Keuken: spaanse lunch

10 Recepten

 


Spaanse bonen met spinazie en tomaat

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Deze Spaanse bonen met spinazie en tomaat is heerlijk als bijgerecht, hoofdgerecht of als tapas. Een vegetarische maaltijd met boterzachte bonen en een smaakvolle tomatensaus.


Tortilla de patatas - Spaanse tortilla

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (27)

Tortilla de patatas is misschien wel één van de bekende Spaanse tapa. Dit Spaanse aardappel omelet, ofwel aardappeltortilla of tortilla española, wordt gemaakt met weinig ingrediënten.


Huevos rotos - Spaanse gebroken eieren

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (21)

Huevos rotos con jamón zijn heerlijk simpele eieren op friet met rauwe ham. Deze friet kun je zelf maken van aardappelen, maar dit is niet noodzakelijk.


Patatas bravas

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (20)

Patatas bravas kent iedereen, het staat op elke menukaart in een tapasrestaurant. Deze krokante aardappels met pittige tomatensaus kun je ook zelf maken.


Spaanse omelet

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (16)

Dit Spaanse omelet is een echte klassieker, heel simpel met aardappels, eieren en verder weinig poespas. Heerlijk als lunch, tapas of avondmaaltijd.


Empanadas met kip en chorizo

Kooktijd 1 uur 30 minuten Aantal personen 5 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (16)

Empanadas met kip en chorizo met zelfgemaakt deeg, een geweldige rode uien salsa en een heerlijke vulling met kaas.


Chorizo taco's met ingelegde rode bieten

Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (3)

Pittige chorizo taco's met friszure ingelegde rode bieten met baby spinazie is snel en makkelijk te maken. Perfect gerecht voor elke dag van de week


Aïoli dipsaus

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (15)

Zelf aïoli dipsaus maken is veel goedkoper, leuker en lekkerder! Geweldig voor bij tapas, feestjes en bij veel hoofdgerechten. Klaar in 10 minuten.


Gazpacho

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (17)

Verfrissende zomerse soep, boordevol smaak. Een heerlijke gazpacho is klaar in 30 minuten, zonder te koken dus super makkelijk.


Spaanse rijst

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (44)

Heb jij je al eens afgevraagd hoe je Spaanse rijst maakt? Bekijk dan dit makkelijke recept en zet in een handomdraai een pan met heerlijke Spaanse rijst op tafel!


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere patatas bravas ? Patatas bravas kent iedereen, het staat op elke menukaart in een tapasrestaurant. Deze krokante aardappels met pittige tomatensaus kun je ook zelf maken.

Categorie Bijgerechten Kooktijd 35 minuten Aantal personen 6 personen

Patatas bravas

Ingrediënten


  • 800 gram vastkokende aardappelen
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 eetlepel paprika poeder
  • 1/2e theelepel chili poeder
  • 3 knoflooktenen
  • 1 ui
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • optioneel: handjevol peterselie

Bereiding

(20)
1
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes of een andere vorm die je graag wilt.
2
Verdeel deze over de bakplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Bak deze krokant en mooi goudbruin af in de oven in ongeveer 20 minuten. Spaanse patatas bravas
3
Maak ondertussen de pittige tomatensaus. Verhit een scheutje olijfolie in de kleine bakpan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten.
4
Voeg dan de tomatenpuree toe en bak deze nog kort mee om deze te ontzuren. Voeg dan ook de gemalen chili en paprika poeder toe om ook dit kort te bakken.

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.