Empanadas met kip en chorizo
😍 16Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Empanadas met kip en chorizo

Empanadas met kip en chorizo met zelfgemaakt deeg, een geweldige rode uien salsa en een heerlijke vulling met kaas. Een smaakvolle vulling in een krokant deegjasje.

1 uur 30 minuten
5 personen

Zonder rode uiensalsa zijn deze empanadas met kip en chorizo nog steeds erg smaakvol! Voeg dan wel rode ui en Spaanse peper toe aan de vulling, anders zal de vulling wellicht te flauw zijn.

Je kunt ze bijvoorbeeld ook met pittige tomatensaus, chipotle salsa, mango chutney of knoflooksaus serveren. Mocht je van pittig houden, kies dan voor een pittige chorizo, deze zal de kipvulling nóg lekkerder maken. 

Empanadas met kip en chorizo ingrediënten

Recept empanadas met kip en chorizo

Ingrediënten

5 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-09-2016, dit recept is voor 5 personen en duurt 1 uur 30 minuten.

Bijgewerkt op: 19-12-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
1 uur
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
1 uur 30 minuten

Het deeg maken – 1 uur

Begin met het maken van het deeg. Meng bloem en zout, je kunt hiervoor een elektrische mixer gebruiken of kneed het deeg met de hand. Snijd de boter in blokjes en voeg deze 1 voor 1 toe aan de bloem totdat het een kruimelig deeg is geworden.

Voeg 1 ei toe en schenk beetje bij beetje het water erbij het een deegbal is geworden. Pak de deegbal in met huishoudfolie en laat een half uur rusten in de koelkast. Maak ondertussen de rode uien salsa en de kipvulling.

Rode uien salsa maken – 15 minuten

Pel de rode uien en knoflooktenen, snijd deze zo fijn mogelijk.

Voeg witte wijnazijn samen met 1 eetlepel suiker toe aan de kleine sauspan en verwarm tot de suiker volledig is opgelost. Laat het afkoelen en verwijder ondertussen de zaadlijsten van de Spaanse peper en snijd deze zo fijn mogelijk. 

Meng de rode uien, knoflook, Spaanse peper en witte wijnazijn voor de salsa.

Kip en chorizo vulling maken – 20 minuten

Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode paprika en snijd deze in fijne blokjes. 

Snijd de chorizo klein, als de stukjes te groot zijn zal de empanada lastig sluiten. 

Verwijder overtollig vet en spieren van de kipfilet en snijd ook deze in kleine stukjes.

Verhit olijfolie in een grote bakpan en fruit de knoflook kort aan. Voeg dan de kip stukjes toe en bak deze nog enkele minuten.

Voeg de paprika en chorizo toe en bak tot de kip gaar is. Breng de vulling op smaak met peper en zout en laat deze volledig afkoelen. 

Empanadas met kip en chorizo
Empanadas met kip en chorizo

Empanadas met kip en chorizo afmaken – 30 minuten

Bestuif je aanrecht en deegroller met bloem. Kneed het deeg kort door en rol het deeg dan uit. 

Snijd het deeg in cirkels met een diameter van ongeveer 10 cm, je kunt hiervoor gemakkelijk een koekjes uitsteker gebruiken.

Wij gebruikten een empanada maker, maar je kunt ook simpelweg een lepel vulling aan 1 kant van de rondjes scheppen. Voeg een beetje geraspte kaas toe, maak de randen nat met water en vouw de empanada dicht en druk aan met een vork.

Als je wilt kun je de randen vervolgens netjes naar binnen vouwen en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Herhaal dit tot al het deeg en vulling gebruikt is. 

Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. 

Gevouwen empanadas
Gevouwen empanadas

Klop het 2e ei los en gebruik een siliconen kwast om de empanadas te bestrijken. 

Bak de empanadas ongeveer 20 minuten in de oven, afhankelijk van de grootte en van je oven.

Serveer de empanadas warm met een rode uien salsa, smakelijk!

Tips!

Wat zijn empanadas?

Een empanada is deeg met een vulling welke wordt gebakken of gefrituurd. De vulling kan uit verschillende ingrediënten bestaan, maar de meest bekende zijn kip empanadas. 

De naam komt van empanar, in het Portugees en Spaans vertaald dit losjes naar inpakken met brood. Het is dan ook niet helemaal duidelijk of deze broodjes hun oorsprong Spanje of Portugal hebben. Ook in Zuid Amerika zijn de empanadas razend populair.

Kan ik empanadas vooraf maken?

Je kunt empanadas makkelijk vooraf maken en opnieuw opwarmen in de oven. Je kunt ze zelfs invriezen en later bakken, of bak ze eerst en vries ze dan in.

Wat vind je van dit recept?

16 waarderingen
😍
16
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
846.48 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
66.71 g
11.73 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
45.57 g
26.6 g
Eiwitten
36.26 g
Vezels
5.74 g
Natrium
947.79 mg
Mineralen
Ijzer
2.46 mg
Calcium
291.94 mg
Magnesium
58.87 mg
Kalium
58.87 mg
Fosfor
444.76 mg
Koper
0.64 mg
Zink
3.35 mg
Jodium
8.9 µg
Selenium
7.39 µg
Vitamines
Vitamine C
56.72 mg
Vitamine D
1 mg
Vitamine A
0.49 mg
Vitamine B1
0.21 mg
Vitamine B2
0.31 mg
Vitamine B6
0.75 mg
Vitamine B12
1.11 µg
Foliumzuur
71 µg
Vitamine E
0.36 mg
Vitamine K
2.57 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Empanadas met kip en chorizo"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.