Deze zelfgemaakte vijgenjam is extra lekker door het toevoegen van azijn, in combinatie met rozemarijn is deze net wat specialer dan je gewend bent.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 04-09-2018, dit recept is voor 6 personen en duurt 55 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 23-10-2024
Was de vijgen, verwijder de steeltjes en snijd de vijgen in kleinere stukken. Hoe groter je de stukken zal laten, hoe grover de jam zal worden.
Pers het sap uit de citroenen en zet opzij. Steriliseer de jam potten, dit kun je het gemakkelijkste doen door deze enkele minuten te koken in kokend water. Vergeet ook de deksels niet te steriliseren.
Voeg de kleingesneden vijgen samen met de suiker, citroensap, rode wijnazijn en takjes rozemarijn toe aan de grote pan. Breng dit aan de kook en laat het ongeveer een half uur inkoken.
De tijd is afhankelijk van de soort pan die je gebruikt, hoe dikker de bodem is hoe langer het zal duren. Kook de jam tot de gewenste dikte en doe de jam dan zo heet mogelijk meteen in de gesteriliseerde jampotten.
Draai de deksel erop en zet de jampotten op zijn kop om af te koelen. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.