Deze Jamaicaanse kip met rijst en bonen is een heerlijke doordeweekse maaltijd. Kip in een kruidige marinade die je in de oven of op de barbecue kunt bereiden.
De allerlekkerste gemarineerde kip met een marinade bomvol kruiden is deze Jamaicaanse kip, ontzettend mals en te maken in de oven of op de barbecue.
Deze malse kip is extra lekker met rijst en bonen, gekookte sperziebonen of bijvoorbeeld een simpele wortelsalade. Voor een zeer milde versie kun je de Scotch bonnet peper een half uur in kokend water leggen en vervolgens de zaadlijsten verwijderen. Zo krijg je wel de smaak van deze peper in de marinade, maar is de marinade niet ontzettend pittig.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 20-08-2024, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 07-09-2024
Gebruik een vijzel (of koffiemolen) om de kruidnagels, piment en peperkorrels te vermalen. Dit hoeft niet per se volledig tot poeder vermalen te zijn.
Gebruik een kleine blender of vijzel om de marinade te pureren. Verwijder eventueel de zaadlijsten van de Scotch bonnet peper voor een mildere variant.
Pel de ui en knoflooktenen en pureer deze samen met 1 bosui, de Scotch bonnet en het sap van een halve limoen tot een pasta.
Meng de pasta samen met alle kruiden door de kip. Zorg dat de marinade goed verdeeld is over de kip en marineer dit minimaal 4 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius of verwarm een barbecue.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de kippenbouten samen met de marinade op de bakplaat.
Bak de kip mooi gaar in ongeveer 30 tot 40 minuten. Draai de kip halverwege een keer om zodat beide kanten mooi goudbruin kunnen worden.
Breng ondertussen een pan met water en een kippenbouillonblokje aan de kook.
Kook hierin de rijst tot deze gaar is en voeg dan ook de bonen nog kort toe om deze te verwarmen. Giet af en serveer de rijst en bonen met de Jamaicaanse kip.
Serveer met de resterende bosui, gekookte sperziebonen of een wortelsalade en eventueel partjes limoen. Eet smakelijk!
Welke kip voor Jamaicaanse kip?
Voor het maken van Jamaicaanse kip wordt doorgaans kip met bot gebruikt, zoals kippenbouten maar kippenpoten of kippendijen kan ook.
Hoe lang kun je Jamaicaanse kip bewaren?
Je kunt de Jamaicaanse kip tot wel 2 dagen in de marinade bewaren. Na het bereiden kun je de gare kip tot wel 3 dagen in de koelkast bewaren.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.