Een Franse borrelplank maken is niet moeilijk. Super feestelijk voor de feestdagen om met z'n allen van te genieten en extra lekker met gesmolten camembert om te dippen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 07-12-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Haal de camembert uit het plastic en plaats deze terug in het houten kistje. Maak kleine sneetje in de bovenkant van de camembert en leg hier takjes tijm op, je kunt ze er eventueel ook insteken. Plaats de camembert ongeveer 10 minuten in de oven, tot deze volledig gesmolten is.
Snijd ondertussen de worst in dunne plakjes. Snijd de komkommer en het stokbrood ook in plakken. Plaats de vijgenjam in een klein bakje en leg de augurkjes en kapperappeltjes ook in een bakje.
Zet de warme en gesmolten camembert in het midden van een grote plank en zet de kommetjes erop. Leg de paté, worst, stokbrood, komkommer, hazelnoten en truffel aardappel chips eromheen. Serveer direct, eet smakelijk!
Wat doe je op een borrelplank?
Je kunt helemaal losgaan met een borrelplank, precies naar je eigen smaak. Behalve deze Franse borrelplank met Franse kaas en paté, kun je bijvoorbeeld ook een Italiaanse borrelplank maken met o.a. tortellini spiesjes.
Welke wijn bij een borrelplank?
Je kunt er je favoriete wijn bij serveren, maar bij deze Franse borrelplank is een rode wijn het lekkerste. Een rode wijn die niet zoet is, maar ook niet te zwaar.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.