Er bestaan heel veel soorten vijgen, van paars tot groen, van klein en groter en van rond tot langwerpig. Sommige soorten zijn zoeter dan de ander en de ene is sappiger dan de ander. Sommige soorten groeien ook in het Nederlandse klimaat prima.
Vijgen zijn heerlijk in zowel zoete als hartige combinaties. Onze bomen zijn groot en bomvol, dus elk jaar vul ik deze pagina weer aan als ze in het seizoen zijn.
We hebben gemerkt dat de weersomstandigheden bepalen wanneer de vijgen rijp zijn. Zo waren de eerste vijgen vorig jaar (2018) al eind juli rijp en dit jaar (2019) pas begin september.
Chocolade, room en vijgen zijn een heerlijke combinatie. Dat bewijst deze heerlijke stracciatella ijstaart!
Crêpes, oftewel dunne pannenkoekjes, zijn ideaal in combinatie met vijgen, peren en slagroom.
Krokante en makkelijke gebakjes met verse vijgen, en kaneel want dat vind ik altijd goed passen bij de zoete vijgen.
Als je vijgen langer wil bewaren, is jam ervan maken ideaal. Je kunt allerlei smaken toevoegen, ik koos deze keer voor rozemarijn.
Een heerlijke frisse cake met olijfolie ipv boter, met mascarpone en roomkaas en natuurlijk verse vijgen.
Heerlijke éénpersoons toetjes, deze tiramisu met vijgen in glaasjes is een heerlijke en makkelijke afsluiter van een etentje.
Vijgen en appel crumble is een perfecte en makkelijk herfst dessert. Een mooie combinatie tussen een dessert en een taart.
Een vijgen clafoutis is makkelijk om te maken, heerlijk luchtig en kan met allerlei soorten fruit gemaakt worden. De zoete vijgen komen hierin perfect tot hun recht.
Voor de vulling van deze flespompoen kun je gedroogde of verse vijgen gebruiken.
Een simpele boterham kun je extra lekker maken met verse vijgen, krokant spek en kaas.
Voor deze vegetarische couscous kun je ook weer verse vijgen gebruiken, of gedroogde zoals omschreven in het recept.
Een hartige taart met vijgen, maar die kun je eigenlijk ook wel als dessert eten. Zonder de ham en spinazie dan wel, want kaas is altijd een heerlijk toetje.
Vijgen passen ook goed bij een romige pasta, en ham natuurlijk.
Verse vijgen zijn ook geweldig in combinatie met rode bieten in een salade.
Biefstuk en verse vijgen is ook een echte aanrader, zoals deze reebiefstuk. Een mooi gerecht tijdens een etentje of de feestdagen.
Een zelfgemaakte pizza is super lekker, als deze dan ook nog eens belegd is met verse vijgen is deze al helemaal geweldig!
Kip met vijgen, vijgenjam en camembert ziet er feestelijk uit en is toch makkelijk te maken. Een simpele kipfilet met groots effect.
Deze hapjes met vijgen en ham zijn super makkelijk en snel te maken. Ideaal voor een borrel, feestje of tijdens een aperitief.
Deze gevulde vijgen zijn het makkelijkste én lekkerste hapje dat je met verse vijgen kunt maken. Het zoute van de ham in combinatie met de zoete vijg is fantastisch!
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.