Een Franse borrelplank maken is niet moeilijk. Super feestelijk voor de feestdagen om met z'n allen van te genieten en extra lekker met gesmolten camembert om te dippen.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/franse-borrelplank
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Haal de camembert uit het plastic en plaats deze terug in het houten kistje. Maak kleine sneetje in de bovenkant van de camembert en leg hier takjes tijm op, je kunt ze er eventueel ook insteken. Plaats de camembert ongeveer 10 minuten in de oven, tot deze volledig gesmolten is.
Snijd ondertussen de worst in dunne plakjes. Snijd de komkommer en het stokbrood ook in plakken. Plaats de vijgenjam in een klein bakje en leg de augurkjes en kapperappeltjes ook in een bakje.
Zet de warme en gesmolten camembert in het midden van een grote plank en zet de kommetjes erop. Leg de paté, worst, stokbrood, komkommer, hazelnoten en truffel aardappel chips eromheen. Serveer direct, eet smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Wat doe je op een borrelplank?
Je kunt helemaal losgaan met een borrelplank, precies naar je eigen smaak. Behalve deze Franse borrelplank met Franse kaas en paté, kun je bijvoorbeeld ook een Italiaanse borrelplank maken met o.a. tortellini spiesjes.
Welke wijn bij een borrelplank?
Je kunt er je favoriete wijn bij serveren, maar bij deze Franse borrelplank is een rode wijn het lekkerste. Een rode wijn die niet zoet is, maar ook niet te zwaar.
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.