Jamaicaanse kip van de barbecue

(12)

Deze Jamaicaanse kip van de barbecue is echt hemels. Met een beetje pit, frisheid en heerlijk veel kruiden maak je zelf deze makkelijke marinade.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-05-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 55 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 03-08-2023

Kooktijd 55 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Jamaicaanse kip van de barbecue

Ingrediënten


  • 1 kilo kippenbouten (deze marinade is ook wel genoeg voor 1,5 kg kip)
  • 3 eetlepels (gemalen) piment
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • sap van 1 citroen
  • 1 scotch bonnet of madame jeannette peper
  • 3 bosuien
  • 2 grote knoflooktenen
  • 1 middelgrote ui
  • 1 stukje van gemberwortel (van ongeveer 2 cm)
  • 6 eetlepels (glutenvrije) sojasaus
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1/2e theelepel zout
Jamaicaanse kip van de barbecue Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • food processor of blender
  • hersluitbare zak of kom en huishoudfolie
  • optioneel: vijzel

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 55 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/jamaicaanse-kip-van-de-barbecue


Voorbereiding – 15 minuten + marineertijd

Als je hele piment gebruikt, kun je deze zelf malen met een vijzel. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze grof. Pers het sap uit de citroen en schil de gemberwortel.

Verwijder het steeltje van peper, maar laat de zaadlijsten zitten. Voeg dan de ui, knoflook, gember, peper, citroensap, piment, nootmuskaat, bos-uien, gedroogde tijm, sojasaus, zonnebloemolie en zout toe aan de food processor of blender.

Blijf mengen tot je een vrij gladde marinade hebt bereikt. Snijd de kippenbouten lichtjes in op de velkant, zo kunnen de smaken beter intrekken.

Verdeel de marinade over de kippenbouten, je kunt dit in een hersluitbare zak doen of in een kom. Dek de kom dan af en zet in de koelkast.

Laat de kippenbouten dan minimaal 4 uur, maar bij voorkeur de hele nacht marineren. Verwarm de barbecue alvast voor, zodat deze goed heet is zodra je de kip gaat grillen. 

Jamaicaanse kip van de barbecue
Jamaicaanse kip van de barbecue

De Jamaicaanse kip van de barbecue afmaken – 40 minuten

Zodra de barbecue goed heet is, zet je het rooster hoog en leg dan de kip erop. Door het hoger zetten van het rooster zal de kip rustig garen i.p.v. donker kleuren van buiten en nog niet gaar zijn van binnen.

Op deze manier blijven de sappen in de kippenbouten tijdens het grillen. Gril ze 10 minuten aan elke kant.

Zet na 20 minuten het rooster nog even lager en gril ze dan nogmaals 10 minuten aan elke kant tot de buitenkant krokant is. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-05-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 55 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 03-08-2023


Waardeer dit recept!
12 stemmen

0 reacties op Jamaicaanse kip van de barbecue

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.