deze inhoud kunnen geen rechten worden ontleend. Dit recept is geplaatst door 1 van de leden van Ohmydish. Niet mee eens? Neem dan contact met ons op.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.