Kippenbouten met salie en citroen van de barbecue

(9)

Deze sappige kippenbouten gemarineerd in citroensap en salie zijn om je vingers er bij af te likken! Langzaam gegaard op de barbecue, recept voor 4 personen.

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Kippenbouten met salie en citroen van de barbecue

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 4 kippenbouten
  • 1 citroen
  • 3 knoflooktenen
  • kleine handvol verse salie blaadjes
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
Kippenbouten met salie en citroen van de barbecue Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • grote kom
  • huishoudfolie
  • barbecue
  • vleestang

Bereiding


Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kippenbouten-met-salie-en-citroen-van-de-barbecue


Voorbereiding -- 5 minuten + marineer tijd

Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit de citroen. Was de salie indien nodig en snijd deze vervolgens fijn.

Meng de knoflook en salie samen met de rasp en sap van een citroen in een grote kom. Breng op smaak met peper en zout.

Voeg de kippenbouten toe en zorg dat deze volledig bedekt zijn met het citroenmengsel. Dek af met huishoudfolie, zet in de koelkast en laat minimaal een uur lang marineren.

Als je deze langer zal marineren zal de smaak volledig zijn ingetrokken tot diep in het vlees. Bereid de barbecue voor en laat de kolen heet worden, als je gebruik maakt van een gas barbecue dan kun je deze stap overslaan. 

Kippenbouten met salie en citroen van de barbecue
Kippenbouten met salie en citroen van de barbecue

Kippenbouten met salie en citroen van de barbecue afmaken -- 45 minuten

Haal de kippenbouten uit de koelkast en plaats deze op de grill van de barbecue. Zet de grill zo hoog mogelijk van de kolen en bak de kippenbouten aan 1 kant tot lichtbruin.

Draai de kippenbouten dan voorzichtig om en bak ook de andere kant tot lichtbruin. Herhaal deze stap totdat de kip goed gaar geworden is.

Kippenbouten van de barbecue duren meestal vrij lang totdat ze gaar zijn, ga uit van een minimale baktijd van een half uur. Besmeer de kip eventueel in de tussentijd met het overgebleven sap vanuit de kom over de kippenbouten, dit zorgt voor een extra sappig resultaat.

Controleer of de kip gaar is voordat je deze opdient, dit kun je doen door bijvoorbeeld met een vork in het dikste gedeelte van het vlees te prikken en het een beetje op te tillen.

Valt het zo wat van het bot af? Dan is het super gaar! Is het vrij stug, of zie je nog roodkleurig vlees? Bak de kippenbout dan langer door.

Serveer met bijvoorbeeld een aardappelsalade, brood en wat sausjes. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
9 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Pasta met scampi
Volgend recept →
Vegetarische linzenburgers

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!