Kort gebakken knoflookgarnalen in een pittige knoflook-olijfolie. Simpel en snel op tafel te zetten, recept voor 4 personen.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/knoflookgarnalen
Ontdooi de garnalen door deze in een kom of bak met lauwwarm water te leggen. Dep droog met een aantal vellen keukenpapier. Pel en snijd 5 teentjes knoflook zo fijn mogelijk.
Voeg 6 -of meer- eetlepels olijfolie toe aan een koekenpan samen met de geplette knoflookteentjes. Fruit aan totdat de knoflook goed opgenomen is in de olijfolie.
Voeg de gepelde garnalen toe en breng op smaak met peper, zout en een theelepel chilipoeder.
Bak de garnalen enkele minuten en snijd de (verse) peterselie in zo klein mogelijke stukjes. Knijp een klein beetje citroensap over de garnalen heen als je wilt.
Haal de knoflookgarnalen uit de pan en doe deze in 1 of 2 kleine bakjes. Garneer met de peterselie en een plakje citroen. Geniet ervan!
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenMet warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!