Churros met frambozen-chocoladesaus
😍 11Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Churros met frambozen-chocoladesaus vegetarisch

Spaanse churros met frambozen-chocoladesaus die je in een half uur gemaakt hebt. Simpel, lekker en erg leuk recept voor heerlijke churros.

30 minuten
6 personen
Churros met frambozen-chocoladesaus ingrediënten

Recept churros met frambozen-chocoladesaus

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 17-05-2015, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
30 minuten

Het churros deeg voorbereiden – 10 minuten

Plaats de middelgrote pan op hoog vuur en voeg 350 ml water toe. Breng aan de kook, voeg dan 50 gram ongezouten boter en 1 theelepel vanille-extract toe.

Blijf roeren totdat de boter volledig gesmolten is. Zeef de bloem in de kom van de keukenmachine. Voeg een flinke snuf zout toe, en maak een gat in het midden van de bloem.

Zet het vuur uit en giet de inhoud van de middelgrote pan in de kom van de keukenmachine. Klop het boter en water mengsel snel door de bloem heen met behulp van een keukenmachine.

Blijf mengen om te voorkomen dat er stukjes in het churros beslag komen. Voel aan het beslag, dit is klaar als het niet aan je vingers blijft plakken.

Laat het churros beslag 10 tot 15 minuten lang rusten in de koelkast. Maak in de tussentijd de frambozen-chocoladesaus.

De frambozen-chocoladesaus maken – 5 minuten

Voeg alle ingrediënten uit de lijst toe aan de sauspan en verhit op laag vuur. Roer zo nu en dan totdat er een gladde en glanzende chocoladesaus overblijft.

Houdt de frambozen-chocoladesaus warm door het vuur op de allerlaagste stand te zetten. Meng de suiker en het kaneelpoeder door elkaar in een kleine kom. 

Churros met frambozen-chocoladesaus
Churros met frambozen-chocoladesaus

De churros met frambozen-chocoladesaus afmaken – 10 tot 15 minuten

Vul de braadpan of frituur met de zonnebloemolie. Zet het vuur hoog. Bedek een bord met keukenpapier. De olie is heet genoeg als deze direct bubbels maakt zodra het churros deeg in gebakken wordt.P

Probeer dit eerst uit voordat je veel churros aan het vet toe gaat voegen. Bereid de spuitzak voor door er een ster-vormig mondje in te zetten. Tussen de 1.5 cm en 2 cm is een prima grootte.

Vul de spuitzak met het churros deeg met het deeg en verhit steeds 4 tot 6 churros tegelijkertijd in de olie. Spuit, en knip de churros direct in het vuur (zie foto hieronder). 

Churros bakken
Bak de churros goudbruin en krokant.

Plaats de gebakken churros op het bord met het keukenpapier erop. Bedek de churros direct met het suiker en kaneelmengsel.

Serveer de churros met de frambozen-chocoladesaus en geniet!

Wat vind je van dit recept?

11 waarderingen
😍
11
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
1902.72 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
70.72 g
40.56 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
178.23 g
32.82 g
Eiwitten
7.75 g
Vezels
2.63 g
Natrium
422.36 mg
Mineralen
Ijzer
2.68 mg
Calcium
101.05 mg
Magnesium
52.66 mg
Kalium
52.66 mg
Fosfor
172.67 mg
Koper
0.2 mg
Zink
1.31 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0.01 µg
Vitamines
Vitamine C
3.8 mg
Vitamine D
0.27 mg
Vitamine A
0.15 mg
Vitamine B1
0.1 mg
Vitamine B2
0.14 mg
Vitamine B6
0.15 mg
Vitamine B12
0.1 µg
Foliumzuur
20.58 µg
Vitamine E
0.05 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Churros met frambozen-chocoladesaus"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.