Empanadas met kip en chorizo met zelfgemaakt deeg, een geweldige rode uien salsa en een heerlijke vulling met kaas.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 17-09-2016, dit recept is voor 5 personen en duurt 1 uur 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Begin met het maken van het deeg. Meng bloem en zout, je kunt hiervoor een elektrische mixer gebruiken of kneed het deeg met de hand. Snijd de boter in blokjes en voeg deze 1 voor 1 toe aan de bloem totdat het een kruimelig deeg is geworden.
Voeg 1 ei en beetje bij beetje het water toe tot het een deegbal is geworden. Pak de deegbal in met huishoudfolie en laat een half uur rusten in de koelkast. Maak ondertussen de vulling en rode uien salsa. Pel de rode uien, snijd deze zo fijn mogelijk en voeg toe aan de middelgrote kom. Pel de knoflooktenen en snijd ook deze zo fijn mogelijk.
Voeg de helft van de knoflook toe aan de rode uien en zet de andere helft opzij. Verwijder de zaadlijsten van de rode paprika en snijd deze in fijne blokjes. Snijd de chorizo klein, als de stukjes te groot zijn zal de empanada lastig sluiten. Verwijder overtollig vet en spieren van de kipfilet en snijd ook deze in kleine stukjes.
Voeg witte wijnazijn samen met 1 eetlepel suiker toe aan de kleine sauspan en verwarm tot de suiker volledig is opgelost. Laat het afkoelen en verwijder ondertussen de zaadlijsten van de Spaanse peper en snijd deze zo fijn mogelijk. Meng de rode uien, knoflook, Spaanse peper en witte wijnazijn.
Verhit olijfolie in een grote bakpan en fruit de knoflook kort aan. Voeg dan de kip stukjes toe en bak deze nog enkele minuten. Voeg de paprika en chorizo toe en bak tot de kip gaar is. Breng de vulling op smaak met peper en zout en laat deze volledig afkoelen.
Bestuif je aanrecht en deegroller met bloem. Kneed het deeg kort door en rol het deeg dan uit. Snijd het deeg in cirkels met een diameter van ongeveer 10 cm, je kunt hiervoor gemakkelijk een koekjes uitsteker gebruiken.
Wij gebruikten een empanada maker, maar je kunt ook simpelweg een lepel vulling aan 1 kant van de rondjes scheppen. Leg er een beetje geraspte kaas op, maak de randen nat met water en vouw de empanada dicht en druk aan met een vork.
Als je wilt kun je de randen vervolgens netjes naar binnen vouwen en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Herhaal dit tot al het deeg en vulling gebruikt is. Verwarm ondertussen de oven voor op 190 graden Celsius.
Klop het 2e ei los en gebruik een siliconen kwast om de empanadas te bestrijken. Bak de empanadas in de oven voor ongeveer 20 minuten, afhankelijk van de grootte en van je oven.
Serveer de empanadas warm met een rode uien salsa, smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.