Kruidkoek, ook wel bekend onder de naam peperkoek of ontbijtkoek, is een heerlijk smeuïge koek die zelfgemaakt echt nóg lekkerder is.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 01-12-2019, dit recept is voor 8 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vet het cakeblik in met boter en een dun laagje bloem en verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
Meng bloem samen met het bakpoeder, of gebruik zelfrijzend bakmeel. Voeg hier dan de bruine basterdsuiker, een snufje zout en speculaaskruiden aan toe.
Je kunt het beste een elektrische mixer gebruiken om een glad beslag te maken. Voeg hiervoor geleidelijk de melk toe aan het bloemmengsel en voeg dan een eetlepel appelstroop toe. Zodra het beslag glad is, verdeel je het over het ingevette cakeblik.
Bak de kruidkoek in ongeveer 20 - 25 minuten gaar, de exacte tijd is afhankelijk van je oven. Je kunt met een prikker controleren of deze gaar is, als de prikker er schoon uitkomt is de kruidkoek gaar. Laat deze dan ongeveer 10 minuten afkoelen in de vorm en verwijder het blik dan.
Plaats de kruidkoek in een plastic zak en laat deze zo volledig afkoelen tot kamertemperatuur. Geniet ervan!
Hoe lang kan ik kruidkoek bewaren?
Zelfgemaakte kruidkoek kun je ongeveer 3 dagen bewaren.
Is kruidkoek gezond?
Kruidkoek is niet echt gezond, dit komt omdat het suiker bevat. Kruidkoek is een stuk gezonder als je de suiker vervangt door bijvoorbeeld honing, maar dan zal de smaak heel anders zijn.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.