Cointreau cocktail

(2)

Deze cointreau cocktail is een verfrissende lichte cocktail met cider, citroen en prosecco. Recept voor 1 liter cocktail.

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Drankjes
Cointreau cocktail

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 fles prosecco (750 ml)
  • 1 citroen
  • 90 ml Cointreau (ongeveer 2 shotglaasjes)
  • ongeveer 200 ml appelcider
Cointreau cocktail Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Kleine zeef
  • Maatbeker van tenminste 1 liter
  • Champagneglazen
  • Kleine kom
  • Glazen citruspers
  • Klein mesje

Bereiding


Kooktijd 10 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Drankjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/cointreau-cocktail


Voorbereiding -- 5 minuten

Snijd de citroen doormidden en pers het sap uit 1 van de helften met behulp van een (glazen) citruspers, de andere helft zal als garnering gebruikt worden.

Haal het citroensap door een kleine zeef om eventuele pitjes te verwijderen. 

Jack Cools cocktail
Jack Cools cocktail

De Cointreau cocktail afmaken -- 5 minuten

Voeg 2 eetlepels citroensap toe aan een maatbeker. Voeg dan 2 shotglazen Cointreau en 750 ml prosecco toe. Vul de maatbeker met appelcider tot 1 liter totaal.

Serveer deze frisse cocktail direct en voeg optioneel een aantal ijsklontjes toe. Garneer met citroenschijfjes. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
2 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Volgend recept →
Salade met kwartelei

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.