Heerlijk gegrilde kipsaté, gemarineerd in een pasta van o.a. kurkuma, knoflook, peper en citroengras. Makkelijk te maken, wel nog even geduld tot de smaken zijn ingetrokken! Laat een reactie achter
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kipsate
Pel de sjalotjes en knoflooktenen en snijd deze grof. Verwijder eventueel de zaadlijsten van de rode peper en snijd dan ook deze in grove stukken.
Maak een puree van de sjalotjes, knoflooktenen en rode peper. Je kunt hiervoor een vijzel of kleine blender gebruiken. Voeg de kurkuma, koriander, gember, citroengras, sojasaus en bruine suiker toe en pureer tot een gladde pasta.
Verwijder overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd deze in blokjes. Meng de kruidenpasta met de kipfilet en laat dit minimaal een uur marineren.
Rijg de gemarineerde kip aan spiesen en verhit een grill pan op middelhoog vuur. Grill de kipsaté enkele minuten aan alle kanten. Controleer of de kip gaar is en serveer direct met zelfgemaakte satésaus. Eet smakelijk!
Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.