Saganáki is een Griekse specialiteit van gebakken feta. Het wordt meestal als voorgerecht geserveerd, maar ook lekker als hapje. Een eenvoudig gerecht met veel smaak!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 12-07-2022, dit recept is voor 1 persoon en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verhit een laag olijfolie in een kleine bakpan. Net zoveel dat de plak feta voor de helft in de olie kan liggen.
Plaats een laagje bloem op een bord en druk de feta in de bloem zodat alle kanten bedekt zijn met een vrij dikke laag bloem.
Doordat deze nat is door de verpakking, zal de bloem goed blijven plakken. Dep de feta dus niet droog met keukenpapier.
Leg de gepaneerde feta voorzichtig in de hete olie en draai deze na ongeveer 3 minuten om. Bak tot beide kanten mooi goudbruin zijn.
Serveer direct met een snuf gedroogde oregano en knijp er een beetje citroensap overheen. Eet smakelijk!
Welke kaas voor een saganaki?
Je kunt verschillende soorten kaas gebruiken om saganaki mee te maken. Meestal is dit een stevige kaas gemaakt van schapenmelk, zoals kefalograviéra, kefalotýri of kasséri. Maar de meest gebruikte kaas is Griekse feta.
Wat serveer je bij saganaki?
Een feta saganaki is heerlijk als voorgerecht met kalamata olijven en eventueel een Griekse salade. Je kunt deze gebakken feta ook als hapje serveren.
Wat betekent saganaki?
De naam komt van de kleine bakpan met 2 handvatten waarin de kaas oorspronkelijk in werd gebakken.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.