Vijgenjam
😍 8Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Vijgenjam veganistisch

Deze zelfgemaakte vijgenjam is extra lekker door het toevoegen van azijn, in combinatie met rozemarijn is deze net wat specialer dan je gewend bent.

55 minuten
6 personen
Vijgenjam ingrediënten

Recept vijgenjam

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-09-2018, dit recept is voor 6 personen en duurt 55 minuten.

Bijgewerkt op: 23-10-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
40 minuten
Totale tijd
55 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Was de vijgen, verwijder de steeltjes en snijd de vijgen in kleinere stukken. Hoe groter je de stukken zal laten, hoe grover de jam zal worden.

Vijgen in koperen inmaakpan
Vijgen in koperen inmaakpan

Pers het sap uit de citroenen en zet opzij. Steriliseer de jam potten, dit kun je het gemakkelijkste doen door deze enkele minuten te koken in kokend water. Vergeet ook de deksels niet te steriliseren. 

Zelf vijgenjam maken
Zelf vijgenjam maken

De vijgenjam afmaken – 40 minuten

Voeg de kleingesneden vijgen samen met de suiker, citroensap, rode wijnazijn en takjes rozemarijn toe aan de grote pan. Breng dit aan de kook en laat het ongeveer een half uur inkoken.

De tijd is afhankelijk van de soort pan die je gebruikt, hoe dikker de bodem is hoe langer het zal duren. Kook de jam tot de gewenste dikte en doe de jam dan zo heet mogelijk meteen in de gesteriliseerde jampotten.

Draai de deksel erop en zet de jampotten op zijn kop om af te koelen. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

8 waarderingen
😍
8
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
1113.6 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
260.81 g
260.49 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
0.91 g
0 g
Eiwitten
5.86 g
Vezels
8.85 g
Natrium
11.28 mg
Mineralen
Ijzer
2.99 mg
Calcium
240.17 mg
Magnesium
76.78 mg
Kalium
76.78 mg
Fosfor
127.92 mg
Koper
0.35 mg
Zink
1.12 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
12.8 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0.13 mg
Vitamine B1
0.21 mg
Vitamine B2
0.21 mg
Vitamine B6
0.46 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
0.17 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Vijgenjam"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.