Kort gebakken knoflookgarnalen in een pittige knoflook-olijfolie. Simpel en snel op tafel te zetten, recept voor 4 personen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 15-01-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Ontdooi de garnalen door deze in een kom of bak met lauwwarm water te leggen. Dep droog met een aantal vellen keukenpapier. Pel en snijd 5 teentjes knoflook zo fijn mogelijk.
Voeg 6 -of meer- eetlepels olijfolie toe aan een koekenpan samen met de geplette knoflookteentjes. Fruit aan totdat de knoflook goed opgenomen is in de olijfolie.
Voeg de gepelde garnalen toe en breng op smaak met peper, zout en een theelepel chilipoeder.
Bak de garnalen enkele minuten en snijd de (verse) peterselie in zo klein mogelijke stukjes. Knijp een klein beetje citroensap over de garnalen heen als je wilt.
Haal de knoflookgarnalen uit de pan en doe deze in 1 of 2 kleine bakjes. Garneer met de peterselie en een plakje citroen. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.