Spaanse gehaktballetjes in pittige tomatensaus
😍 10Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Spaanse gehaktballetjes in pittige tomatensaus

Heerlijk om te serveren als tapas zijn deze Spaanse gehaktballetjes in pittige tomatensaus. Serveer met pasta, rijst of noedels. Klaar in 25 minuten.

25 minuten
4 personen
Spaanse gehaktballetjes in pittige tomatensaus ingrediënten
Recept spaanse gehaktballetjes in pittige tomatensaus

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 13-10-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
25 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Pel en snijd de sjalot zo fijn mogelijk. Haal de zaadlijsten uit de rode peper indien gewenst en snijd deze ook in zo fijn mogelijke stukjes.

Snijd de korst van de sneetjes brood en plaats het brood op een bord, besprenkel met droge witte wijn en laat het brood de wijn opnemen.

Snijd een handvol platte peterselie en knijp het brood uit. Combineer de gesneden peterselie, brood, gehakt, sjalot, knoflook, ei, nootmuskaat, peper en zout in een grote kom.

Voeg eventueel extra broodkruimels toe als het mengsel wat aan de natte kant is. Gebruik je handen om gehaktballetjes te draaien, maak deze niet té groot. 

Spaanse gehaktballetjes in pittige tomatensaus
Spaanse gehaktballetjes in pittige tomatensaus

De Spaanse gehaktballetjes in pittige tomatensaus afmaken – 15 minuten

Verhit olijfolie in de braadpan en bak daar de gehaktballen 5 minuten lang in, of totdat alle kanten lichtbruin zijn. Voeg dan de geblikte (blokjes) tomaten en rode peper toe, zet dan het vuur lager.

Laat dit 10 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout. Garneer de Spaanse gehaktballetjes met meer platte peterselie naar wens.

Serveer als hapje/tapas of serveer met pasta, noedels of rijst als hoofdgerecht. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

10 waarderingen
😍
10
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
236.62 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
10.54 g
1.9 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
13.69 g
5.33 g
Eiwitten
13.39 g
Vezels
1.77 g
Natrium
467.22 mg
Mineralen
Ijzer
1.97 mg
Calcium
32.29 mg
Magnesium
26.66 mg
Kalium
26.66 mg
Fosfor
142.81 mg
Koper
0.1 mg
Zink
1.75 mg
Jodium
0.54 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
39.92 mg
Vitamine D
0.25 mg
Vitamine A
0.14 mg
Vitamine B1
0.18 mg
Vitamine B2
0.18 mg
Vitamine B6
0.13 mg
Vitamine B12
0.94 µg
Foliumzuur
17.14 µg
Vitamine E
0.3 mg
Vitamine K
6.24 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Spaanse gehaktballetjes in pittige tomatensaus"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.