Heerlijk gegrilde kipsaté, gemarineerd in een pasta van o.a. kurkuma, knoflook, peper en citroengras. Makkelijk te maken, wel nog even geduld tot de smaken zijn ingetrokken!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 23-03-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel de sjalotjes en knoflooktenen en snijd deze grof. Verwijder eventueel de zaadlijsten van de rode peper en snijd dan ook deze in grove stukken.
Maak een puree van de sjalotjes, knoflooktenen en rode peper. Je kunt hiervoor een vijzel of kleine blender gebruiken. Voeg de kurkuma, koriander, gember, citroengras, sojasaus en bruine suiker toe en pureer tot een gladde pasta.
Verwijder overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd deze in blokjes. Meng de kruidenpasta met de kipfilet en laat dit minimaal een uur marineren.
Rijg de gemarineerde kip aan spiesen en verhit een grill pan op middelhoog vuur. Grill de kipsaté enkele minuten aan alle kanten. Controleer of de kip gaar is en serveer direct met zelfgemaakte satésaus. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.