Een Griekse mixed grill zoals je deze kent van een Grieks restaurant, maar dan bij je thuis. Je kunt er eventueel ook nog gyros bij serveren.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/griekse-mixed-grill
Begin met het maken van de witte koolsalade zodat de smaken kunnen intrekken. Maak hierna de kip souvlaki zodat deze kan marineren. Maak dan ook de kofta's zodat de smaken kunnen intrekken en deze stevig kunnen worden in de koelkast.
Maak de tzatziki zodat de smaken kunnen intrekken en begin dan ook met de tomatenrijst.
Stel de kruidenmix samen door alle kruiden met elkaar te vermengen en zet opzij. Pel de rode ui en snijd deze in (halve) dunne ringen en snijd de citroen in partjes. Hak eventueel de peterselie fijn als je deze gebruikt.
Je kunt de friet bakken in olie of in de airfryer. Rijg dan ondertussen de gemarineerde kip aan spiesen en leg opzij. Maak de tomatenrijst af en verhit ondertussen een grillpan op hoog vuur. Grill de kofta's en kipspiesjes enkele minuten aan alle kanten.
Grill daarna pas de lamskoteletten want deze hoeven maar kort gebakken te worden aangezien deze rosé het lekkerste zijn. Bestrooi deze na het bakken met peper, zout en eventueel een beetje gedroogde oregano.
Meng de kruiden bij de friet en serveer het vlees dan direct met de kruidige friet, tomatenrijst, tzatziki, witte koolsalade en maak af met partjes citroen, rode ui en peterselie. Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.