Chimichurri bbq kipspiesen
😍 16Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Chimichurri bbq kipspiesen

Chimichurri is een geweldige saus met veel verse kruiden. Je keuken zal heerlijk ruiken, zelfs de dag nadat je deze chimichurri bbq kipspiesen hebt gemaakt!

25 minuten
4 personen
Chimichurri bbq kipspiesen ingrediënten
Recept chimichurri bbq kipspiesen

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 29-07-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
25 minuten

Voorbereiding – 15 minuten + wachttijd

Pel de knoflooktenen en sjalot en voeg ze toe aan de blender. Je kunt de Spaanse peper aan de blender toevoegen met of zonder zaadlijsten, afhankelijk hoe pittig je de chimichurri wilt.

Was de oregano, koriander en peterselie en verwijder de steeltjes. Voeg de kruiden ook toe aan de blender samen met een kleine hoeveelheid rode wijnazijn en net zoveel olijfolie tot je een gladde saus hebt gecreëerd.

Pureer goed en breng op smaak met peper en zout. Maak de kipfilets schoon en verwijder overtollig vet en spieren. Snijd de kip in stukken en meng deze goed met de chimichurri in de grote kom.

Dek af met huishoudfolie en laat minimaal een uur marineren in de koelkast. Gebruik die tijd om de barbecue te verwarmen. 

Chimichurri bbq kipspiesen
Chimichurri bbq kipspiesen

De chimichurri bbq kipspiesen grillen – 10 minuten

Rijg de kipstukjes aan de houten spiesen. Zodra de barbecue heet genoeg is grill je de spiesjes aan beide kanten ongeveer 4 minuten.

Controleer altijd eerst of de kip gaar is voor je deze gaat eten! Je kunt de overgebleven chimichurri saus erbij serveren, maar wij vonden de kip al zo vol van smaak dat deze geen extra saus nodig heeft. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

16 waarderingen
😍
16
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
198.1 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
3.6 g
0.17 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
4.86 g
1.75 g
Eiwitten
34.74 g
Vezels
1.11 g
Natrium
398.34 mg
Mineralen
Ijzer
1.7 mg
Calcium
36.25 mg
Magnesium
46.79 mg
Kalium
46.79 mg
Fosfor
401.46 mg
Koper
0.07 mg
Zink
0.94 mg
Jodium
0.6 µg
Selenium
0.04 µg
Vitamines
Vitamine C
17.42 mg
Vitamine D
0.11 mg
Vitamine A
2.26 mg
Vitamine B1
0.1 mg
Vitamine B2
0.11 mg
Vitamine B6
0.83 mg
Vitamine B12
0.34 µg
Foliumzuur
16.06 µg
Vitamine E
0.53 mg
Vitamine K
18.39 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Chimichurri bbq kipspiesen"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.