Ohmydish.nl


Kruidkoek

Kruidkoek, ook wel bekend onder de naam peperkoek of ontbijtkoek, is een heerlijk smeuïge koek die zelfgemaakt echt nóg lekkerder is.

40 minuten 8 personen Ontbijt
Kruidkoek

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 200 gram bloem
  • half zakje bakpoeder (of gebruik zelfrijzend bakmeel)
  • 150 gram bruine basterdsuiker
  • snufje zout
  • 2 eetlepels speculaaskruiden
  • 200 ml volle melk, je kunt hiervoor ook karnemelk gebruiken
  • 1 eetlepel appelstroop
Kruidkoek ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • cakeblik (30 cm)
  • siliconen kwast
  • oven
  • elektrische mixer
  • siliconen spatel

Bereiden


40 minuten 8 personen Ontbijt

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kruidkoek


Kruidkoek maken -- 40 minuten

Vet het cakeblik in met boter en een dun laagje bloem en verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.

Meng bloem samen met het bakpoeder, of gebruik zelfrijzend bakmeel. Voeg hier dan de bruine basterdsuiker, een snufje zout en speculaaskruiden aan toe.

Je kunt het beste een elektrische mixer gebruiken om een glad beslag te maken. Voeg hiervoor geleidelijk de melk toe aan het bloemmengsel en voeg dan een eetlepel appelstroop toe. Zodra het beslag glad is, verdeel je het over het ingevette cakeblik. 

Kruidkoek
Zelf kruidkoek maken

Bak de kruidkoek in ongeveer 20 - 25 minuten gaar, de exacte tijd is afhankelijk van je oven. Je kunt met een prikker controleren of deze gaar is, als de prikker er schoon uitkomt is de kruidkoek gaar. Laat deze dan ongeveer 10 minuten afkoelen in de vorm en verwijder het blik dan.

Plaats de kruidkoek in een plastic zak en laat deze zo volledig afkoelen tot kamertemperatuur. Geniet ervan!

Aangeraden producten (4)


Wat vind jij van dit recept?
17 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Kersen sabayon
Volgend recept →
Varkensrollade met stroopsaus

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten.