Gemarineerde pittige kipspiesjes
😍 11Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Gemarineerde pittige kipspiesjes

Probeer eens deze mini gemarineerde pittige kipspiesjes voor je volgende feestje. Het citroensap maakt de kip extra mals en dus extra lekker.

15 minuten
4 personen
Gemarineerde pittige kipspiesjes ingrediënten
Recept gemarineerde pittige kipspiesjes

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-02-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 13-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
15 minuten

Voorbereiding –  5 minuten + wachttijd

Verwijder overtollig vet en spier van de kipfilets indien nodig. Snijd de kip in stukjes en meng deze met citroensap, tabasco, peper en zout.

Je kunt meer of minder tabasco toevoegen, afhankelijk hoe pittig je de kipspiesjes graag wilt. Dek de kom af en marineer ongeveer een uur, of langer.

Deze tijd heeft de kip echt nodig, anders zullen de smaken niet genoeg ingetrokken zijn. Het citroensap zal ervoor zorgen dat de kip al een beetje gaar wordt en zal daardoor extra mals worden. 

Gemarineerde pittige kipspiesjes
Gemarineerde pittige kipspiesjes

De gemarineerde pittige kipspiesjes grillen – 10 minuten

Neem de kleine houten prikkers en begin met het rijgen van de kipstukjes. Verwarm je grillpan of barbecue en besprenkel de kipspiesjes met een beetje olijfolie.

Grill de spiesjes ongeveer 3 minuten aan elke kant, afhankelijk van de grootte van de kipstukjes. Wij maakten deze kleine kipspiesjes als onderdeel van een heel assortiment tapas gerechtjes om samen met vrienden van te genieten.

Maar je kunt natuurlijk altijd grotere houten spiesen gebruiken en serveren als hoofdgerecht met bijvoorbeeld saté saus. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

11 waarderingen
😍
11
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
125.65 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
1.38 g
0.09 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
3.29 g
1.18 g
Eiwitten
22.79 g
Vezels
0.53 g
Natrium
439.78 mg
Mineralen
Ijzer
0.78 mg
Calcium
13.05 mg
Magnesium
28.88 mg
Kalium
28.88 mg
Fosfor
259.74 mg
Koper
0.04 mg
Zink
0.56 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
0.03 µg
Vitamines
Vitamine C
5.79 mg
Vitamine D
0.08 mg
Vitamine A
0.03 mg
Vitamine B1
0.06 mg
Vitamine B2
0.06 mg
Vitamine B6
0.54 mg
Vitamine B12
0.23 µg
Foliumzuur
4.33 µg
Vitamine E
0.08 mg
Vitamine K
2.86 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Gemarineerde pittige kipspiesjes"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.