Bifteki met feta

(25)

Heerlijke Griekse bifteki met feta, ofwel biftekia gemista, precies zoals bij de Griek! Heerlijk in de grillpan of van de barbecue. Kruidig gehakt met een midden van feta, een geweldige combinatie.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 01-11-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 10-09-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Bifteki met feta

Ingrediënten


  • 500 gram gehakt (half-om-half)
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde munt
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • paar takjes verse peterselie
  • handvol paneermeel
  • peper en zout naar smaak
  • 100 gram feta

Kookgerei nodig


  • rasp
  • middelgrote kom
  • snijplank & koksmes
  • grillpan
  • vleestang

Bifteki met feta Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/bifteki-met-feta


Voorbereiding – 10 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en rasp deze fijn. Hak de peterselie fijn en meng de ui, knoflook en peterselie samen met oregano, munt, paprikapoeder, gehakt en een handvol paneermeel.

Meng goed en breng op smaak met peper en zout. Als het gehakt nog niet goed te vormen is, kun je een beetje extra paneermeel toevoegen. Voeg niet teveel toe, want dan zal de bifteki te droog worden.

Bifteki met feta
Bifteki met feta

De bifteki met feta afmaken – 20 minuten

Snijd de feta in lange stukken. Verdeel het gehakt in 4 gelijke delen en druk dit plat op je hand. Leg er een stuk feta op en sluit het gehakt rondom de feta.

Bifteki met feta voorbereiden 1
Bifteki met feta voorbereiden 1

Maak er een soort gehaktstaaf van en zorg dat de feta aan alle kanten goed omsloten is, zodat deze er niet uit kan lopen tijdens het grillen.

Bifteki met feta voorbereiden 2
Bifteki met feta voorbereiden 2
Bifteki met feta voorbereiden 3
Bifteki met feta voorbereiden 3

Verhit een grillpan op hoog vuur en besprenkel de bifteki met olijfolie. Grill de bifteki aan alle kanten mooi goudbruin, ze zijn gaar na ongeveer 10 tot 15 minuten.

Serveer deze bifteki met feta met bijvoorbeeld frietjes en een salade van veldsla, tomaatjes en een beetje extra feta of serveer er een standaard Griekse salade bij. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 01-11-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 10-09-2023


Waardeer dit recept!
25 stemmen

Bifteki met feta: Veel gestelde vragen

Wat is bifteki?

Bifteki (of Biftekia) is Grieks gekruid gehakt, ‘bifteki’ vertaald het best naar burger. Bifteki wordt ook wel een Griekse gehaktbal of een Griekse burger genoemd. 

Het is een variatie op de keftedes, wat Griekse gehaktballetjes zijn. Bifteki is veel groter van formaat dan keftedes. 

Kun je de feta ook weglaten?

Ja, je kunt de feta ook weglaten, want ook zonder de vulling is dit kruidige gehakt erg lekker.

0 reacties op Bifteki met feta

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.