Ohmydish.nl


Jamaicaanse kip van de barbecue

Deze Jamaicaanse kip van de barbecue is echt hemels. Met een beetje pit, frisheid en heerlijk veel kruiden maak je zelf deze makkelijke marinade.

Jamaicaanse kip van de barbecue
55 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Jamaicaanse kip van de barbecue

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 kilo kippenbouten (deze marinade is ook wel genoeg voor 1,5 kg kip)
  • 3 eetlepels (gemalen) piment
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • sap van 1 citroen
  • 1 scotch bonnet of madame jeannette peper
  • 3 bosuien
  • 2 grote knoflooktenen
  • 1 middelgrote ui
  • 1 stukje van gemberwortel (van ongeveer 2 cm)
  • 6 eetlepels (glutenvrije) sojasaus
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1/2e theelepel zout
Jamaicaanse kip van de barbecue ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • food processor of blender
  • hersluitbare zak of kom en huishoudfolie
  • optioneel: vijzel

Bereiden

55 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/jamaicaanse-kip-van-de-barbecue


Voorbereiding -- 15 minuten + marineertijd

Als je hele piment gebruikt, kun je deze zelf malen met een vijzel. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze grof. Pers het sap uit de citroen en schil de gemberwortel. Verwijder het steeltje van peper, maar laat de zaadlijsten zitten. Voeg dan de ui, knoflook, gember, peper, citroensap, piment, nootmuskaat, bosuien, gedroogde tijm, sojasaus, zonnebloemolie en zout toe aan de food processor of blender. Blijf mengen tot je een vrij gladde marinade hebt bereikt. Snijd de kippenbouten lichtjes in op de velkant, zo kunnen de smaken beter intrekken. Verdeel de marinade over de kippenbouten, je kunt dit in een hersluitbare zak doen of in een kom. Dek de kom dan af en zet in de koelkast. Laat de kippenbouten dan minimaal 4 uur, maar bij voorkeur de hele nacht marineren.

Verwarm de barbecue alvast voor, zodat deze goed heet is zodra je de kip gaat grillen.

Jamaicaanse kip van de barbecue Jamaicaanse kip van de barbecue

Jamaicaanse kip van de barbecue afmaken -- 40 minuten

Zodra de barbecue goed heet is, zet je het rooster hoog en leg dan de kip erop. Door het hoger zetten van het rooster zal de kip rustig garen i.p.v. donker kleuren van buiten en nog niet gaar zijn van binnen. Zo blijven de sappen in de kippenbouten tijdens het grillen. Gril ze 10 minuten aan elke kant.

Zet na 20 minuten het rooster nog even lager en gril ze dan nogmaals 10 minuten aan elke kant tot de buitenkant krokant is. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.