Je kent ze vast wel, die heerlijk geurende Luikse wafels die je regelmatig op de markt kunt vinden vers uit het wafelijzer. Een wafel met parelsuiker, zó lekker!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 26-08-2021, dit recept is voor 14 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 20-11-2024
Zorg ervoor dat de melk lauwwarm is, maak de melk niet te heet want dan zal de gist minder goed werken. Roer de gist bij de lauwwarme melk samen met een eetlepel suiker. Wacht tot het mengsel gaat schuimen, dan is de gist actief.
Zeef de bloem samen met bakpoeder in de kom van de elektrische mixer. Voeg een snuf zout toe samen met het zakje vanillesuiker.
Voeg de zachte boter geleidelijk toe en schenk er dan langzaam het gistmengsel bij terwijl je mengt. Voeg één voor één de eieren toe en meng opnieuw glad.
Roer er dan met een spatel de parelsuiker doorheen en dek het beslag af met een schone theedoek. Laat het beslag 3 kwartier rijzen op een warme plek.
Verdeel het beslag in 14 gelijke delen, ongeveer 75 gram per stuk. Leg de deegporties op een stuk bakpapier en dek deze af. Laat deze opnieuw 20 minuten rijzen.
Verwarm het wafelijzer en vet dit in met boter. Plaats 2 bollen deeg op het wafelijzer en sluit deze voorzichtig. Bak de wafels tot deze mooi goudbruin zijn. Pas op dat ze niet te donker worden, ze verkleuren namelijk erg snel door de hoeveelheid suiker die erin zit.
Verplaats de wafels voorzichtig met een vork naar een afkoelrek en herhaal voor de resterende 12 wafels. Geniet ervan!
Kan je Luikse wafels bewaren?
Je kunt de Luikse wafels bewaren in een afgesloten bak of hersluitbare zak, laat ze dan eerst even afkoelen. Maar ze zijn het allerlekkerste als ze nog warm zijn.
Wat is het verschil tussen Luikse wafels en Brusselse wafels?
Een Luikse wafel is kleiner en bevat parelsuiker. De Brusselse wafel is groter, rechthoekig van vorm en is veel luchtiger.
Waarom zit er bakpoeder in deze Luikse wafels?
Meestal wordt gist en bakpoeder niet tegelijkertijd gebruikt. Ik gebruik het voor mijn Luikse wafels wel, omdat het bakpoeder de wafels net iets luchtiger maakt. Maar je kunt het bakpoeder ook weglaten.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.