Recepten uit de Spaanse keuken

Recepten uit de Spaanse keuken

Op zoek naar lekkere Spaanse recepten? Zoals een heerlijke paella, albondigas of hapjes. Creëer thuis een Mediterraan feestmaal met onze favoriete recepten, van klassieke gerechten tot recepten met een twist.

De Spaanse keuken bestaat uit veel verschillende regionale keukens, waaronder de Baskische, Catalaanse, Galische of Andalusie. Elke regio heeft sterke verschillen, met een variatie aan verschillende verse ingredienten die in Spanje te vinden zijn.

Toon filters

Typische Spaanse gerechten

Spanje heeft een grote verscheidenheid aan recepten. De meest bekende gerechten die in Nederland bekend zijn:

  • Paella
  • Croquettas
  • Gazpacho
  • Tortilla de patatas
  • Patatas bravas
  • Aïoli

Tapas staat niet vermeld in het bovenstaande rijtje, aangezien een tapa (enkelvoud) een klein hapje voor de grote maaltijd is. Al kun je tapas prima als lekkere snack eten, zijn ze meer als voorafje bedoeld.

Uitgelicht recept

Wij hebben verschillende receptideeën voor je klaarstaan, zodat je inspiratie voor het eten kunt opdoen. Voor het recept van de dag hebben wij voor jou deze overheerlijke Pittige gamba's uitgekozen. Dit lekkere Spaanse tapas hapje heb je zó klaargemaakt. Deze pittige gamba's met limoen en knoflook zijn om je vingers bij af te likken! Volledig recept bekijken

Pittige gamba's
😍 38Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Pittige gamba's

10 minuten
2 personen

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Aan de slag

Voeg een flinke scheut zonnebloemolie toe aan een bakje of schaal. Plet, pel en snijd de 2 teentjes knoflook zo fijn mogelijk. Snijd ook een klein rood pepertje zo fijn mogelijk. Voeg dit toe aan het bakje of de schaal met zonnebloemolie.

Breng op smaak met peper, zout en een druppel of 6 Tabasco. Meng alles goed door elkaar met een lepel. Versnipper nu een klein handje verse bieslook zo fijn mogelijk.

Gebruik je verse gamba's? Snijd dan de kop eraf en verwijder ook de harde staart, het ‘jasje’ en de pootjes. Snijd het darmkanaal eruit met behulp van een klein mesje en spoel goed af onder koud stromend water. Je kunt deze stap overslaan als je gebruik maakt van gepelde gamba's.

Voeg de gepelde gamba's toe aan de bak met peper en knoflook. Schep goed door met een lepel en laat dit minimaal een minuut of 10 marineren.

Verhit een hapjespan op middel-hoog vuur. Schep nu de gamba's samen met de olie, knoflook en peper toe aan de pan. Snijd de limoen doormidden.

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.