Ohmydish.nl


Churros met frambozen-chocoladesaus

Spaanse churros met frambozen-chocoladesaus die je in een half uur gemaakt hebt. Simpel, lekker en erg leuk recept voor heerlijke churros.

Churros met frambozen-chocoladesaus
30 minuten 6 personen Toetjes
Churros met frambozen-chocoladesaus

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 50 gram boter
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 250 gram bloem
  • 1 liter zonnebloemolie
  • Zout

Ingrediënten voor de frambozen-chocoladesaus

  • 200 gram donkere chocolade, ongezouten en ongezoet
  • 100 ml slagroom
  • 100 ml volle melk
  • 3 eetlepels agavesiroop of standaard honing
  • 1/2 theelepel vanille-extract
  • Handvol (bevroren) frambozen

Ingrediënten voor het suikerlaagje

  • 100 gram suiker
  • 2 eetlepels kaneelpoeder
Churros met frambozen-chocoladesaus ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 middelgrote pan
  • 1 sauspan
  • 1 grote braadpan of frituurpan
  • Keukenmachine + kom
  • Zeef + lepel
  • Blender
  • Spuitzak met ster-vormig opzetstuk
  • Kleine kom
  • Bord
  • Keukenpapier
  • Schaar

Bereiden

30 minuten 6 personen Toetjes

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/churros-met-frambozen-chocoladesaus


Churros deeg voorbereiden -- 10 minuten

Plaats de middelgrote pan op hoog vuur en voeg 350 ml water toe. Breng aan de kook, voeg dan 50 gram ongezouten boter en 1 theelepel vanille-extract toe. Blijf roeren totdat de boter volledig gesmolten is. Zeef de bloem in de kom van de keukenmachine. Voeg een flinke snuf zout toe, en maak een gat in het midden van de bloem. Zet het vuur uit en giet de inhoud van de middelgrote pan in de kom van de keukenmachine. Klop het boter en water mengsel snel door de bloem heen met behulp van een keukenmachine. Blijf mengen om te voorkomen dat er stukjes in het churros deeg komen. Voel aan het deeg, dit is klaar als het niet aan je vingers blijft plakken. Laat het churros deeg 10 tot 15 minuten lang rusten in de koelkast. Maak in de tussentijd de frambozen-chocoladesaus.

De frambozen-chocoladesaus maken -- 5 minuten

Voeg alle ingrediënten uit de lijst toe aan de sauspan en verhit op laag vuur. Roer zo nu en dan totdat er een gladde en glanzende chocoladesaus overblijft. Houdt de frambozen-chocoladesaus warm door het vuur op de allerlaagste stand te zetten. Meng de suiker en het kaneelpoeder door elkaar in een kleine kom. Churros met frambozen-chocoladesaus Churros met frambozen-chocoladesaus

De churros met frambozen-chocoladesaus afmaken -- 10 tot 15 minuten

Vul de braadpan of frituur met de zonnebloemolie. Zet het vuur hoog. Bedek een bord met keukenpapier. De olie is heet genoeg als deze direct bubbels maakt zodra het churros deeg in gebakken wordt, probeer dit uit voordat je veel churros aan het vet toe gaat voegen. Bereid de spuitzak voor door er een ster vormig mondje in te zetten. Tussen de 1.5 cm en 2 cm is een prima grootte. Vul de spuitzak met het churros deeg met het deeg en verhit steeds 4 tot 6 churros tegelijkertijd in de olie. Spuit, en knip de churros direct in het vuur (zie foto hieronder). Churros bakken Churros bakken Bak de churros goudbruin en krokant. Plaats de gebakken churros op het bord met het keukenpapier erop. Bedek de churros direct met het suiker en kaneelmengsel. Serveer de churros met de frambozen-chocoladesaus en geniet!

Wat vind jij van dit recept?
3 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Romige aspergesoep

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.