Saganáki is een Griekse specialiteit van gebakken feta. Het wordt meestal als voorgerecht geserveerd, maar ook lekker als hapje. Een eenvoudig gerecht met veel smaak!
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/saganaki
Verhit een laag olijfolie in een kleine bakpan. Net zoveel dat de plak feta voor de helft in de olie kan liggen.
Plaats een laagje bloem op een bord en druk de feta in de bloem zodat alle kanten bedekt zijn met een vrij dikke laag bloem.
Doordat deze nat is door de verpakking, zal de bloem goed blijven plakken. Dep de feta dus niet droog met keukenpapier.
Leg de gepaneerde feta voorzichtig in de hete olie en draai deze na ongeveer 3 minuten om. Bak tot beide kanten mooi goudbruin zijn.
Serveer direct met een snuf gedroogde oregano en knijp er een beetje citroensap overheen. Eet smakelijk!
Welke kaas voor een saganaki?
Je kunt verschillende soorten kaas gebruiken om saganaki mee te maken. Meestal is dit een stevige kaas gemaakt van schapenmelk, zoals kefalograviéra, kefalotýri of kasséri. Maar de meest gebruikte kaas is Griekse feta.
Wat serveer je bij saganaki?
Een feta saganaki is heerlijk als voorgerecht met kalamata olijven en eventueel een Griekse salade. Je kunt deze gebakken feta ook als hapje serveren.
Wat betekent saganaki?
De naam komt van de kleine bakpan met 2 handvatten waarin de kaas oorspronkelijk in werd gebakken.
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenMet warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!