Zelf tzatziki maken
😍 36 Geweldig
😋 0 Lekker
😲 0 Verrassend
😕 0 Matig

Zelf tzatziki maken vegetarisch

Heerlijk en simpel recept voor Griekse tzatziki. Lekker om bij rundvlees, varkensvlees en lamsvlees te serveren. Recept voor 10 personen.

10 minuten
10 personen
Zelf tzatziki maken ingrediënten

Recept zelf tzatziki maken

Ingrediënten

10 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Recept zelf tzatziki maken allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 05-12-2014, dit recept is voor 10 personen en duurt 10 minuten.

Bijgewerkt op: 11-08-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
5 minuten
Totale tijd
10 minuten

Voorbereiding – 5 minuten

Snijd de twee komkommers doormidden en haal de zaadlijsten eruit. Een handige manier om de zaadlijsten te verwijderen is door gebruik te maken van een lepel.

Rasp de komkommers op een niet te grove of fijne stand. Doe de geraspte komkommer in de zeef en laat 5 tot 10 minuten uitlekken. Snijd in de tussentijd de teentjes knoflook fijn.

Knijp dan het meeste vocht uit de komkommer door deze met een lepel tegen de zeef aan te drukken. 

Zelfgemaakte tzatziki
Zelfgemaakte tzatziki

De zelfgemaakte tzatziki afmaken – 5 minuten

Meng de Griekse yoghurt in een grote kom samen met de fijngesneden teentjes knoflook, 3 eetlepels olijfolie en de geraspte komkommer.

Voeg zout naar smaak toe. Een tzatziki is heerlijk om te serveren met vlees zoals rundvlees, varkensvlees en lamsvlees of bijvoorbeeld bij een mixed grill of stoofvlees. Eet smakelijk!

Wat vind je hiervan?

36 waarderingen
😍
36
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie / stuk:

Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
Algemeen
Kcal
154.44 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
4.62 g
3.77 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
12.85 g
6.08 g
Eiwitten
5.07 g
Vezels
0.26 g
Natrium
282.11 mg
Toon vitamines & mineralen
Handig! Scroll deze tabel horizontaal om alle voedingswaarden per ingrediënt te zien
Hoeveelheid Ingrediënt Allergenen Kcal Koolhydraten Koolhydraten waarvan suikers Vet Vet waarvan verzadigd Eiwit Vezels Natrium Ijzer Calcium Magnesium Kalium Fosfor Koper Zink Jodium Seleen Vitamine C Vitamine D Vitamine A Vitamine B1 Vitamine B2 Vitamine B6 Vitamine B12 Vitamine B11 Vitamine E Vitamine K Vitamine K1
0.2 komkommers 3.50 0.55 g 0.45 g 0.05 g - 0.15 g 0.23 g 2.00 mg 0.13 mg 3.75 mg 2.50 mg 35.00 mg 5.00 mg 0.02 mg 0.04 mg - - 2.00 mg - 0.01 mg 0.01 mg 0.01 mg 0.01 mg - 1.25 µg - - -
0.4 teentje knoflook 2.80 0.56 g 0.02 g - - 0.12 g 0.04 g 0.08 mg 0.03 mg 3.40 mg 0.40 mg 12.00 mg 2.60 mg 0.01 mg 0.02 mg 0.03 µg - 0.28 mg - - - - 0.01 mg - 0.08 µg - - -
0.1 liter griekse yoghurt melk 119.00 3.50 g 3.30 g 9.50 g 5.60 g 4.80 g - 40.00 mg 0.10 mg 120.00 mg 11.00 mg 140.00 mg 120.00 mg 0.02 mg 0.50 mg 5.00 µg 1.00 µg 1.00 mg 0.20 mg 1.00 mg 0.02 mg 0.20 mg 0.04 mg 0.50 µg 10.00 µg 0.30 mg - -
0.3 eetlepel olijfolie 29.14 0.01 g - 3.29 g 0.48 g - - 0.03 mg - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
zout - - - - - - - 240.00 mg - 0.06 mg 1.74 mg 0.03 mg - - - - - - - - - - - - - - - -
    154.44 4.62 g 3.77 g 12.85 g 6.08 g 5.07 g 0.26 g 282.11 mg 0.25 mg 127.21 mg 15.64 mg 187.03 mg 127.60 mg 0.05 mg 0.56 mg 5.03 µg 1.00 µg 3.28 mg 0.20 mg 1.01 mg 0.03 mg 0.21 mg 0.06 mg 0.50 µg 11.33 µg 0.30 mg - -
0 reacties op "Zelf tzatziki maken"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recepten
Feestdagen
Diëten
Ingrediënten
Thema's
Seizoen
Keuken
Apparaat
Vlees, vis, vega(n)

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.