Aïoli dipsaus
😍 15Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Aïoli dipsaus vegetarisch

Zelf aïoli dipsaus maken is veel goedkoper, leuker en lekkerder! Geweldig voor bij tapas, feestjes en bij veel hoofdgerechten. Klaar in 10 minuten.

10 minuten
4 personen
Aïoli dipsaus ingrediënten
Recept aïoli dipsaus

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-10-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 17-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
5 minuten
Totale tijd
10 minuten

Voorbereiding – 5 minuten

De meest makkelijke manier om een aïoli dipsaus te maken is met behulp van een keukenmachine of handmixer. Heb je deze apparatuur niet? Dan kun je de aïoli dipsaus ook met een grote kom en een garde maken. De techniek lijkt op die van mayonaise maken. 

Pel en snijd de teentjes knoflook zo fijn mogelijk, of gebruik een knoflookpers. 

Aïoli dipsaus
Aïoli dipsaus

De aïoli dipsaus afmaken – 5 minuten

Voeg knoflook, citroensap en de eidooiers toe aan de kom van je keukenmachine en meng deze goed samen. 

Druppel er nu langzaam de olijfolie aan toe, je zult merken dat de saus dikker wordt. De eidooiers en olijfolie fungeren als een verdikkingsmiddel. 

Breng de aïoli dipsaus op smaak met peper & zout. Voeg meer olijfolie toe als je vind dat de saus niet dik genoeg is. Voeg echter niet té veel olijfolie toe, dan zul je namelijk meer een dressing overhouden dan een saus. 

Deze aïoli dipsaus is heerlijk om brood, aardappelen en groente in te dippen. Geniet van deze lekkere zelfgemaakte aioli!

Wat vind je van dit recept?

15 waarderingen
😍
15
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
453.97 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
3.03 g
0.18 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
49.17 g
7.49 g
Eiwitten
2.1 g
Vezels
0.54 g
Natrium
344.89 mg
Mineralen
Ijzer
0.88 mg
Calcium
27 mg
Magnesium
3.68 mg
Kalium
3.68 mg
Fosfor
67.76 mg
Koper
0.07 mg
Zink
0.45 mg
Jodium
0.59 µg
Selenium
5.52 µg
Vitamines
Vitamine C
4.54 mg
Vitamine D
0.5 mg
Vitamine A
0.06 mg
Vitamine B1
0.04 mg
Vitamine B2
0.05 mg
Vitamine B6
0.33 mg
Vitamine B12
0.2 µg
Foliumzuur
16.88 µg
Vitamine E
0.34 mg
Vitamine K
2.93 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Aïoli dipsaus"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.