Smaakvolle vegetarische couscous met appel en sperziebonen. Lekker fris en vullend, recept voor 6 personen. Klaar in iets meer dan een half uur.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 02-04-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 35 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Tip: De gemengde zaadjes kun je bij de grotere supermarkten kant en klaar kopen in een mix. Deze bevatten zaadjes van onder andere pompoen, zonnebloem en pijnboompitten.
Vul een kleine pan met water en breng deze aan de kook. Snijd de kontjes van de sperziebonen en snijd deze doormidden. Kook de sperziebonen in kokend water 5 minuten gaar en giet deze dan af.
Pel en snijd de ui en knoflook fijn. Schil de wortelen en rasp deze grof. Was de courgette met koud water en verdeel deze in kleine blokjes. Snijd de geroosterde paprika's in stukken.
Snijd de appel in kleine blokjes en de gedroogde vijgen in kleine stukjes. Giet de groentebouillon in de kleine pan die je gebruikt hebt om de sperziebonen in te koken.
Voeg de couscous toe in een kom, en voeg 2 eetlepels olijfolie toe. Breng op smaak met zout en peper. Giet de kokende groentebouillon over de couscous heen en dek af met huishoudfolie.
Op deze manier zal de stoom de couscous gaar koken. De couscous neemt ook al het vocht en smaak op, zodat je een heerlijke couscous overhoudt.
Dit duurt ongeveer 10 minuten, roer een paar keer om klontvorming te voorkomen.
Verhit olijfolie in een grote pan en fruit hierin de gesneden ui en knoflook op middelhoog vuur. Voeg dan de courgette toe en bak deze een aantal minuten mee.
Voeg de wortelen en sperziebonen toe en na een aantal minuten de couscous, geroosterde pepers, appel, gedroogde vijgen en een klein handje pittenmix.
Blijf goed door elkaar roeren zodat het gerecht niet aanbrandt. Snijd de muntblaadjes en voeg deze toe aan de couscous. Breng verder op smaak met zout en peper. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.