Specifiek voor degene die blij worden als de verse vijgen weer in de winkels liggen. Romige pasta met ham en verse vijgen is klaar in 15 minuten. Mmm!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 30-10-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Kook de pasta in de middelgrote pan gevuld met water en zout tot deze al dente is. Dat zal ongeveer 10 minuten duren, afhankelijk van het type spaghetti.
Pel en snijd ondertussen de sjalot en knoflookteen fijn. Was de vijgen onder koud stromend water en dep ze droog met keukenpapier. Verwijder de steeltjes en snijd de vijgen in partjes en zet deze opzij.
Verhit olijfolie in een middelgrote bakpan en fruit de sjalot en knoflook aan voor ongeveer 2 minuten. Voeg de vijgenpartjes en room toe en laat ongeveer een minuut koken.
Giet de spaghetti af en voeg deze bij de room en vijgen. Meng goed en breng op smaak met peper, zout is waarschijnlijk niet nodig omdat de kaas en ham al zout genoeg zijn.
Verdeel de spaghetti over 2 borden en plaats 3 plakken ham per bord. Maak de pasta af met geraspte Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.