Verfrissende zomer cocktail met maar 4 ingrediënten. Deze galia meloen komkommer cocktail is klaar in 10 minuten, zo kun je snel gaan genieten van de zon.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 08-07-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwijder de zaadjes van de halve galia meloen, dit gaat het makkelijkste met een lepel. Schep de meloen, zonder schil, in de blender en pureer kort.
Je kunt de meloen ook eerst in grote parten snijden en dan de schil verwijderen als je dit handiger vindt.
Houdt een paar komkommerschijfjes apart en schil dan de rest van de halve komkommer en snijd eventueel in kleine stukken.
Voeg deze ook toe aan de blender, samen met een eetlepel suiker, en pureer tot een gladde massa is ontstaan.
Druk het meloen en komkommer mengsel door een fijne zeef. Plaats het mengsel in de koelkast tot het koud genoeg is en de smaken goed zijn ingetrokken.
De tijd is afhankelijk van de temperatuur van de gebruikte meloen en komkommer. Mocht je het gelijk willen drinken kun je ijsblokjes toevoegen.
Voeg zodra je het wil gaan drinken, de Ricard toe en meng goed. Schenk de cocktail in mooie cocktail glazen en garneer met komkommerschijfjes, geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.