Franse borrelplank

(11)

Een Franse borrelplank maken is niet moeilijk. Super feestelijk voor de feestdagen om met z'n allen van te genieten en extra lekker met gesmolten camembert om te dippen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-12-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 13-01-2024

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hapjes en snacks
Franse borrelplank

Ingrediënten


  • 1 camembert
  • paar takjes verse tijm
  • halve droge worst
  • 100 gram paté of terrine
  • halve komkommer
  • handvol hazelnoten
  • flinke handvol truffel aardappel chips
  • half stokbrood
  • 3 eetlepels vijgenjam
  • handvol augurkjes
  • handvol kapperappeltjes
Franse borrelplank Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig


  • oven
  • kleine ovenschaal
  • snijplank & koksmes
  • broodmes
  • grote plank

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hapjes en snacks

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/franse-borrelplank


Voorbereiding – 15 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Haal de camembert uit het plastic en plaats deze terug in het houten kistje. Maak kleine sneetje in de bovenkant van de camembert en leg hier takjes tijm op, je kunt ze er eventueel ook insteken. Plaats de camembert ongeveer 10 minuten in de oven, tot deze volledig gesmolten is.

Franse borrelplank
Franse borrelplank

De Franse borrelplank afmaken – 15 minuten

Snijd ondertussen de worst in dunne plakjes. Snijd de komkommer en het stokbrood ook in plakken. Plaats de vijgenjam in een klein bakje en leg de augurkjes en kapperappeltjes ook in een bakje.

Zet de warme en gesmolten camembert in het midden van een grote plank en zet de kommetjes erop. Leg de paté, worst, stokbrood, komkommer, hazelnoten en truffel aardappel chips eromheen. Serveer direct, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-12-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 13-01-2024


Waardeer dit recept!
11 stemmen

Franse borrelplank: Veel gestelde vragen

Wat doe je op een borrelplank?

Je kunt helemaal losgaan met een borrelplank, precies naar je eigen smaak. Behalve deze Franse borrelplank met Franse kaas en paté, kun je bijvoorbeeld ook een Italiaanse borrelplank maken met o.a. tortellini spiesjes.

Welke wijn bij een borrelplank?

Je kunt er je favoriete wijn bij serveren, maar bij deze Franse borrelplank is een rode wijn het lekkerste. Een rode wijn die niet zoet is, maar ook niet te zwaar.

0 reacties op Franse borrelplank

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.