Keuken: spaanse hoofdgerechten

6 Recepten

 


Spaanse bonen met spinazie en tomaat

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Deze Spaanse bonen met spinazie en tomaat is heerlijk als bijgerecht, hoofdgerecht of als tapas. Een vegetarische maaltijd met boterzachte bonen en een smaakvolle tomatensaus.


Paella Valenciana

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

De Valenciaanse paella, ofwel Paella Valenciana, is de traditionele paella uit Valencia. Heerlijk met kip, konijn, snijbonen en lima bonen. Bomvol smaak en niet moeilijk om te maken.


Catalaanse Fideuá de pollo

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (27)

Deze Catalaanse Fideuá de pollo is een paella soort met vermicelli ipv rijst. Makkelijk te maken, met een perfecte socarrat, kip en groenten.


Paella met kip en chorizo

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (33)

Een paella is zo'n gerecht dat geweldig buiten te maken is, gezellig boven een vuurtje of gaspit. Deze paella met kip en chorizo is extra lekker met een heerlijke 'socarrat'.


Paella

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Houd je ook zo van paella? Alles in 1 grote pan, bij voorkeur in de open lucht, maar binnen kan natuurlijk ook. Het ziet er ook mooi uit, dus pak een vork!


Spaanse mosselen met chorizo en wijnsaus

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (16)

Mooie Spaanse mosselen met chorizo en wijnsaus. Makkelijk, snel en heerlijk! Recept voor 2 personen, klaar in 20 minuten.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere catalaanse fideuá de pollo ? Deze Catalaanse Fideuá de pollo is een paella soort met vermicelli ipv rijst. Makkelijk te maken, met een perfecte socarrat, kip en groenten.

Ingrediënten


  • 400 gram vermicelli
  • 400 gram kipfilet
  • 2 knoflooktenen
  • 2 tomaten
  • 1 rode paprika
  • optioneel: 1 groene paprika
  • 1 liter kippenbouillon
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels gemalen kurkuma, of gebruik saffraan voor de kleur
  • 2 laurierblaadjes
  • handvol verse peterselie
  • zout naar smaak

Bereiding

(27)
1
Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze in kleine blokjes. Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd deze grof. Was de peterselie en hak deze grof.
2
Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd deze in blokjes. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.Catalaanse Fideuá de pollo
3
Verhit een scheut olie in de paella pan en bak hierin de knoflook kort. Voeg dan de tomaten stukken toe en bak nog enkele minuten langer, tot de tomaten gaar geworden zijn. 
4
Voeg de kipblokjes toe en bak deze enkele minuten. Bak dan de paprika blokjes nog enkele minuten mee. Bak de kurkuma en paprikapoeder nog kort samen met de laurierblaadjes. 

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.