Spaanse churros met frambozen-chocoladesaus die je in een half uur gemaakt hebt. Simpel, lekker en erg leuk recept voor heerlijke churros.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 17-05-2015, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Plaats de middelgrote pan op hoog vuur en voeg 350 ml water toe. Breng aan de kook, voeg dan 50 gram ongezouten boter en 1 theelepel vanille-extract toe.
Blijf roeren totdat de boter volledig gesmolten is. Zeef de bloem in de kom van de keukenmachine. Voeg een flinke snuf zout toe, en maak een gat in het midden van de bloem.
Zet het vuur uit en giet de inhoud van de middelgrote pan in de kom van de keukenmachine. Klop het boter en water mengsel snel door de bloem heen met behulp van een keukenmachine.
Blijf mengen om te voorkomen dat er stukjes in het churros beslag komen. Voel aan het beslag, dit is klaar als het niet aan je vingers blijft plakken.
Laat het churros beslag 10 tot 15 minuten lang rusten in de koelkast. Maak in de tussentijd de frambozen-chocoladesaus.
Voeg alle ingrediënten uit de lijst toe aan de sauspan en verhit op laag vuur. Roer zo nu en dan totdat er een gladde en glanzende chocoladesaus overblijft.
Houdt de frambozen-chocoladesaus warm door het vuur op de allerlaagste stand te zetten. Meng de suiker en het kaneelpoeder door elkaar in een kleine kom.
Vul de braadpan of frituur met de zonnebloemolie. Zet het vuur hoog. Bedek een bord met keukenpapier. De olie is heet genoeg als deze direct bubbels maakt zodra het churros deeg in gebakken wordt.P
Probeer dit eerst uit voordat je veel churros aan het vet toe gaat voegen. Bereid de spuitzak voor door er een ster-vormig mondje in te zetten. Tussen de 1.5 cm en 2 cm is een prima grootte.
Vul de spuitzak met het churros deeg met het deeg en verhit steeds 4 tot 6 churros tegelijkertijd in de olie. Spuit, en knip de churros direct in het vuur (zie foto hieronder).
Plaats de gebakken churros op het bord met het keukenpapier erop. Bedek de churros direct met het suiker en kaneelmengsel.
Serveer de churros met de frambozen-chocoladesaus en geniet!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.