Vegetarische couscous met appel en sperziebonen
😍 6Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Vegetarische couscous met appel en sperziebonen veganistisch

Smaakvolle vegetarische couscous met appel en sperziebonen. Lekker fris en vullend, recept voor 6 personen. Klaar in iets meer dan een half uur.

35 minuten
6 personen
Vegetarische couscous met appel en sperziebonen ingrediënten

Recept vegetarische couscous met appel en sperziebonen

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-04-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 35 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
35 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Tip: De gemengde zaadjes kun je bij de grotere supermarkten kant en klaar kopen in een mix. Deze bevatten zaadjes van onder andere pompoen, zonnebloem en pijnboompitten.

Vul een kleine pan met water en breng deze aan de kook. Snijd de kontjes van de sperziebonen en snijd deze doormidden. Kook de sperziebonen in kokend water 5 minuten gaar en giet deze dan af.

Pel en snijd de ui en knoflook fijn. Schil de wortelen en rasp deze grof. Was de courgette met koud water en verdeel deze in kleine blokjes. Snijd de geroosterde paprika's in stukken.

Snijd de appel in kleine blokjes en de gedroogde vijgen in kleine stukjes. Giet de groentebouillon in de kleine pan die je gebruikt hebt om de sperziebonen in te koken.

Voeg de couscous toe in een kom, en voeg 2 eetlepels olijfolie toe. Breng op smaak met zout en peper. Giet de kokende groentebouillon over de couscous heen en dek af met huishoudfolie.

Op deze manier zal de stoom de couscous gaar koken. De couscous neemt ook al het vocht en smaak op, zodat je een heerlijke couscous overhoudt.

Dit duurt ongeveer 10 minuten, roer een paar keer om klontvorming te voorkomen. 

Vegetarische couscous met appel en sperziebonen
Vegetarische couscous met appel en sperziebonen

Afmaken van de vegetarische couscous met appel en sperziebonen – 15 minuten

Verhit olijfolie in een grote pan en fruit hierin de gesneden ui en knoflook op middelhoog vuur. Voeg dan de courgette toe en bak deze een aantal minuten mee.

Voeg de wortelen en sperziebonen toe en na een aantal minuten de couscous, geroosterde pepers, appel, gedroogde vijgen en een klein handje pittenmix.

Blijf goed door elkaar roeren zodat het gerecht niet aanbrandt. Snijd de muntblaadjes en voeg deze toe aan de couscous. Breng verder op smaak met zout en peper. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

6 waarderingen
😍
6
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
161.25 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
23.75 g
10.46 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
3.91 g
1.86 g
Eiwitten
6.6 g
Vezels
4.81 g
Natrium
683.55 mg
Mineralen
Ijzer
2.38 mg
Calcium
75.27 mg
Magnesium
29.45 mg
Kalium
29.45 mg
Fosfor
87.33 mg
Koper
0.12 mg
Zink
0.68 mg
Jodium
0.37 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
91.46 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
14.73 mg
Vitamine B1
0.11 mg
Vitamine B2
0.14 mg
Vitamine B6
0.24 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
59.09 µg
Vitamine E
0.06 mg
Vitamine K
5.38 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Vegetarische couscous met appel en sperziebonen"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.