Kruidkoek, ook wel bekend onder de naam peperkoek of ontbijtkoek, is een heerlijk smeuïge koek die zelfgemaakt echt nóg lekkerder is.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kruidkoek
Vet het cakeblik in met boter en een dun laagje bloem en verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
Meng bloem samen met het bakpoeder, of gebruik zelfrijzend bakmeel. Voeg hier dan de bruine basterdsuiker, een snufje zout en speculaaskruiden aan toe.
Je kunt het beste een elektrische mixer gebruiken om een glad beslag te maken. Voeg hiervoor geleidelijk de melk toe aan het bloemmengsel en voeg dan een eetlepel appelstroop toe. Zodra het beslag glad is, verdeel je het over het ingevette cakeblik.
Bak de kruidkoek in ongeveer 20 - 25 minuten gaar, de exacte tijd is afhankelijk van je oven. Je kunt met een prikker controleren of deze gaar is, als de prikker er schoon uitkomt is de kruidkoek gaar. Laat deze dan ongeveer 10 minuten afkoelen in de vorm en verwijder het blik dan.
Plaats de kruidkoek in een plastic zak en laat deze zo volledig afkoelen tot kamertemperatuur. Geniet ervan!
Hoe lang kan ik kruidkoek bewaren?
Zelfgemaakte kruidkoek kun je ongeveer 3 dagen bewaren.
Is kruidkoek gezond?
Kruidkoek is niet echt gezond, dit komt omdat het suiker bevat. Kruidkoek is een stuk gezonder als je de suiker vervangt door bijvoorbeeld honing, maar dan zal de smaak heel anders zijn.
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenMet warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!