Saganaki

(3)

Saganáki is een Griekse specialiteit van gebakken feta. Het wordt meestal als voorgerecht geserveerd, maar ook lekker als hapje. Een eenvoudig gerecht met veel smaak!

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 1 persoon Categorie Hapjes en snacks
Saganaki

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 dikke plak feta
  • bloem
  • olijfolie
  • snuf gedroogde oregano
  • halve citroen
  • optioneel: kalamata olijven
  • optioneel: Griekse salade
Saganaki Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • kleine bakpan
  • bord
  • spatel

Bereiding


Kooktijd 15 minuten Aantal personen 1 persoon Categorie Hapjes en snacks

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/saganaki


Voorbereiding – 5 minuten

Verhit een laag olijfolie in een kleine bakpan. Net zoveel dat de plak feta voor de helft in de olie kan liggen.

Plaats een laagje bloem op een bord en druk de feta in de bloem zodat alle kanten bedekt zijn met een vrij dikke laag bloem. 

Doordat deze nat is door de verpakking, zal de bloem goed blijven plakken. Dep de feta dus niet droog met keukenpapier.

Saganaki (Grieks kaasgerecht)
Saganaki (Grieks kaasgerecht)

De saganaki afmaken – 10 minuten

Leg de gepaneerde feta voorzichtig in de hete olie en draai deze na ongeveer 3 minuten om. Bak tot beide kanten mooi goudbruin zijn.

Serveer direct met een snuf gedroogde oregano en knijp er een beetje citroensap overheen. Eet smakelijk!

Saganaki: Veel gestelde vragen

Welke kaas voor een saganaki?

Je kunt verschillende soorten kaas gebruiken om saganaki mee te maken. Meestal is dit een stevige kaas gemaakt van schapenmelk, zoals kefalograviéra, kefalotýri of kasséri. Maar de meest gebruikte kaas is Griekse feta.

Wat serveer je bij saganaki?

Een feta saganaki is heerlijk als voorgerecht met kalamata olijven en eventueel een Griekse salade. Je kunt deze gebakken feta ook als hapje serveren.

Wat betekent saganaki?

De naam komt van de kleine bakpan met 2 handvatten waarin de kaas oorspronkelijk in werd gebakken.

Wat vind jij van dit recept?
3 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Pasta puttanesca
Volgend recept →
Mango lassi

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!