Deze Franse cocktail is een echte klassieker, maar dan met een twist. Lavendel Kir Royal is heerlijk bruisend, een tikkeltje zoet en toch fris.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 07-07-2017, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Begin met het maken van het lavendel water. Voeg 3 eetlepels water, 2 eetlepels suiker en een 1/2e eetlepel gedroogde lavendel toe aan een kleine sauspan.
Breng dit aan de kook en laat het enkele minuten zachtjes koken op laag vuur. Laat het dan volledig afkoelen en zeef de lavendel eruit.
Schenk een bodempje lavendel water in elk glas, ongeveer 2 eetlepels per glas. Schenk er dan ook ongeveer 2 eetlepels crème de cassis bij.
Je kunt eventueel ook een bramen likeur gebruiken i.p.v. de Franse likeur. Vul het glas verder met champagne of gebruik een andere soort bruisende drank die lijkt op champagne.
Maak de drankjes af met een takje verse lavendel en geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.