Spaanse gehaktballetjes in pittige tomatensaus

(10)

Heerlijk om te serveren als tapas zijn deze Spaanse gehaktballetjes in pittige tomatensaus. Serveer met pasta, rijst of noedels. Klaar in 25 minuten.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-10-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-08-2023

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Spaanse gehaktballetjes in pittige tomatensaus

Ingrediënten


  • 250 gram gemengd gehakt
  • 1 rood pepertje
  • 2 tenen knoflook
  • 1 sjalot
  • 1 blik tomaten
  • 2 plakken brood
  • Ongeveer 100 ml droge witte wijn
  • Snuf nootmuskaat
  • Olijfolie
  • Handvol platte peterselie
  • Zout en peper naar smaak

Kookgerei nodig


  • Koksmes en snijplank
  • Diep bord
  • Braadpan
  • Grote kom

Spaanse gehaktballetjes in pittige tomatensaus Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/spaanse-gehaktballetjes-in-pittige-tomatensaus


Voorbereiding – 10 minuten

Pel en snijd de sjalot zo fijn mogelijk. Haal de zaadlijsten uit de rode peper indien gewenst en snijd deze ook in zo fijn mogelijke stukjes.

Snijd de korst van de sneetjes brood en plaats het brood op een bord, besprenkel met droge witte wijn en laat het brood de wijn opnemen.

Snijd een handvol platte peterselie en knijp het brood uit. Combineer de gesneden peterselie, brood, gehakt, sjalot, knoflook, ei, nootmuskaat, peper en zout in een grote kom.

Voeg eventueel extra broodkruimels toe als het mengsel wat aan de natte kant is. Gebruik je handen om gehaktballetjes te draaien, maak deze niet té groot. 

Spaanse gehaktballetjes in pittige tomatensaus
Spaanse gehaktballetjes in pittige tomatensaus

De Spaanse gehaktballetjes in pittige tomatensaus afmaken – 15 minuten

Verhit olijfolie in de braadpan en bak daar de gehaktballen 5 minuten lang in, of totdat alle kanten lichtbruin zijn. Voeg dan de geblikte (blokjes) tomaten en rode peper toe, zet dan het vuur lager.

Laat dit 10 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout. Garneer de Spaanse gehaktballetjes met meer platte peterselie naar wens.

Serveer als hapje/tapas of serveer met pasta, noedels of rijst als hoofdgerecht. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-10-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-08-2023


Waardeer dit recept!
10 stemmen

0 reacties op Spaanse gehaktballetjes in pittige tomatensaus

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.