Kippenbouten met salie en citroen van de barbecue
😍 9Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Kippenbouten met salie en citroen van de barbecue

Deze sappige kippenbouten gemarineerd in citroensap en salie zijn om je vingers er bij af te likken! Langzaam gegaard op de barbecue, recept voor 4 personen.

50 minuten
4 personen
Kippenbouten met salie en citroen van de barbecue ingrediënten

Recept kippenbouten met salie en citroen van de barbecue

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-04-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
45 minuten
Totale tijd
50 minuten

Voorbereiding – 5 minuten + marineer tijd

Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit de citroen. Was de salie indien nodig en snijd deze vervolgens fijn.

Meng de knoflook en salie samen met de rasp en sap van een citroen in een grote kom. Breng op smaak met peper en zout.

Voeg de kippenbouten toe en zorg dat deze volledig bedekt zijn met het citroenmengsel. Dek af met huishoudfolie, zet in de koelkast en laat minimaal een uur lang marineren.

Als je deze langer zal marineren zal de smaak volledig zijn ingetrokken tot diep in het vlees. Bereid de barbecue voor en laat de kolen heet worden, als je gebruik maakt van een gas barbecue dan kun je deze stap overslaan. 

Kippenbouten met salie en citroen van de barbecue
Kippenbouten met salie en citroen van de barbecue

De kippenbouten met salie en citroen van de barbecue afmaken – 45 minuten

Haal de kippenbouten uit de koelkast en plaats deze op de grill van de barbecue. Zet de grill zo hoog mogelijk van de kolen en bak de kippenbouten aan 1 kant tot lichtbruin.

Draai de kippenbouten dan voorzichtig om en bak ook de andere kant tot lichtbruin. Herhaal deze stap totdat de kip goed gaar geworden is.

Kippenbouten van de barbecue duren meestal vrij lang totdat ze gaar zijn, ga uit van een minimale baktijd van een half uur. Besmeer de kip eventueel in de tussentijd met het overgebleven sap vanuit de kom over de kippenbouten, dit zorgt voor een extra sappig resultaat.

Controleer of de kip gaar is voordat je deze opdient, dit kun je doen door bijvoorbeeld met een vork in het dikste gedeelte van het vlees te prikken en het een beetje op te tillen.

Valt het zo wat van het bot af? Dan is het super gaar! Is het vrij stug, of zie je nog roodkleurig vlees? Bak de kippenbout dan langer door.

Serveer met bijvoorbeeld een aardappelsalade, brood en wat sausjes. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

9 waarderingen
😍
9
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
181.22 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
4.89 g
0.96 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
3.94 g
1.12 g
Eiwitten
31.7 g
Vezels
1.54 g
Natrium
475.49 mg
Mineralen
Ijzer
1.33 mg
Calcium
39.17 mg
Magnesium
52.53 mg
Kalium
52.53 mg
Fosfor
345.99 mg
Koper
0.13 mg
Zink
2.39 mg
Jodium
0.6 µg
Selenium
0.07 µg
Vitamines
Vitamine C
17.19 mg
Vitamine D
0.15 mg
Vitamine A
295.02 mg
Vitamine B1
0.13 mg
Vitamine B2
0.33 mg
Vitamine B6
0.35 mg
Vitamine B12
0.45 µg
Foliumzuur
15.49 µg
Vitamine E
0.45 mg
Vitamine K
88.59 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Kippenbouten met salie en citroen van de barbecue"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.