Van een Indiase kruidige yoghurt marinade zal je kip, of kippendijen, zó ontzettend lekker en zacht worden. Maak ze klaar op de barbecue voor nog meer smaak
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 01-04-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 29-08-2024
Tip: Dit recept is genoeg voor ongeveer 400 - 500 gram vlees.
Het maken van de marinade is heel simpel. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Pers het sap uit de limoen en meng dit dan samen met de yoghurt, fijngesneden ui en knoflook.
Voeg er dan alle specerijen aan toe en meng tot een glad mengsel is ontstaan. De marinade komt het beste tot zijn recht bij kip. Wij gebruikten kippendijen en na het marineren maakte we deze klaar op de barbecue.
Hoe langer je de kip laat marineren, hoe malser en smaakvoller het vlees zal worden. Wij aten deze kruidige kippendijen met een frisse komkommersalade. Smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.