Ohmydish.nl


Aïoli dipsaus

Zelf je eigen aïoli dipsaus is veel goedkoper, leuker en lekkerder! Geweldig voor bij tapas, feestjes en bij veel hoofdgerechten. Klaar in 10 minuten.

Aïoli dipsaus
10 minuten 4 personen Sauzen
Aïoli dipsaus

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 4 teentjes knoflook
  • 2 eidooiers
  • 1 eetlepel citroensap
  • 200 ml olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
Aïoli dipsaus ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Keukenmachine, handmixer of een grote kom met een garde
  • Koksmes
  • Snijplank

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

10 minuten 4 personen Sauzen

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/aioli-dipsaus


Voorbereiding -- 5 minuten

De meest makkelijke manier om een aïoli dipsaus te maken is met behulp van een keukenmachine of handmixer. Heb je deze apparatuur niet? Dan kun je de aïoli dipsaus ook met een grote kom en een garde maken. De techniek lijkt sterk op die van mayonaise maken.

Pel en snijd de teentjes knoflook zo fijn mogelijk, of gebruik een knoflookpers.

Aïoli dipsaus Aïoli dipsaus

De aïoli dipsaus afmaken -- 5 minuten

Voeg knoflook, citroensap en de eidooiers in de kom van je keukenmachine en meng deze goed samen. Druppel er nu langzaam de olijfolie aan toe, je zult merken dat de saus dikker wordt. De eidooiers en olijfolie fungeren als een verdikkingsmiddel.

Breng de aïoli dipsaus op smaak met peper & zout. Voeg meer olijfolie toe als je vind dat de saus niet dik genoeg is. Voeg echter niet té veel olijfolie toe, dan zul je namelijk meer een dressing overhouden dan een saus.

Deze aïoli dipsaus is heerlijk om brood, aardappelen en groente in te dippen. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
2 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


← Vorig recept
Tiramisu met frambozen

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.