Spaanse rijst

(34)

Heb jij je al eens afgevraagd hoe je Spaanse rijst maakt? Bekijk dan dit makkelijke recept en zet in een handomdraai een pan met heerlijke Spaanse rijst op tafel!

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten
Spaanse rijst

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • halve ui
  • 200 gram witte rijst
  • 3 knoflookteentjes
  • halve liter kippenbouillon
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 kleine blikjes tomatenpuree, of 1 grotere (140 gram)
  • peper en zout naar smaak
  • optioneel: peterselie
Spaanse rijst Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Koksmes en snijplank
  • Klein kommetje
  • Maatbeker
  • Keukenweegschaal
  • Middelgrote pan

Bereiding


Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/spaanse-rijst


Voorbereiding – 5 minuten

Pel de uien en knoflooktenen en snijd deze zo fijn mogelijk en plaats ze in een klein kommetje en zet apart. 

Als je gebruik maakt van verse peterselie dan is het handig om deze eerst fijn te hakken. Dit doe je gewoon met je koksmes. Heb je geen verse peterselie, je kunt dan de gedroogde variant gebruiken die je in de meeste supermarkten kunt vinden. 

Spaanse rijst
Spaanse rijst

Koken van de Spaanse rijst – 30 minuten

Plaats een middelgrote pan op middelhoog vuur, voeg 2 eetlepels olijfolie toe. Zodra de olie heet is geworden voeg je de ui en knoflook toe. Fruit de ui en knoflook een minuutje of 2, voeg de rijst toe wanneer je merkt dat de ui en knoflook glazig beginnen te worden. 

Bak de witte rijst samen met de ui en knoflook 5 minuten lang, roer af en toe. Zodra de rijst een bruine kleur heeft gekregen voeg je de kippenbouillon en tomatenpuree toe. Voeg dan de peterselie toe en roer goed. 

Zet het vuur laag als de kippenbouillon begint te koken. Laat sudderen voor 15-20 minuten terwijl je af en toe rustig roert. Proef de rijst om te zien of deze al gaar is.

Laat de rijst nog even doorgaren wanneer je merkt dat de rijstkorrel nog hard is. Breng op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

34 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.