Ohmydish.nl


Vijgenjam

Deze zelfgemaakte vijgenjam is extra lekker door het toevoegen van azijn, in combinatie met rozemarijn is deze net wat specialer dan je gewend bent.

55 minuten 6 personen Sauzen
Vijgenjam

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2,5 kg verse vijgen
  • 200 ml rode wijn azijn
  • sap van 1,5e citroen
  • 1,25 kg (1250 gram) suiker
  • paar takjes verse rozemarijn
Vijgenjam ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • grote pan
  • 6 jam potten met deksel

Bereiden


55 minuten 6 personen Sauzen

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/vijgenjam


Vijgen in koperen inmaakpan Vijgen in koperen inmaakpan

Voorbereiding -- 15 minuten

Was de vijgen, verwijder de steeltjes en snijd de vijgen in kleinere stukken. Hoe groter je de stukken zal laten, hoe grover de jam zal worden. Pers het sap uit de citroenen en zet opzij.

Steriliseer de jam potten, dit kun je het gemakkelijkste doen door deze enkele minuten te koken in kokend water. Vergeet ook de deksels niet te steriliseren.

Vijgenjam Vijgenjam

De vijgenjam afmaken -- 40 minuten

Voeg de kleingesneden vijgen samen met de suiker, citroensap, rode wijnazijn en takjes rozemarijn toe aan de grote pan. Breng dit aan de kook en laat het ongeveer een half uur inkoken. De tijd is afhankelijk van de soort pan die je gebruikt, hoe dikker de bodem is hoe langer het zal duren.

Kook de jam tot de gewenste dikte en doe de jam dan zo heet mogelijk meteen in de gesteriliseerde jampotten. Draai de deksel erop en zet de jampotten op zijn kop om af te koelen. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Zelfgemaakte tahinisaus
Volgend recept →
Hartige taartjes met meiknol

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!