Keuken: spaanse tapas

14 Recepten

 


Pulpo a la gallega

Kooktijd 1 uur Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (3)

Pulpo a la gallega is een typische Spaanse tapa van octopus, deze klassieker uit Galicië wordt gemaakt van aardappel, inktvis en kruiden. Je kunt de aardappelen ook eventueel weglaten.


Pan con tomate

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Je ziet het overal in Spanje: pan con tomate, ofwel Spaans brood met tomaat. Een ontzettend makkelijk tapas gerecht welke vaak ook als ontbijt wordt geserveerd.


Kleine gefrituurde visjes

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Deze kleine gefrituurde visjes kun je in veel verschillende Mediterraanse landen vinden. In Spanje als tapas en in Frankrijk tijdens de apéro, maar altijd met een beetje citroen.


Albóndigas in tomatensaus

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (20)

Deze lekkere albóndigas (gehaktballetjes) in tomatensaus is een makkelijk hapje dat je bij elke tapas avond wel kunt serveren!


Knoflookchampignons tapas

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (55)

De populairste en misschien wel makkelijkste Spaanse tapas. Deze heerlijke knoflookchampignons zijn in een mum van tijd klaar!


Gambas al ajillo

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (42)

Gambas al ajillo zijn gambas in knoflookolie. Deze lekkere grote garnalen zijn gebakken in echte keramische tapas schaaltjes.


Albóndigas de choco

Kooktijd 55 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (3)

Albóndigas de choco zijn lekkere Spaanse tapas gemaakt van inktvis en gekookt in visbouillon.


Patatas bravas met aioli

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (22)

Er gaat niets boven heerlijke tapas, deze klassieke aardappeltjes kent iedereen wel. Deze patatas bravas met aioli zijn eens iets anders dan met standaard tomatensaus.


Pittige gamba's

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (38)

Dit lekkere Spaanse tapas hapje heb je zó klaargemaakt. Deze pittige gamba's met limoen en knoflook zijn om je vingers bij af te likken!


Gebakken chorizo

Kooktijd 5 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Heerlijk tapas recept voor bij een glas rode wijn of een biertje. Met maar 3 ingrediënten en klaar in maar 5 minuten tijd!


Knoflookgarnalen

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (35)

Kort gebakken knoflookgarnalen in een pittige knoflook-olijfolie. Simpel en snel op tafel te zetten, recept voor 4 personen.


Tapasspiesjes met meloen, mozzarella en ham

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (39)

Een ontzettend eenvoudig recept voor tapasspiesjes met meloen, mozzarella en ham. Deze mag niet ontbreken op je volgende feestje met tapas!


Tapas van artisjokharten en tomaten

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Lekker en snelle tapas van artisjokharten en tomaten, klaar in 10 minuten. De combinatie is erg lekker en zal je zeer zeker verrassen!


Spaanse gehaktballetjes in pittige tomatensaus

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Heerlijk om te serveren als tapas zijn deze Spaanse gehaktballetjes in pittige tomatensaus. Serveer met pasta, rijst of noedels. Klaar in 25 minuten.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere spaanse gehaktballetjes in pittige tomatensaus ? Heerlijk om te serveren als tapas zijn deze Spaanse gehaktballetjes in pittige tomatensaus. Serveer met pasta, rijst of noedels. Klaar in 25 minuten.

Ingrediënten


  • 250 gram gemengd gehakt
  • 1 rood pepertje
  • 2 tenen knoflook
  • 1 sjalot
  • 1 blik tomaten
  • 2 plakken brood
  • Ongeveer 100 ml droge witte wijn
  • Snuf nootmuskaat
  • Olijfolie
  • Handvol platte peterselie
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding

(10)
1
Pel en snijd de sjalot zo fijn mogelijk. Haal de zaadlijsten uit de rode peper indien gewenst en snijd deze ook in zo fijn mogelijke stukjes.
2
Snijd de korst van de sneetjes brood en plaats het brood op een bord, besprenkel met droge witte wijn en laat het brood de wijn opnemen.
3
Snijd een handvol platte peterselie en knijp het brood uit. Combineer de gesneden peterselie, brood, gehakt, sjalot, knoflook, ei, nootmuskaat, peper en zout in een grote kom.
4
Voeg eventueel extra broodkruimels toe als het mengsel wat aan de natte kant is. Gebruik je handen om gehaktballetjes te draaien, maak deze niet té groot. Spaanse gehaktballetjes in pittige tomatensaus

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.