Profielfoto van Peter Barten

Rendang van rundvlees

Laatst aangepast: 16-01-2022 | 3 keer bewaard


Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)
  • 1/2 kg runder sucadelappen
  • 5 pepers fijngehakt
  • 2 uien gesneden
  • 4 t. knoflook
  • 1 theel. ketoembar (koriander)
  • 1 theel.djinten (komijn)
  • 1 schijf citroen
  • 2 eetl tamarinde water
  • 2 st djahe
  • 4 tot 5 gedroogde lombok(even pletten)
  • 1eetl olie
  • 2 salem blaadjes (event. te vervangen door laurier)
  • 3 theelepel Sambal
  • 1 theelepel trassi
  • zout naar smaak.
  • 2 st laos,
  • 2 st sereh,
  • 1 st pandan blad,
  • 3 theel. Koenjit, (curcuma)
  • ½ ltr romige kokosmelk

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/receptenboekje/recept/61e419f469d0c


Maak boemboe van de pepers, 1 ui, 2 t. knoflook, ketoembar, djinten, koenjit,
Trasi, 1 theel. Paprika, zoete en scherpe.

Maak een bouillon van water met een ui, 2 t. knoflook, schijfje citroen,laos , djahe, salemblad, pandanblad, gedroogde lombok, tamarinde zout.
1 theel.djinten, ketoembar, koenjit en kerrie
kook hierin het vlees tot het goed gaar is.

Haal het vlees uit de bouillon en snij dit in stukken (niet te fijn)

Zeef de bouillon en zet apart.

Doe in de wadjan, olie 1 sch. djahe 1 sch. laos , 2 poeroetblaadjes. Stukje sereh,
Even aanbakken dan de boemboe met de sambal erbij doen, en goed doorbakken tot het mengsel droog wordt.
Het in stukken gesneden vlees erbij doen en goed doorbakken,
Afblussen met +/- ½ ltr van de bouillon,
Aan de kook brengen, kokosmelk toevoegen en laten inkoken tot +/- ¼ van de hoeveelheid.(af en toe roeren)


Bronvermelding

Sri Owen de Regionale Indonesische keuken (met wat eigen aanpassingen)

Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!

Aan deze inhoud kunnen geen rechten worden ontleend. Dit recept is geplaatst door 1 van de leden van Ohmydish. Niet mee eens? Neem dan contact met ons op.


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.