Heerlijk en simpel recept voor Griekse tzatziki. Lekker om bij rundvlees, varkensvlees en lamsvlees te serveren. Recept voor 10 personen. Laat een reactie achter
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 05-12-2014, dit recept is voor 10 personen en duurt 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 21-10-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zelf-tzatziki-maken
Snijd de twee komkommers doormidden en haal de zaadlijsten eruit. Een handige manier om de zaadlijsten te verwijderen is door gebruik te maken van een lepel.
Rasp de komkommers op een niet te grove of fijne stand. Doe de geraspte komkommer in de zeef en laat 5 tot 10 minuten uitlekken. Snijd in de tussentijd de teentjes knoflook fijn.
Knijp dan het meeste vocht uit de komkommer door deze met een lepel tegen de zeef aan te drukken.
Meng de Griekse yoghurt in een grote kom samen met de fijngesneden teentjes knoflook, 3 eetlepels olijfolie en de geraspte komkommer.
Voeg zout naar smaak toe. Een tzatziki is heerlijk om te serveren met vlees zoals rundvlees, varkensvlees en lamsvlees of bijvoorbeeld bij een mixed grill of stoofvlees. Eet smakelijk!
Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.