Heb jij je al eens afgevraagd hoe je Spaanse rijst maakt? Bekijk dan dit makkelijke recept en zet in een handomdraai een pan met heerlijke Spaanse rijst op tafel!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 26-07-2014, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 05-02-2025
Pel de uien en knoflooktenen en snijd deze zo fijn mogelijk en plaats ze in een klein kommetje en zet apart.
Als je gebruik maakt van verse peterselie dan is het handig om deze eerst fijn te hakken. Dit doe je gewoon met je koksmes. Heb je geen verse peterselie, je kunt dan de gedroogde variant gebruiken die je in de meeste supermarkten kunt vinden.
Plaats een middelgrote pan op middelhoog vuur, voeg 2 eetlepels olijfolie toe. Zodra de olie heet is geworden voeg je de ui en knoflook toe. Fruit de ui en knoflook een minuutje of 2, voeg de rijst toe wanneer je merkt dat de ui en knoflook glazig beginnen te worden.
Bak de witte rijst samen met de ui en knoflook 5 minuten lang, roer af en toe. Zodra de rijst een bruine kleur heeft gekregen voeg je de kippenbouillon en tomatenpuree toe. Voeg dan de peterselie toe en roer goed.
Zet het vuur laag als de kippenbouillon begint te koken. Laat sudderen voor 15-20 minuten terwijl je af en toe rustig roert. Proef de rijst om te zien of deze al gaar is.
Laat de rijst nog even doorgaren wanneer je merkt dat de rijstkorrel nog hard is. Breng op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
0.13 | ui | 5.63 | 0.95 g | 0.95 g | 0.03 g | 0.02 g | 0.19 g | 0.39 g | 1.41 mg | 0.08 mg | 4.69 mg | 1.56 mg | 27.34 mg | 6.56 mg | 0.01 mg | 0.13 mg | - | - | 1.02 mg | - | - | - | - | 0.02 mg | - | 1.56 µg | - | - | - | ||
50 | gram | witte rijst | 48.00 | 10.00 g | - | 0.20 g | 0.05 g | 1.25 g | 0.40 g | 1.50 mg | 0.15 mg | 3.00 mg | 5.00 mg | 30.00 mg | 20.00 mg | 0.03 mg | 0.25 mg | - | - | - | - | - | 0.02 mg | 0.01 mg | 0.05 mg | - | 10.00 µg | - | - | - | |
0.75 | knoflookteentjes | 7.35 | 1.47 g | 0.05 g | 0.01 g | - | 0.32 g | 0.10 g | 0.21 mg | 0.07 mg | 8.92 mg | 1.05 mg | 31.50 mg | 6.83 mg | 0.01 mg | 0.05 mg | 0.08 µg | - | 0.74 mg | - | - | 0.01 mg | - | 0.02 mg | - | 0.21 µg | - | - | - | ||
0.13 | liter | kippenbouillon | selderij | 7.50 | 0.13 g | - | 0.63 g | 0.38 g | 0.63 g | - | 462.50 mg | 0.25 mg | 5.00 mg | 0.63 mg | 5.00 mg | 3.75 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
0.5 | eetlepel | olijfolie | 61.81 | 0.01 g | - | 6.99 g | 1.02 g | - | - | 0.07 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
35 | gram | tomatenpuree | 26.60 | 4.90 g | 3.50 g | - | - | 1.22 g | 1.02 g | 157.50 mg | 1.40 mg | 10.50 mg | 19.25 mg | 297.50 mg | 24.50 mg | 0.18 mg | 0.52 mg | - | - | 10.50 mg | - | 0.07 mg | 0.03 mg | 0.03 mg | 0.07 mg | - | 10.50 µg | - | - | - | |
peper en zout | 4.39 | 1.13 g | 0.01 g | 0.06 g | 0.02 g | 0.18 g | 0.44 g | 339.13 mg | 0.09 mg | 4.00 mg | 1.33 mg | 11.09 mg | 1.51 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.52 µg | 0.02 µg | 1.34 mg | - | - | - | - | 0.01 mg | - | 0.18 µg | 0.08 mg | 2.86 µg | - | |||
peterselie | 0.68 | 0.03 g | - | - | - | 0.09 g | 0.09 g | 0.60 mg | 0.15 mg | 0.80 mg | 1.00 mg | 17.00 mg | 2.60 mg | - | 0.02 mg | - | - | 3.20 mg | - | 0.02 mg | - | 0.01 mg | - | - | 2.40 µg | - | - | - | |||
161.96 | 18.63 g | 4.51 g | 7.91 g | 1.48 g | 3.87 g | 2.44 g | 962.92 mg | 2.19 mg | 36.91 mg | 29.82 mg | 419.43 mg | 65.75 mg | 0.24 mg | 0.98 mg | 0.60 µg | 0.02 µg | 16.79 mg | - | 0.09 mg | 0.07 mg | 0.06 mg | 0.17 mg | - | 24.85 µg | 0.08 mg | 2.86 µg | - |
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!