Zelf tzatziki maken

(28)

Heerlijk en simpel recept voor Griekse tzatziki. Lekker om bij rundvlees, varkensvlees en lamsvlees te serveren. Recept voor 10 personen.

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 10 personen Categorie Sauzen
Zelf tzatziki maken

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 komkommers
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 liter Griekse yoghurt
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Zout
Zelf tzatziki maken Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Snijplank
  • Koksmes
  • Zeef
  • Rasp
  • Lepel

Bereiding


Kooktijd 10 minuten Aantal personen 10 personen Categorie Sauzen

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zelf-tzatziki-maken


Voorbereiding -- 5 minuten

Snijd de twee komkommers doormidden en haal de zaadlijsten eruit. Een handige manier om de zaadlijsten te verwijderen is door gebruik te maken van een lepel.

Rasp de komkommers op een niet te grove of fijne stand. Doe de geraspte komkommer in de zeef en laat 5 tot 10 minuten uitlekken. Snijd in de tussentijd de teentjes knoflook fijn.

Knijp dan het meeste vocht uit de komkommer door deze met een lepel tegen de zeef aan te drukken. 

Zelfgemaakte tzatziki
Zelfgemaakte tzatziki

De zelfgemaakte tzatziki afmaken -- 5 minuten

Meng de Griekse yoghurt in een grote kom samen met de fijngesneden teentjes knoflook, 3 eetlepels olijfolie en de geraspte komkommer.

Voeg zout naar smaak toe. Een tzatziki is heerlijk om te serveren met vlees zoals rundvlees, varkensvlees en lamsvlees of bijvoorbeeld bij een mixed grill of stoofvlees. Eet smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

28 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.