Ohmydish.nl


Spaanse gehaktballetjes in pittige tomatensaus

Heerlijk om te serveren als tapas zijn deze Spaanse gehaktballetjes in pittige tomatensaus. Serveer met pasta, rijst of noedels. Klaar in 25 minuten.

Spaanse gehaktballetjes in pittige tomatensaus
25 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Spaanse gehaktballetjes in pittige tomatensaus

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 250 gram gemengd gehakt
  • 1 rood pepertje
  • 2 tenen knoflook
  • 1 sjalot
  • 1 blik tomaten
  • 2 plakken brood
  • Ongeveer 100 ml droge witte wijn
  • Snuf nootmuskaat
  • Olijfolie
  • Handvol platte peterselie
  • Zout en peper naar smaak
Spaanse gehaktballetjes in pittige tomatensaus ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Koksmes en snijplank
  • Diep bord
  • Braadpan
  • Grote kom

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

25 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/spaanse-gehaktballetjes-in-pittige-tomatensaus


Voorbereiding -- 10 minuten

Pel en snijd de sjalot zo fijn mogelijk. Haal de zaadlijsten uit de rode peper indien gewenst en snijd deze ook in zo fijn mogelijke stukjes. Snijd de korst van de sneetjes brood en plaats het brood op een bord, besprenkel met droge witte wijn en laat het brood de wijn opnemen.

Snijd een handvol platte peterselie en knijp het brood uit. Combineer de gesneden peterselie, brood, gehakt, sjalot, knoflook, ei, nootmuskaat, peper en zout in een grote kom. Voeg eventueel extra broodkruimels toe als het mengsel wat aan de natte kant is. Gebruik je handen om gehaktballetjes te draaien, maak deze niet té groot.

Spaanse gehaktballetjes in pittige tomatensaus Spaanse gehaktballetjes in pittige tomatensaus

De Spaanse gehaktballetjes in pittige tomatensaus afmaken -- 15 minuten

Verhit olijfolie in de braadpan en bak daar de gehaktballen 5 minuten lang in, of totdat alle kanten lichtbruin zijn. Voeg dan de geblikte (blokjes) tomaten en rode peper toe, zet dan het vuur lager. Laat dit 10 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.

Garneer de Spaanse gehaktballetjes met meer platte peterselie naar wens. Serveer als hapje/tapas of serveer met pasta, noedels of rijst als hoofdgerecht. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


← Vorig recept
Aïoli dipsaus
Volgend recept →
Romige pasta met kip en pesto

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.