Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/chimichurri-bbq-kipspiesen
Voorbereiding -- 15 minuten + wachttijd
Pel de knoflooktenen en sjalot en voeg ze toe aan de blender. Je kunt de Spaanse peper aan de blender toevoegen met of zonder zaadlijsten, afhankelijk hoe pittig je de chimichurri wilt. Was de oregano, koriander en peterselie en verwijder de steeltjes. Voeg de kruiden ook toe aan de blender samen met een kleine hoeveelheid rode wijnazijn en net zoveel olijfolie tot je een gladde saus hebt gecreëerd. Pureer goed en breng op smaak met peper en zout.
Maak de kipfilets schoon en verwijder overtollig vet en spieren. Snijd de kip in stukken en meng deze goed met de chimichurri in de grote kom. Dek af met huishoudfolie en laat minimaal een uur marineren in de koelkast. Gebruik die tijd om de barbecue te verwarmen.

Chimichurri bbq kipspiesen
Chimichurri bbq kipspiesen grillen -- 10 minuten
Rijg de kipstukjes aan de houten spiesen. Zodra de barbecue heet genoeg is grill je de spiesjes aan beide kanten ongeveer 4 minuten. Controleer altijd eerst of de kip gaar is voor je deze gaat eten! Je kunt de overgebleven chimichurri saus erbij serveren, maar wij vonden de kip al zo vol van smaak dat deze geen extra saus nodig heeft. Smakelijk!